Afgelastingen op een rijtje

Woensdag 22 april 2020
1) Koningsdag op maandag 27 april gaat niet door. De activiteiten zoals de Oranjemarkt, het Muziekplein, het Kinderplein, het Dansplein, het Scoutingplein en het Foodplein gaan alle in verband met het coronavirus niet door.

Almelo Events vraagt aan de inwoners van Almelo om de vlag uit te steken, niet alleen om de verjaardag van de koning te vieren, maar ook voor al die hulpverleners die zich inzetten.

2) De 71e editie van de Almelose Fietsvierdaagse, die zou plaatsvinden van 28 tot en met 31 juli, gaat vanwege de maatregelen rond het coronavirus niet door. De routes waren de afgelopen maanden al voorbereid en in concept op papier gezet. Deze blijven nu liggen tot volgend jaar.

Zoals bij vele van de evenementen die worden georganiseerd door Almelo Events, is deze afgelasting opnieuw een teleurstelling, zo staat te lezen op de website van Almelo Events. De organisatie heeft tegelijkertijd begrip voor het feit, dat de gezondheidssituatie in Nederland een hogere prioriteit heeft dan het organiseren van een leuk evenement.

De data van de Twentse Fiets4daagse volgend jaar zijn al wel bekend, namelijk 3 augustus tot en met 6 augustus 2021.

3) Op zaterdag 6 juli zou het grootste en gratis rockfestival van Oost-Nederland, Hobnob, plaats vinden in het Schelfhorstpark. In verband met het coronavirus is het festival afgelast. Het zou de 15e editie zijn geweest.

4) De traditionele Pinksterfeesten in Bornerbroek die dit jaar zouden worden georganiseerd van 29 mei tot en met 1 juni, zijn in verband met het coronavirus afgelast. Op de Facebookpagina van de feesten wordt vermeld dat de extra tijd goed wordt benut voor de voorbereidingen van de Pinksterfeesten van 2021.

5) Het 3e Heavenz Festival in het Schelfhorstpark, oorspronkelijk gepland op zaterdag 8 mei, wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar zaterdag 8 augustus. Op de Facebookpagina wordt vermeld dat Iedere ticketkoper een uitgebreide mail ontvangt met alle informatie over de ontstane situatie. De gekochte tickets voor Heavenz blijven geldig op 8 augustus.

6) De Indië Herdenking in het Hagenpark, oorspronkelijk gepland op 14 augustus, gaat niet door.

7) De Twentse Lente 2020, welke oorspronkelijk gepland stond in het laatste weekend van mei, op 29, 30 en 31 mei, gaat niet door. De organisatie heeft hiertoe besloten gezien de recentelijke ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus en daarmee de onzekere (economische) tijden.

De organisatie wil de Twentse Lente heel graag verzetten naar een later tijdstip in het jaar en onderzoekt daartoe de mogelijkheden. Het nu niet door laten gaan van de achtste editie van de Twentse Lente doet de organisatie pijn, maar zij ziet zich genoodzaakt om de editie voor eind mei te cancelen. Kunst in de Stad op 30 mei gaat hiermee dus ook niet door.

8) In verband met de maatregelen vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om de TruckRun op zaterdag 13 juni door te laten gaan. De TruckRun is altijd een geweldige dag voor alle deelnemers, maar nu staat de gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en andere betrokkenen voorop. Misschien dat er in de loop van dit jaar alsnog een TruckRun georganiseerd wordt, maar dat is op dit moment nog niet bekend.

9) Ook niet door gaan het Havenfestival, dat gepland stond op 4 en 5 juli en de kinderrommelmarkt, die voor woensdag 18 juli op de agenda stond. De data van het Havenfestival 2021 zijn op dit moment nog niet bekend. Daarvoor is de organisatie afhankelijk van de deelname van de historische schepen. De kinderrommelmarkt vindt plaats op 14 juli 2021. (de eerste woensdag van de zomervakantie)

10) Of het weekendprogramma van Almelo op ’t Rabat op zaterdag 12 en zondag 13 september doorgaat, hangt af van de ontwikkelingen rondom de bestrijding van het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen van regeringszijde.

11) In verband met de coronacrisis gaat de 7e editie van Almelo Allee dit jaar niet door. Deze stond gepland voor zondag 27 september. Gezien de huidige situatie is het onduidelijk of het verbod op evenementen in september nog van kracht is en kunnen de voorbereidingen niet getroffen worden die nodig zijn om het evenement door te laten gaan. Dat meldt voorzitter Hans Brouwers.

12) Alle activiteiten in het Beeklustpark zijn in verband met het coronavirus afgelast. Voor de zomer van 2020 waren er 7 evenementen gepland voor elk wat wils. De grote evenementen bestonden uit een Blaaskapellenmiddag, een Ierse middag en een Shantyfestival. Een kindermusical, een bluesmiddag en een middag vol jazzmuziek en een middag met popmuziek behoorden tot de kortere evenementen. Vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn alle zomerevenementen van 2020 in het Beeklustpark voor het eerst sinds ruim 40 jaar afgelast. Meer informatie kunt u vinden op de website en facebook van St.Aktiviteitengroep Beeklustpark.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

AAFM op Koningsdag live vanaf de vrijmarkt

Tijdens Koningsdag verzorgt AAFM vanaf 10.00 uur een live ra...

Bleskolksingel wordt in twee fases afgesloten

Een deel van de Bleskolksingel wordt afgesloten voor onderho...

Meer zonnepanelen in Overijssel

In de afgelopen 2,5 jaar zijn er heel veel zonnepanelen bijg...

Bornerbroeker Johan Veneklaas dicht in het dialect

Gepensioneerd melkveehouder Johan Veneklaas uit Bornerbroek ...

Verbeter uw buurt met Almelo Buurt Samen

De gemeente start een website waarmee inwoners geld kunnen o...

Aadorp heeft weer 3 AED's

De AED-groep Aadorp heeft weer 3 AED's. Een AED is een Autom...

Rondje Twente: The Passion in het Oosten

In Rondje Twente kunt u het nieuws zien wat vanuit andere lo...

Wie wordt de stadsdichter van Almelo?

Al maanden is Almelo op zoek naar een stadsdichter. Er zijn ...

Bemachtig een plek op de Oranjemarkt

Over iets minder dan een maand is het weer zover! Koning Wil...

Fietstunnel voor betere doorstroming

In 2025 zal er gestart worden met de aanleg van een fietstun...

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Almelo Promotie

Sinds begin dit jaar is John Olde Olthof de nieuwe voorzitte...

Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op

Vanaf maandag 4 maart tot zaterdag 9 maart vindt de jaarlijk...

Herinrichting kost 17 bomen de kop

Voor de herinrichting van het Grotestraat Noord in Almelo wo...

Weinig geld? Check waar u recht op heeft

Heeft u weinig geld en wel hoge vaste lasten? Dan zij er all...

Almelose kunstenaar exposeert in de Fundatie

Almelose kunstenaar Sibyl Heijnen exposeert tot en met 26 me...

Kleinzoon plaatst Stolperstein voor opa

Voor de woning Nachtegaalstraat 145 in is op initiatief van ...

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Steeds meer dingen moeten via het internet gebeuren. Tegenwo...

Groot feest bij 70-jarige Zonnebloem Sluitersveld

De Zonnebloem bestaat 70 jaar en dat heugelijke feit wordt m...

CV Noord Proost wint prijs

De Almelose carnavalsvereniging Noord Proost is in de prijze...

31ste Voorleeswedstrijd: de winnaars

Bibliotheek Almelo organiseerde op woensdag 31 januari de ja...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo