Weer verlies voor Oranje Nassau, PH verliest voor het eerst

Maandag 13 mei 2019
VOETBAL - Oranje Nassau verliest weer. Nu nipt van koploper DOS Kampen. Kampioen PH moest voor de eerste keer verlies ondergaan.

2e kl. H Oranje Nassau - DOS Kampen 2-3 (1-1)
Oranje Nassau is opnieuw tegen een wel erg zure nederlaag aangelopen. Tegen koploper Dos Kampen leek het lang op een gelijkspel uit te draaien, maar vlak voor tijd wist Dos Kampen alsnog de winnende treffer (2-3) tegen de touwen te schieten. Opnieuw na de wedstrijd de nodige complimenten, maar uiteindelijk stond de jonge ploeg uit Almelo met lege handen. Oranje Nassau nam de leiding door een doelpunt van Lodde, 1-0, maar voor rust was het alweer gelijk door Bakker die de 1-1 maakte.
Na rust was het DOS Kampen die het initiatief toonde door Krul die 2-1 maakte. De Almeloërs wisten de 2-2 te maken door Voorhuis. Het zag er naar uit dat een gelijkspel de eindstand zou worden. DOS-speler Krul dacht daar anders over en maakte toch nog de 2-3.

3e kl. D ASV '57 - Hellendoorn 3-0 (1-0)
Het Aadorpse ASV '57 stelde met een mooie 3-0 overwinning de 3e klasse handhaving helemaal veilig. In het begin zat het ASV '57 niet tegen. De Aadorpers kwamen zelfs op voorsprong door een doelpunt van Schuur. De ploeg zat ook na rust weer in de goede vorm en ritme en maakte het daar Hellendoorn moeilijk mee. Dat liet zich voor ASV '57 goed uitpakken door nog twee keer te scoren en de nul vast te houden. De score kwam van L.Stokman en Koorn.

3e kl. D Bergentheim - PH 3-2 (2-0)
Na 24 wedstrijden dan toch zaterdag de eerste nederlaag oplopen. Dat overkwam PH in de uitwedstrijd tegen Bergentheim. Een gehavend Bergentheim heeft daar voor een stunt gezorgd. PH wilde de ongeslagen status vasthouden maar kreeg daarvoor weinig kans bij de nummer twee. Voor rust keken de Almeloërs al tegen een 2-0 achterstand aan. PH ging jagen op treffers om de wedstrijd toch nog een goed aanzien te geven. Dat lukte Hesselink en Olde Olthof. Het duiveltje zat in het doosje toen Ronnie Kakkers Bergtheim toch nog een uit een strafschop de overwinning bezorgde.

4e kl. F DRC '12 - RKSV 1-3 (0-1)
De serie overwinningen die DRC '12 behaalde werd zaterdag onderbroken. RKSV uit Rijssen was net een beetje slimmer dan de jongens van DRC-trainer Laurens Oude Breuil. Voor de pauze was DRC'12 al op een 0-1 achterstand gekomen. Na rusten maakte Machielsen dat helemaal weer goed en stond het weer gelijk. In de slotfase wist RKSV op 1-2 te komen. DRC iet de kansen onbenut. Toen de 1-3 viel was de wedstrijd gespeeld.