'Doorgedraaide' man aangehouden

Dinsdag 28 februari 2017
Op vrijdag 24 februari kregen agenten omstreeks 23:00 uur melding vanaf een woning in de wijk Aalderinkshoek omdat daar iemand zou 'doordraaien'. Daarnaast zou er sprake zijn geweest van een handgemeen tussen de man en een familielid en zou er een deur zijn vernield. Ter plaatse bleek dat de man om wie het ging kort daarvoor de woning had verlaten. Toen agenten bezig waren met het opnemen van de aangifte stond de 27-jarige man toch ineens weer voor de deur. Aangezien er aangifte tegen de man gedaan was werd besloten hem ter plekke aan te houden. De man verzette zich behoorlijk bij zijn aanhouding. Een agent raakte hierbij lichtgewond. De man is overgebracht naar het Arrestantencentrum. Hij is uiteindelijk heengezonden met een dagvaarding. Ook is er een huisverbod voor de duur van tien dagen opgelegd en is een hulpverleningstraject gestart voor alle betrokkenen.

Overige politieberichten:

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Op maandag 27 februari werd een bewoner van de Beatrixstraat omstreeks 04:00 uur wakker van een vreemd geluid. Toen hij ging kijken zag hij een man over een schutting klimmen. Kort daarop hoorde de melder van zijn buurvrouw, die ook wakker was geworden van een vreemd geluid, dat haar fiets was weggenomen. Ook de fiets van melder bleek verdwenen. De fietsendief zou zijn ontkomen in de richting van het politiebureau. De buurvrouw van de melder meende de fietsendief te herkennen aan de hand van zijn signalement en gaf de politie de naam van de mogelijke dader door. Deze man, een 26-jarige Almeloër, werd kort daarop aangetroffen in de buurt van het station. Hij bleek wat bloedende wondjes op zijn hand te hebben, vermoedelijk veroorzaakt omdat hij zijn handen had opengehaald aan een aantal spijkers in de schutting. In de buurt van het station werden zowel de fiets van melder als van zijn buurvrouw teruggevonden. De fietsen zijn onmiddellijk teruggegeven aan de eigenaren. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het Arrestantencentrum. Tegen de man zal proces verbaal worden opgemaakt.

'Verdachte man' blijkt onder invloed van alcohol

Op zaterdag 25 februari werden agenten omstreeks 01:15 uur gestuurd naar de Sluitersveldssingel. Daar reed volgens meldster al twee uur lang een vreemde man rondjes door de straat. Ook zou hij geregeld bij mensen aanbellen. Meldster had hier een vreemd gevoel bij. Ter plaatse troffen agenten een man aan in een auto die door de meldster werd omschreven. Bij het aanspreken van de man roken agenten onmiddellijk een alcohollucht. De man had daarnaast een wazig verhaal over zijn constante aanwezigheid in de straat. Bij controle op het bureau blies de man 449 ug/l. Hij mocht zijn rijbewijs dus nog wel houden maar kan wel een fikse boete tegemoet zien voor het rijden onder invloed.

Woninginbraken (4x)

Op vrijdag 24 februari werd er tussen 19:30 uur en 23:30 uur ingebroken in een woning aan de Talmahof. Men heeft zich toegang tot de woning verschaft door een ruit uit een kozijn te halen. De gehele benedenverdieping van de woning werd doorzocht. Ook een naastgelegen schuur werd opengebroken en doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen ontvreemd.

Op zaterdag 25 februari werd er omstreeks 09:00 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Bevrijdingslaan. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen dinsdag 21 februari en zaterdag 25 februari. Uit de woning bleek met name gereedschap te zijn weggenomen.

Tussen dinsdag 21 februari 19:00 uur en zaterdag 25 februari 14:00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Bornsestraat. Ter plaatse bleek dat men een deur had geforceerd om binnen te komen. De gehele woning werd overhoop gehaald.

Ook aan de Bruglaan in Aadorp werd ingebroken in een woning. Dit gebeurde op zondag 26 februari tussen 14:30 uur en 20:15 uur. Ook hier werd de gehele woning doorzocht. Bij de inbraak werden onder andere sieraden en een geldbedrag weggenomen.

De politie is in alle bovenstaande gevallen een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat met bovenstaande inbraken te maken zou kunnen hebben, neem dan contact met ons op. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

Bleskolksingel wordt in twee fases afgesloten

Een deel van de Bleskolksingel wordt afgesloten voor onderho...

Meer zonnepanelen in Overijssel

In de afgelopen 2,5 jaar zijn er heel veel zonnepanelen bijg...

Bornerbroeker Johan Veneklaas dicht in het dialect

Gepensioneerd melkveehouder Johan Veneklaas uit Bornerbroek ...

Verbeter uw buurt met Almelo Buurt Samen

De gemeente start een website waarmee inwoners geld kunnen o...

Aadorp heeft weer 3 AED's

De AED-groep Aadorp heeft weer 3 AED's. Een AED is een Autom...

Rondje Twente: The Passion in het Oosten

In Rondje Twente kunt u het nieuws zien wat vanuit andere lo...

Wie wordt de stadsdichter van Almelo?

Al maanden is Almelo op zoek naar een stadsdichter. Er zijn ...

Bemachtig een plek op de Oranjemarkt

Over iets minder dan een maand is het weer zover! Koning Wil...

Fietstunnel voor betere doorstroming

In 2025 zal er gestart worden met de aanleg van een fietstun...

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Almelo Promotie

Sinds begin dit jaar is John Olde Olthof de nieuwe voorzitte...

Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op

Vanaf maandag 4 maart tot zaterdag 9 maart vindt de jaarlijk...

Herinrichting kost 17 bomen de kop

Voor de herinrichting van het Grotestraat Noord in Almelo wo...

Weinig geld? Check waar u recht op heeft

Heeft u weinig geld en wel hoge vaste lasten? Dan zij er all...

Almelose kunstenaar exposeert in de Fundatie

Almelose kunstenaar Sibyl Heijnen exposeert tot en met 26 me...

Kleinzoon plaatst Stolperstein voor opa

Voor de woning Nachtegaalstraat 145 in is op initiatief van ...

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Steeds meer dingen moeten via het internet gebeuren. Tegenwo...

Groot feest bij 70-jarige Zonnebloem Sluitersveld

De Zonnebloem bestaat 70 jaar en dat heugelijke feit wordt m...

CV Noord Proost wint prijs

De Almelose carnavalsvereniging Noord Proost is in de prijze...

31ste Voorleeswedstrijd: de winnaars

Bibliotheek Almelo organiseerde op woensdag 31 januari de ja...

Winkelpassage niet langer een racebaan?

Hard rijdende fietsers, scootmobielen, inwoners op e-bikes e...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo