Bestuurster rood autootje gezocht

Maandag 20 maart 2017
Maandag 20 maart omstreeks 08.00 uur ontstond er een aanrijding tussen een 15-jarige jongen en een nog onbekend gebleven automobiliste. De aanrijding ontstond op de Windmolenbroeksweg nabij de Ara op de oversteekplaats aldaar. De bestuurster is nog wel uitgestapt om de 15-jarige jongen weer overeind te helpen, zei sorry en is verder gereden. Achteraf blijkt dat er toch enig licht letsel is en daarom willen de ouders van de 15-jarige graag contact met de bestuurster. De politie roept deze vrouw dan ook op om zich te melden. De vrouw reed in een kleine rode auto. Ook getuigen mogen zich melden via 0900-8844.

Overige politieberichten:

Dodelijke aanrijding

Donderdag 16 maart om 14.05 uur werd een aanrijding letsel gemeld op het Stadhuisplein/Hagengracht in Almelo. Een 73-jarige fietser kwam aldaar in aanrijding met een 57-jarige automobilist. De 73-jarige fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis met hoofdletsel. Vrijdag 17 maart is de man overleden aan het letsel wat hij opliep bij deze aanrijding. De politie heeft een onderzoek ingesteld samen met de verkeersongevallen analyse afdeling. De politie is nog op zoek naar getuigen van deze aanrijding. De politie verzoekt getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Woninginbraken (2x)

Tussen vrijdag 17 maart 17.00 uur en zaterdag 18 maart 12.00 uur werd er ingebroken bij een woning aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen. Opvallend is dat er een aantal valparkieten werden gestolen. Ook werd er een laptop en een flatscreen tv weggenomen. Mogelijk dat mensen uit de omgeving iemand hebben zien lopen met genoemde goederen/dieren.

Zaterdag 18 maart werd er tussen 14.30 en 16.00 uur ingebroken in een woning aan de Goeman Borgesiusstraat in Almelo. Uit de woning werden diverse sieraden weggenomen.

In alle gevallen is de politie een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Inbraak clubgebouw

Vrijdag 17 maart omstreeks 08.00 uur werd ontdekt dat er ingebroken was bij een clubgebouw van een manege aan de Plesmanweg in Almelo. Uit het gebouw werd geld weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen om zich te melden.

Vernielingen van auto's

Tussen vrijdag 17 maart 23.00 uur en zaterdag 18 maart 14.00 uur werden er aan de parallelweg in Almelo diverse auto’s bekrast. De politie heeft inmiddels vier aangiftes opgenomen en roept gedupeerde autobezitters op om aangifte te doen als hun auto ook schade heeft. De politie is een onderzoek gestart en kijkt hierbij o.a. of er camerabeelden zijn in de omgeving van de vernielingen. Ook zal een buurtonderzoek gehouden worden. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Vervelend gedrag op het station

Maandag 20 maart omstreeks 00.05 uur werd door de veiligheidscentrale van de NS melding gemaakt van een lastige vrouw op het centraal station in Almelo. De vrouw drukte telkens de noodknop van een lift in. Politieagenten zagen bij aankomst nog net dat er 2 personen snel wegrenden. Korte tijd later kwam er wederom een melding. Na een korte zoektocht troffen agenten aan de achterzijde van het station een 19-jarige vrouw uit Vriezenveen aan. De vrouw fietste zonder licht en wilde geen ID-kaart afgeven. Ook wilde ze niet meewerken. Uit onderzoek bleek dat ze kort daarvoor lastig was geweest op het station. De vrouw werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitskaart. Op het arrestantencomplex kon haar identiteit worden vastgesteld en kreeg ze een bekeuring voor het fietsen zonder licht en het niet tonen van een ID-kaart.

