Getuigen gezocht beroving 79 jarige vrouw

Zondag 4 december 2016
Op zaterdag 3 december fietste een 79 jarige vrouw rond 17:30 uur op de Ootmarsumsestraat. De vrouw had kort daarvoor eten gehaald en was op weg naar huis, toen haar tas plotseling van haar schouder werd gerukt. Doordat er met geweld aan de tas getrokken werd, kwam de vrouw ten val. Ze heeft dus ook niet kunnen zien door wie ze werd beroofd. Door een getuige is nog wel gezien dat er, net voordat de vrouw viel, een scooter dicht langs de vrouw reed. Het is niet zeker of deze scooter ook daadwerkelijk iets met de beroving te maken heeft. In de tas van de vrouw zat haar portemonnee en een camera waar veel dierbare familiefoto’s op stonden. Omdat de vrouw over pijn in haar schouder klaagde is ze voor de zekerheid naar de eerste hulp gebracht. Daar bleek ze haar schouder te hebben gekneusd. Ook werd een hersenkneuzing geconstateerd. De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe beroving. Heeft u iets gezien of gehoord en heeft u zich nog niet gemeld bij de politie? Doe dit dan alsnog! Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Overige politieberichten:

Twee jongens aangehouden voor mishandeling

Op zondag 4 december werd assistentie van de politie gevraagd bij een vechtpartij. Deze zou rond 4 uur ‘s nachts hebben plaatsgevonden voor een café aan het Catharina Amaliaplein. Toen de agenten kort daarop ter plaatse kwamen, werden twee personen onder controle gehouden door beveiligers. Volgens de beveiligers en verschillende getuigen zouden zij verantwoordelijk zijn geweest voor de mishandeling van een 27 jarige man uit Zwolle. Deze man had behoorlijk aangezichtsletsel en bleek ook een tijdje buiten bewustzijn te zijn geweest. Hij gaf aan te zijn geslagen met iets hards. Op straat werd door agenten een boksbeugel aangetroffen. Volgens een getuige zou deze gebruikt zijn bij de mishandeling van de 27 jarige. De Zwollenaar is ter controle naar het ziekenhuis gegaan in verband met zijn verwondingen. De twee 18 jarige jongens zijn aangehouden op verdenking van mishandeling en zijn overgebracht naar het Arrestantencomplex. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden voor brandstichting

Op vrijdag 2 december kwam er rond 17:00 uur bij de brandweer en politie een melding binnen van een autobrand aan de Constantijn Huygensstraat. Ter plaatse bleken twee voertuigen in brand te staan. Eén voertuig bleek te zijn gaan rollen en tegen de achterkant van een andere auto te zijn aangekomen, waardoor deze ook vlam vatte. Ter plaatse werden sporen aangetroffen die wezen op brandstichting. Na onderzoek door de politie en het horen van een aantal mensen, kon diezelfde avond rond 22:40 uur een 36 jarige man worden aangehouden in zijn woning op verdenking van brandstichting. Daarnaast wordt de man ook verdacht van bedreiging en vernieling. De politie is een onderzoek gestart, de 36 jarige man zit nog vast. Hij wordt naar alle waarschijnlijkheid deze week voorgeleid.

Goed en slecht nieuws

Om maar met het goede nieuws te beginnen: De 22 jarige man die op 20 november werd aangehouden voor een poging inbraak aan de Strekel in Vriezenveen mag in ieder geval nog 90 dagen langer blijven zitten! Dit werd vorige week besloten. Aangezien het vermoeden bestaat dat de man voor veel meer inbraken verantwoordelijk is, wordt deze tijd optimaal gebruikt om te kijken of de aangetroffen sporen bij eerdere woninginbraken aan hem gekoppeld kunnen worden. Zowel de collega’s van het #woninginbrakenteam als de forensische opsporing zijn hier enorm druk mee bezig.

Dan het slechte nieuws: De woninginbraken zijn, ondanks dat er sinds de aanhouding een duidelijke daling waarneembaar is, nog niet gestopt. Sinds 20 november zijn toch weer 9 gezinnen slachtoffer geworden van een woninginbraak. Alertheid blijft dus geboden, dus bel bij verdachte situaties altijd 112!
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

Bleskolksingel wordt in twee fases afgesloten

Een deel van de Bleskolksingel wordt afgesloten voor onderho...

Meer zonnepanelen in Overijssel

In de afgelopen 2,5 jaar zijn er heel veel zonnepanelen bijg...

Bornerbroeker Johan Veneklaas dicht in het dialect

Gepensioneerd melkveehouder Johan Veneklaas uit Bornerbroek ...

Verbeter uw buurt met Almelo Buurt Samen

De gemeente start een website waarmee inwoners geld kunnen o...

Aadorp heeft weer 3 AED's

De AED-groep Aadorp heeft weer 3 AED's. Een AED is een Autom...

Rondje Twente: The Passion in het Oosten

In Rondje Twente kunt u het nieuws zien wat vanuit andere lo...

Wie wordt de stadsdichter van Almelo?

Al maanden is Almelo op zoek naar een stadsdichter. Er zijn ...

Bemachtig een plek op de Oranjemarkt

Over iets minder dan een maand is het weer zover! Koning Wil...

Fietstunnel voor betere doorstroming

In 2025 zal er gestart worden met de aanleg van een fietstun...

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Almelo Promotie

Sinds begin dit jaar is John Olde Olthof de nieuwe voorzitte...

Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op

Vanaf maandag 4 maart tot zaterdag 9 maart vindt de jaarlijk...

Herinrichting kost 17 bomen de kop

Voor de herinrichting van het Grotestraat Noord in Almelo wo...

Weinig geld? Check waar u recht op heeft

Heeft u weinig geld en wel hoge vaste lasten? Dan zij er all...

Almelose kunstenaar exposeert in de Fundatie

Almelose kunstenaar Sibyl Heijnen exposeert tot en met 26 me...

Kleinzoon plaatst Stolperstein voor opa

Voor de woning Nachtegaalstraat 145 in is op initiatief van ...

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Steeds meer dingen moeten via het internet gebeuren. Tegenwo...

Groot feest bij 70-jarige Zonnebloem Sluitersveld

De Zonnebloem bestaat 70 jaar en dat heugelijke feit wordt m...

CV Noord Proost wint prijs

De Almelose carnavalsvereniging Noord Proost is in de prijze...

31ste Voorleeswedstrijd: de winnaars

Bibliotheek Almelo organiseerde op woensdag 31 januari de ja...

Winkelpassage niet langer een racebaan?

Hard rijdende fietsers, scootmobielen, inwoners op e-bikes e...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo