Flinke donaties uit Roggekamp-Peitsch Fonds

Maandag 8 oktober 2018
Het Mozaïek, de school voor voortgezet speciaal onderwijs in Almelo, krijgt in het komend schooljaar weer een ‘Sportcarrousel’, een speciaal sportintroductieprogramma voor zijn leerlingen.

Gift
Dit sportprogramma wordt mogelijk gemaakt door een gift van het Roggekamp/Peitsch Fonds, dat in zijn najaarsbijeenkomst 2500 euro beschikbaar stelde voor de organisatie van de Sportcarrousel.

Sportclinics
Voor kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs is sporten erg belangrijk, maar verre van vanzelfsprekend. Ze kunnen vaak geen vereniging vinden waar ze goed kunnen functioneren of ze kunnen geen sport vinden die ze leuk vinden. In het kader van de Sportcarrousel komt een aantal sportverenigingen naar Het Mozaïek toe. Ze geven er verschillende sportclinics, ontvangen leerlingen ook op eigen terrein en doen jongeren aan het eind van het programma ook een aantrekkelijk aanbod als ze lid worden van de vereniging.

Graffiti
Het RP Fonds besloot ook het Almelose ‘tunnel’project te steunen met een eerste bijdrage van 4300 euro. Dat geldt is bestemd voor het verfraaien van Almelose tunnels met graffiti door jongeren uit de stad samen met graffitikunstenaars. De organisatie van het project, stichting Kleurrijk Twente, mag bij succes volgend jaar opnieuw bij het fonds aankloppen voor een bijdrage.

Liedjesmakersfestival
Verder zegde het Roggekamp/Peitsch Fonds ook weer een bijdrage toe van 1750 euro voor het liedjesmakersfestival van Paco Plumtrek dat 6 oktober werd georganiseerd, krijgt de stichting Open Ateliers Almelo een bijdrage van 640 euro voor kunstpromotie onder jongeren en gaat er een bedrag van 550 euro euro naar de organisatie van het jaarlijkse St.- Maartensfeest.

Activiteiten
Samen met de nieuwe toezegging steunde het RP Fonds in 2018 al voor ruim 35.000 euro projecten en activiteiten voor de jeugd in Almelo. Organisaties en instellingen die activiteiten opzetten voor kinderen en jongeren die in de gemeente Almelo wonen of verblijven kunnen daarvoor financiële steun vragen van het Roggekamp Peitsch Fonds. Het gaat onder meer om activiteiten op het gebied van onderwijs, vorming, opvang, sport, spel, voeding, kleding, zorg en vrijetijdsbesteding.

Doelstelling
Stichting RPF (Roggekamp Peitsch Fonds) is een fonds dat alleen activiteiten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar van de gemeente Almelo financieel kan en wil ondersteunen. Het moet gaan om activiteiten op het gebied van onderwijs, vorming, opvang, sport, spel en overige vrijetijdsbesteding in de ruimste zin van het woord.

Rente
Het fonds beschikt over een eigen vermogen. Daarnaast mag het schenkingen, erfstellingen, legaten en andere giften accepteren. De rente die het fonds jaarlijks krijgt, wordt uitgekeerd aan organisaties, instanties en particuliere initiatiefnemers die activiteiten organiseren die passen binnen de doelstelling van de stichting RPF.

Historie
Stichting Roggekamp en het Peitsch Fonds waren ooit twee afzonderlijke fondsen. De Roggekamp werd in 1987 opgericht na de verkoop van het vormingscentrum De Roggekamp aan de Ootmarsumsestraat. De opbrengst van de verkoop ging naar de stichting. Het Peitsch Fonds werd in 1983 opgericht. Zij kreeg de opbrengst van de verkoop van het uit 1854 daterende weeshuis van de NH kerk aan de Wierdensestraat.

Volledige fusie
Beide stichtingen hadden dezelfde doelstelling en beiden gebruikten ook de rente van hun vermogens om organisaties, verenigingen en particulieren die activiteiten opzetten voor kinderen en jongeren financieel te steunen. Er is jaren gesproken over vergaande samenwerking tussen beide organisaties. In 2009 leidden de langdurige, vriendschappelijke contacten tussen stichting de Roggekamp en het Peitsch Fonds tot een volledige fusie.

Nieuwe aanvragen
Aanvragen kunnen digitaal worden ingediend via de website www.rpfonds.nl. Het bestuur van het RP Fonds vergadert weer op 13 december.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

AAFM op Koningsdag live vanaf de vrijmarkt

Tijdens Koningsdag verzorgt AAFM vanaf 10.00 uur een live ra...

Bleskolksingel wordt in twee fases afgesloten

Een deel van de Bleskolksingel wordt afgesloten voor onderho...

Meer zonnepanelen in Overijssel

In de afgelopen 2,5 jaar zijn er heel veel zonnepanelen bijg...

Bornerbroeker Johan Veneklaas dicht in het dialect

Gepensioneerd melkveehouder Johan Veneklaas uit Bornerbroek ...

Verbeter uw buurt met Almelo Buurt Samen

De gemeente start een website waarmee inwoners geld kunnen o...

Aadorp heeft weer 3 AED's

De AED-groep Aadorp heeft weer 3 AED's. Een AED is een Autom...

Rondje Twente: The Passion in het Oosten

In Rondje Twente kunt u het nieuws zien wat vanuit andere lo...

Wie wordt de stadsdichter van Almelo?

Al maanden is Almelo op zoek naar een stadsdichter. Er zijn ...

Bemachtig een plek op de Oranjemarkt

Over iets minder dan een maand is het weer zover! Koning Wil...

Fietstunnel voor betere doorstroming

In 2025 zal er gestart worden met de aanleg van een fietstun...

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Almelo Promotie

Sinds begin dit jaar is John Olde Olthof de nieuwe voorzitte...

Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op

Vanaf maandag 4 maart tot zaterdag 9 maart vindt de jaarlijk...

Herinrichting kost 17 bomen de kop

Voor de herinrichting van het Grotestraat Noord in Almelo wo...

Weinig geld? Check waar u recht op heeft

Heeft u weinig geld en wel hoge vaste lasten? Dan zij er all...

Almelose kunstenaar exposeert in de Fundatie

Almelose kunstenaar Sibyl Heijnen exposeert tot en met 26 me...

Kleinzoon plaatst Stolperstein voor opa

Voor de woning Nachtegaalstraat 145 in is op initiatief van ...

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Steeds meer dingen moeten via het internet gebeuren. Tegenwo...

Groot feest bij 70-jarige Zonnebloem Sluitersveld

De Zonnebloem bestaat 70 jaar en dat heugelijke feit wordt m...

CV Noord Proost wint prijs

De Almelose carnavalsvereniging Noord Proost is in de prijze...

31ste Voorleeswedstrijd: de winnaars

Bibliotheek Almelo organiseerde op woensdag 31 januari de ja...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo