Vrijdag 17 mei 2013
In de streek Abruzzo liggen de roots van Barbara Valletta. Zij heeft geleerd hoe je, soms met weinig middelen, de heerlijkste gerechten kunt bereiden. In haar kookstudio La Cucina in Almelo geeft zij graag haar kennis door aan fijnproevers en zij die dat willen worden.Op 14 mei was zij gast aan tafel bij Seniorentijd en legde daar onder andere uit hoe je spaghetti con algio maakt. Hieronder het recept en in de reportage legt ze uit het je moet bereiden.
Meer interviews kunt u horen op www.aafm.nl/seniorentijd.
Spaghetti con aglio, olio e peperoncino
Spaghetti met knoflook, olie en rode peper
(recept van Barbara Valletta, kookstudio La Cucina in Almelo)
Eenvoudig en erg lekker.
Voor 4 à 5 personen. Nodig: 400 gram spaghetti, minstens 2 tenen knoflook, 2 rode pepers, olijfolie extra vierge, verse peterselie, geraspte Parmezaanse kaas.
Schil de knoflookteentjes en druk ze fijn met een vork. Hak de peterselie fijn. Maak de pepers fijn, laat de pitjes zitten voor een extra pikante smaak. Verhit een ruime hoeveelheid van de olie in een kleine braadpan. Laat hierin de peper en de knoflook zachtjes fruiten; de knoflook mag niet bruin kleuren.
Kook de spaghetti al dente, beetgaar. Giet het water af en laat de pasta uitlekken. Vermeng met de saus en peterselie. Direct serveren, de kaas er apart bijgeven.
Het recept voor spaghetti con algio van Barbara La Valletta
Barbara Valletta legt uit hoe je spaghetti maakt







