De voordelen van rieten meubilair

Partnerbijdrage: De kunst van de rieten meubels dateert al van eeuwen geleden. Egyptische farao's maakten al gebruik van rieten meubilair in hun woningen, net zoals Victoriaanse koningen bijvoorbeeld. Nog altijd vind je rieten stoelen in de wachtruimte van een 5 sterrenhotel of op de patio van een openluchtrestaurant. Met andere woorden, rieten meubelen zijn echt tijdloos, ze zullen altijd mooi en populair blijven. Rieten meubelen kun je het beste binnenshuis gebruiken, dit komt doordat ze niet echt goed tegen de weersinvloeden kunnen. Als je alsnog rieten meubilair buiten wilt gebruiken dan kun je het beste kiezen voor exemplaren gemaakt van wicker, wat eigenlijk gewoon plastic is. Wil je ook rieten meubilair en accessoires, zoals bijvoorbeeld een opbergmand, gaan kopen? Dat is zeker een goede keuze, want je zult de onderstaande voordelen gaan ervaren.

Lichtgewicht
Rieten meubilair is bijvoorbeeld lichtgewicht. Dit is natuurlijk erg handig, vooral als je van plan bent om de meubels regelmatig te gaan verplaatsen. Dit is het geval aangezien het een zeer lichtgewicht materiaal is. Je kunt de meubels hierdoor dus eenvoudig, zonder hulp verplaatsen. In principe zul je hier in huis niet heel veel aan hebben aangezien je het meubilair hier weinig zult verplaatsen, maar als je de rieten meubels buiten wilt gebruiken dan is dit natuurlijk wel handig. Zo kun je eenvoudig het meubilair na gebruik weer in de garage neerzetten. Dat een rieten mand niet al te veel weegt is juist wel weer nuttig in huis.

Duurzaam
Rieten meubels zijn natuurlijk gemaakt van natuurlijke materialen, wat trouwens niet helemaal het geval is bij exemplaren van wicker. Daarnaast worden er bij het echte rieten meubilair ook nog gebruik gemaakt van natuurlijke technieken om de meubelen te produceren. Dit zorgt er in principe voor dat het niet echt schadelijk is voor het milieu. Over het algemeen zijn de rieten meubels dus wel degelijk ecologisch duurzaam te noemen. Dit is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk. Ze zijn bovendien veilig voor gebruik, wat tevens een groot voordeel is. Hierdoor zullen ze niet zo snel kapotgaan, wat ook weer goed voor de duurzaamheid van het rieten meubilair is.

Uiterlijk
Eén van de meest onderscheidende kenmerken van de rieten meubelen is natuurlijk het uiterlijk. Zoals eerder al genoemd werd zullen rieten meubels nooit uit de mode raken, wat ook zeker komt door hun natuurlijke, elegante en artistieke look. Bovendien kunnen de patronen in het rieten meubilair variëren, wat het mogelijk maakt om diverse stijlen rieten meubels aan te schaffen. Dit soort vaardigheid heeft bovendien niet iedereen, het is eigenlijk iets wat alleen maar professionals kunnen. Door ervoor te kiezen om rieten meubilair te gaan plaatsen in het interieur van je woning zul je ervoor zorgen dat je direct wat natuur in huis brengt. Op het moment is dat echt reuze populair.

Voordelig
Een ander pluspunt van het rieten meubilair is dat ze helemaal niet eens zo duur zijn. Dit komt doordat de meubels namelijk tegen best wel betaalbare tarieven verkrijgbaar zijn. Dat is in principe best opvallend te noemen, want vlechtwerk is natuurlijk wel echt een kunst. Zoals eerder al genoemd werd, hebben alleen professionals deze vaardigheid. Dat zijn niet echt veel mensen, het zal dan ook tijd en moeite kosten om de meubelstukken te creëren. Dit is vooral het geval als alles met de hand gedaan wordt, wat tegenwoordig natuurlijk niet meer het geval is. Door een rieten meubel te kopen zul je dus een artistiek exemplaar aanschaffen voor een relatief lage prijs.

Reparatie
Rieten meubelen zullen niet alleen in de mode blijven, ze zullen ook nog eens jarenlang meegaan. Sterker nog, als je de meubels goed onderhoudt zullen ze zeer waarschijnlijk één tot drie decennia mee kunnen gaan. Dit is ook het geval aangezien het riet eenvoudig gerepareerd kan worden door een gespecialiseerde expert. Toch is de kans groot dat het niet eens gerepareerd hoeft te worden, wat tenminste het geval is als je het meubel goed onderhoudt. Bij rieten meubilair is dit normaal gesproken niet echt lastig.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

Wegafsluiting Windmolenbroeksweg

De Windmolenbroeksweg ter hoogte van het winkelcentrum van G...

Lekker aan de slag met de Lentetas

Lekker aan de slag met de Lentetas: dat is de bedoeling van ...

Historische Kring toert door Stadsmuseum

De Historische Kring Stad en Ambt Almelo wil iedereen kennis...

Walk & Talk brengt wandelaars samen

Het nieuwe wandelinitiatief Walk & Talk brengt Almelose wand...

Vijf tips voor hardlopende sporters

Partnerbijdrage: Amateurvoetballers zijn, naast vele andere ...

Handige sticker voor oranje kliko

Suzanne Schreuder-Hudepol nam woensdag de eerste oranje stic...

De Gravenruiters collecteert voor Gehandicaptensport

De Gravenruiters collecteren van donderdag 4 t/m woensdag 10...

Matchmaker Stella koppelt mensen aan elkaar

Matchmaker Stella koppelt mensen aan elkaar: tenminste wanne...

Martin Beumer laat Twente zien aan Almelo

De natuur is zijn lust en zijn leven en ook fotograferen hee...

Het beste tijdstip om koffie te drinken

Partnerbijdrage: Menig Nederlander kiest ervoor om de dag te...

Stikstofboom van Rob Chevallier in Kunst - Torentje

Beeldend kunstenaar-fotograaf Rob Chevallier uit Velp expose...

Actie Scoor een boek populair onder de jeugd

Hoe langer hoe meer mensen grijpen in deze coronatijd naar e...

Gemeente organiseert online ideeënmarkt

De gemeente Almelo organiseert op dinsdagavond 20 april een ...

Warmtepomp werkt ook bij extreme kou

Partnerbijdrage: De aandacht voor het verduurzamen van wonin...

Veel animo voor Heel Almelo Schoon

Een ongekend groot aantal inwoners doet zaterdag 20 maart me...

Online kennismaking met Pluryn

Pluryn organiseert in de week van maandag 22 tot en met zate...

Steeds meer zonnepanelen op bedrijfsdaken

In Almelo worden steeds meer zonnepanelen geplaatst op bedri...

De voordelen van rieten meubilair

Partnerbijdrage: De kunst van de rieten meubels dateert al v...

Last onder dwangsom voor drugsdealers

Burgemeester Gerritsen gaat drugsdealers voortaan een last o...

Jeugdfonds Almelo ondersteunt jongeren

Het Jeugdfonds Almelo zorgt ervoor dat alle kinderen/jongere...
© 1986 - 2021 Stichting Lokale Omroep Almelo