De voordelen van rieten meubilair

Woensdag 17 maart 2021
Partnerbijdrage: De kunst van de rieten meubels dateert al van eeuwen geleden. Egyptische farao's maakten al gebruik van rieten meubilair in hun woningen, net zoals Victoriaanse koningen bijvoorbeeld. Nog altijd vind je rieten stoelen in de wachtruimte van een 5 sterrenhotel of op de patio van een openluchtrestaurant. Met andere woorden, rieten meubelen zijn echt tijdloos, ze zullen altijd mooi en populair blijven. Rieten meubelen kun je het beste binnenshuis gebruiken, dit komt doordat ze niet echt goed tegen de weersinvloeden kunnen. Als je alsnog rieten meubilair buiten wilt gebruiken dan kun je het beste kiezen voor exemplaren gemaakt van wicker, wat eigenlijk gewoon plastic is. Wil je ook rieten meubilair en accessoires, zoals bijvoorbeeld een opbergmand, gaan kopen? Dat is zeker een goede keuze, want je zult de onderstaande voordelen gaan ervaren.

Lichtgewicht
Rieten meubilair is bijvoorbeeld lichtgewicht. Dit is natuurlijk erg handig, vooral als je van plan bent om de meubels regelmatig te gaan verplaatsen. Dit is het geval aangezien het een zeer lichtgewicht materiaal is. Je kunt de meubels hierdoor dus eenvoudig, zonder hulp verplaatsen. In principe zul je hier in huis niet heel veel aan hebben aangezien je het meubilair hier weinig zult verplaatsen, maar als je de rieten meubels buiten wilt gebruiken dan is dit natuurlijk wel handig. Zo kun je eenvoudig het meubilair na gebruik weer in de garage neerzetten. Dat een rieten mand niet al te veel weegt is juist wel weer nuttig in huis.

Duurzaam
Rieten meubels zijn natuurlijk gemaakt van natuurlijke materialen, wat trouwens niet helemaal het geval is bij exemplaren van wicker. Daarnaast worden er bij het echte rieten meubilair ook nog gebruik gemaakt van natuurlijke technieken om de meubelen te produceren. Dit zorgt er in principe voor dat het niet echt schadelijk is voor het milieu. Over het algemeen zijn de rieten meubels dus wel degelijk ecologisch duurzaam te noemen. Dit is tegenwoordig natuurlijk erg belangrijk. Ze zijn bovendien veilig voor gebruik, wat tevens een groot voordeel is. Hierdoor zullen ze niet zo snel kapotgaan, wat ook weer goed voor de duurzaamheid van het rieten meubilair is.

Uiterlijk
Eén van de meest onderscheidende kenmerken van de rieten meubelen is natuurlijk het uiterlijk. Zoals eerder al genoemd werd zullen rieten meubels nooit uit de mode raken, wat ook zeker komt door hun natuurlijke, elegante en artistieke look. Bovendien kunnen de patronen in het rieten meubilair variëren, wat het mogelijk maakt om diverse stijlen rieten meubels aan te schaffen. Dit soort vaardigheid heeft bovendien niet iedereen, het is eigenlijk iets wat alleen maar professionals kunnen. Door ervoor te kiezen om rieten meubilair te gaan plaatsen in het interieur van je woning zul je ervoor zorgen dat je direct wat natuur in huis brengt. Op het moment is dat echt reuze populair.

Voordelig
Een ander pluspunt van het rieten meubilair is dat ze helemaal niet eens zo duur zijn. Dit komt doordat de meubels namelijk tegen best wel betaalbare tarieven verkrijgbaar zijn. Dat is in principe best opvallend te noemen, want vlechtwerk is natuurlijk wel echt een kunst. Zoals eerder al genoemd werd, hebben alleen professionals deze vaardigheid. Dat zijn niet echt veel mensen, het zal dan ook tijd en moeite kosten om de meubelstukken te creëren. Dit is vooral het geval als alles met de hand gedaan wordt, wat tegenwoordig natuurlijk niet meer het geval is. Door een rieten meubel te kopen zul je dus een artistiek exemplaar aanschaffen voor een relatief lage prijs.

Reparatie
Rieten meubelen zullen niet alleen in de mode blijven, ze zullen ook nog eens jarenlang meegaan. Sterker nog, als je de meubels goed onderhoudt zullen ze zeer waarschijnlijk één tot drie decennia mee kunnen gaan. Dit is ook het geval aangezien het riet eenvoudig gerepareerd kan worden door een gespecialiseerde expert. Toch is de kans groot dat het niet eens gerepareerd hoeft te worden, wat tenminste het geval is als je het meubel goed onderhoudt. Bij rieten meubilair is dit normaal gesproken niet echt lastig.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

AAFM op Koningsdag live vanaf de vrijmarkt

Tijdens Koningsdag verzorgt AAFM vanaf 10.00 uur een live ra...

Bleskolksingel wordt in twee fases afgesloten

Een deel van de Bleskolksingel wordt afgesloten voor onderho...

Meer zonnepanelen in Overijssel

In de afgelopen 2,5 jaar zijn er heel veel zonnepanelen bijg...

Bornerbroeker Johan Veneklaas dicht in het dialect

Gepensioneerd melkveehouder Johan Veneklaas uit Bornerbroek ...

Verbeter uw buurt met Almelo Buurt Samen

De gemeente start een website waarmee inwoners geld kunnen o...

Aadorp heeft weer 3 AED's

De AED-groep Aadorp heeft weer 3 AED's. Een AED is een Autom...

Rondje Twente: The Passion in het Oosten

In Rondje Twente kunt u het nieuws zien wat vanuit andere lo...

Wie wordt de stadsdichter van Almelo?

Al maanden is Almelo op zoek naar een stadsdichter. Er zijn ...

Bemachtig een plek op de Oranjemarkt

Over iets minder dan een maand is het weer zover! Koning Wil...

Fietstunnel voor betere doorstroming

In 2025 zal er gestart worden met de aanleg van een fietstun...

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Almelo Promotie

Sinds begin dit jaar is John Olde Olthof de nieuwe voorzitte...

Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op

Vanaf maandag 4 maart tot zaterdag 9 maart vindt de jaarlijk...

Herinrichting kost 17 bomen de kop

Voor de herinrichting van het Grotestraat Noord in Almelo wo...

Weinig geld? Check waar u recht op heeft

Heeft u weinig geld en wel hoge vaste lasten? Dan zij er all...

Almelose kunstenaar exposeert in de Fundatie

Almelose kunstenaar Sibyl Heijnen exposeert tot en met 26 me...

Kleinzoon plaatst Stolperstein voor opa

Voor de woning Nachtegaalstraat 145 in is op initiatief van ...

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Steeds meer dingen moeten via het internet gebeuren. Tegenwo...

Groot feest bij 70-jarige Zonnebloem Sluitersveld

De Zonnebloem bestaat 70 jaar en dat heugelijke feit wordt m...

CV Noord Proost wint prijs

De Almelose carnavalsvereniging Noord Proost is in de prijze...

31ste Voorleeswedstrijd: de winnaars

Bibliotheek Almelo organiseerde op woensdag 31 januari de ja...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo