Woensdag 20 maart 2024
Voetbal is een van de populairste sporten ter wereld en dit is duidelijk te zien aan de populariteit van bekende profvoetballers en de hoeveelheid geld die ze verdienen. Ben jij ook een groot voetbalgek en wil jij je passie delen met andere voetbalfans? Dan is het een goed idee om een voetbalwebsite te maken. Daar heb je anno 2024 geen programmeerkennis meer voor nodig. Je hoeft alleen maar het onderstaande stappenplan te volgen.
Stap 1: het doel bepalen
In de eerste plaats is het relevant om het doel van je voetbalwebsite te bepalen. Het afbakenen van je doelgroep klinkt wellicht tamelijk eenvoudig, maar in de praktijk is dit vaak lastiger dan je denkt. Houd jij er bijvoorbeeld van om over voetbal te praten en wil je een community oprichten? Dan is het handig om een forum te lanceren. De doelgroep daarvan is vrij breed; namelijk iedereen die van voetbal houdt.
Het kan echter ook zijn dat je de scores van de lokale voetbalcompetitie wilt bijhouden. Dan is je doelgroep al een stuk minder breed, want de website is dan met name bedoeld voor liefhebbers bij jou in de buurt. Natuurlijk wil je ook dat je website stabiel is en daarvoor heb je goede cloudhosting van Transip.nl nodig. Als je op de volgende hyperlink klikt, dan ontvang je meer informatie daarover.
Stap 2: de inhoud
Als je het doel hebt vastgesteld, is het vervolgens relevant om dieper op de inhoud in te gaan. Maar dit klinkt misschien wat abstract, dus laten we even het voorbeeld uit de vorige alinea pakken. Stel, je bent van plan een community-website te lanceren.
Dan wil je dat mensen met elkaar kunnen praten via een forum en dan moet je duidelijk bepalen wat de onderwerpen zijn. Maak bijvoorbeeld een speciale categorie voor nationaal voetbal, internationaal voetbal en amateurvoetbal.
Probeer alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Wil je meer bezoekers trekken? Schrijf dan met regelmaat interessante en informatieve blogs over je favoriete voetbalonderwerp.
Stap 3: platform bepalen
Als je de doelgroep hebt vastgesteld en ongeveer weet dat de inhoud is, dan kun je daarna eindelijk met je website beginnen! Ook zonder technische kennis kun je gemakkelijk een website maken via een gratis platform. Gebruik bijvoorbeeld Squarespace, Wix of Wordpress. Ze brengen allemaal positieve punten met zich mee. Onderzoek goed welk platform het beste bij jou past en geschikt is voor je type website.
Stap 4: je website ontwerpen
Je hebt een platform gekozen en nu begint het creatieve proces. Daar komt veel denkwerk bij kijken. Welke kleuren passen bijvoorbeeld het best bij je voetbalwebsite? Ga je bijvoorbeeld voor de kleuren van je favoriete voetbalteam of wil je op een andere manier de aandacht trekken?
Ook moet je natuurlijk een mooi menu, een logo en nog veel meer dingen ontwerpen. Als je de website volledig hebt ontworpen, dan kan die vervolgens lucht in! Gefeliciteerd!