Lastig persoon in de binnenstad

Zaterdag 18 maart omstreeks 03.30 uur werd door een horecazaak aan het Amaliaplein gemeld dat er een jongeman erg vervelend was. De man zou geprobeerd hebben om een beveiligingsmedewerker te slaan. Agenten troffen een 20-jarige man uit Almelo aan. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en werd door agenten weggestuurd. De man voldeed hier meerdere malen niet aan. Daarom werd besloten om hem aan te houden voor openbare dronkenschap. Bij controle bleek dat hij op 17 maart ook voor openbare dronkenschap in Groningen aangehouden was geweest. De man kan wederom een bekeuring op de deurmat verwachten.

Rijden onder invloed van alcohol

Zaterdag 18 maart omstreeks 06.00 uur zagen agenten een auto nogal twijfelachtig rijden over de H.R. Holstlaan. De bestuurster gaf aan dat ze verdwaald was en ook vertelde ze dat ze teveel alcohol had gedronken. De 25-jarige vrouw uit Deventer werd meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 775 UGL wat gelijk staat aan 1.78 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt. De vrouw zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Vernieling ruit

Zondag 19 maart omstreeks 19.00 uur zag een alerte getuige dat een man een ruit vernielde bij het Centraal Station. De getuige gaf door waar de man liep en agenten konden hem dan ook snel inrekenen. Het bleek te gaan om een 34-jarige man uit Almelo. De man kwam enigszins verward over en daarom is een GGD-arts in kennis gesteld om hem te beoordelen. Er zal een proces verbaal worden opgemaakt.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

Bleskolksingel wordt in twee fases afgesloten

Een deel van de Bleskolksingel wordt afgesloten voor onderho...

Meer zonnepanelen in Overijssel

In de afgelopen 2,5 jaar zijn er heel veel zonnepanelen bijg...

Bornerbroeker Johan Veneklaas dicht in het dialect

Gepensioneerd melkveehouder Johan Veneklaas uit Bornerbroek ...

Verbeter uw buurt met Almelo Buurt Samen

De gemeente start een website waarmee inwoners geld kunnen o...

Aadorp heeft weer 3 AED's

De AED-groep Aadorp heeft weer 3 AED's. Een AED is een Autom...

Rondje Twente: The Passion in het Oosten

In Rondje Twente kunt u het nieuws zien wat vanuit andere lo...

Wie wordt de stadsdichter van Almelo?

Al maanden is Almelo op zoek naar een stadsdichter. Er zijn ...

Bemachtig een plek op de Oranjemarkt

Over iets minder dan een maand is het weer zover! Koning Wil...

Fietstunnel voor betere doorstroming

In 2025 zal er gestart worden met de aanleg van een fietstun...

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Almelo Promotie

Sinds begin dit jaar is John Olde Olthof de nieuwe voorzitte...

Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op

Vanaf maandag 4 maart tot zaterdag 9 maart vindt de jaarlijk...

Herinrichting kost 17 bomen de kop

Voor de herinrichting van het Grotestraat Noord in Almelo wo...

Weinig geld? Check waar u recht op heeft

Heeft u weinig geld en wel hoge vaste lasten? Dan zij er all...

Almelose kunstenaar exposeert in de Fundatie

Almelose kunstenaar Sibyl Heijnen exposeert tot en met 26 me...

Kleinzoon plaatst Stolperstein voor opa

Voor de woning Nachtegaalstraat 145 in is op initiatief van ...

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Steeds meer dingen moeten via het internet gebeuren. Tegenwo...

Groot feest bij 70-jarige Zonnebloem Sluitersveld

De Zonnebloem bestaat 70 jaar en dat heugelijke feit wordt m...

CV Noord Proost wint prijs

De Almelose carnavalsvereniging Noord Proost is in de prijze...

31ste Voorleeswedstrijd: de winnaars

Bibliotheek Almelo organiseerde op woensdag 31 januari de ja...

Winkelpassage niet langer een racebaan?

Hard rijdende fietsers, scootmobielen, inwoners op e-bikes e...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo