22 apr Expositie Vlinders

Dinsdag 9 april 2024
Vanaf maandag 22 april tot en met 3 juni is er in het Natuurhus de vlinderfoto expositie te zien van Annie Wielemaker. De zus van Bram Wielemaker die een jaar geleden is overleden heeft zijn levenswerk met bijzondere foto's van rupsen en vlinders in een expositie gebundeld.

Bram Wielemaker
Annie stond vaak bij haar broer te kijken hoe hij foto’s maakte van vlinders.
Ze moest stil staan, anders vloog de vlinder weg. Beiden werden ze lid van de KNNV en van de Vlinderstichting en vlinders fotograferen werd hun passie.

Dat Bram een bevlogen fotograaf was die veel overhad voor een goede foto blijkt wel uit het volgende dat Annie zag gebeuren: Ze waren in de bergen. Hij zag een vlinder liep er voorzichtig naartoe, de vlinder als het ware fixerend. Toen knielde hij op de grond: midden in een koeienvlaai! Maar hij had de foto!

Expositiegroep
Toen de expositiegroep een oproep deed voor exposanten nam Annie contact op.
Er zijn uit de geweldige collectie zestien foto’s gekozen en Annie heeft het mogelijk gemaakt om er grote foto’s van te laten afdrukken. Alle geëxposeerde vlinders komen in Nederland voor, veel foto’s zijn gemaakt in de Engbertsdijksvenen. Tijdens deze expositie zal er ook aandacht besteed worden aan educatie met betrekking tot het leven van vlinders.

Wanneer: 22 april t/m 3 juni 2024
Waar: Stichting Natuurhus Almelo
Kosten: gratis
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo