Machteloos Heracles verliest van Excelsior

Vrijdag 26 juli 2024
Onder grote belangstelling speelde Heracles vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen Excelsior. De teams speelden 4x 30 minuten. In Delden startte Heracles vergeleken met het afgelopen seizoen met maar liefst 8 nieuwe basisspelers, hieronder ook de nieuwste aanwinst Juho Talvitie. Na zeven minuten stonden de Almeloërs al met 0-1 achter. Vlak voor het einde van de tweede 30 minuten werd de stand door Mario Engels op 1-1 gebracht, via een strafschop. Het was Omorowa die Excelsior op voorsprong bracht: 1-2, wat meteen ook de eindstand werd.

Lees verder onder de video


Met Engels en Van Oorschot in de aanval gepositioneerd moest Heracles proberen te scoren tegen Excelsior. De aanval van Heracles oogde erg machteloos. De Almeloërs kregen nauwelijks kansen. Engels liet zich in het strafschopgebied vallen waardoor een doelkans de mist in ging Limbombe kreeg even later een prima pass van de Kaersmaecker maar kon de bal niet onder controle krijgen.

Heracles op achterstand
Na zeven minuten kwam Heracles op achterstand doordat Milani niet tegen de snelheid van zijn tegenstander op kon. Die trok de bal mooi voor waarna Noujoks zonder moeite de bal in het Heraclesdoel kon koppen. Mirani maakte even later een flinke overtreding op Omorowa, waarvoor hij slechts geel kreeg. Excelsior combineerde veel sneller dan Heracles en kwam verschillende malen gevaarlijk voor het doel van de Keijzer. Heracles kreeg het niet voor elkaar om daadwerkelijk kansen te creëren voor het doel van de Rotterdammers. In de 17e minuut kreeg Excelsior een hoekschop. Hierbij had Heracles geluk dat niemand van Excelsior de bal raakte. Deze ging net voorlangs. De tweede corner werd vlak voor het doel overgeschoten.

Heracles machteloos in de aanval
In de 19e minuut kreeg Engels vlak voor de 16-meter met inzet de bal te pakken maar voordat hij op het doel kon schieten lukte het zijn tegenstander de bal nog net te verwerken tot een corner. Excelsior bleef het Heracles moeilijk maken. Heracles was machteloos in de aanval. Geen enkele kans werd gecreëerd. In de 29ste minuut kwam Heracles goed weg toen een schot van Hatenboer via de keeper net naast het doel van de Keijzer belandde. Een minuut later was dat weer het geval.

Stap tekort
Heracles kwam constant een stap tekort voor Excelsior. De tegenstander kon in alle rust combineren en schoten afvuren op de Keijzer. Het had geluk dat het de tegenstander niet lukte te scoren. Limbombe kreeg een klein kansje en kwam tot op de rand van het strafschopgebied. Daar kreeg hij de bal niet onder controle. Met een omhaal probeerde hij alsnog een kans te creëren maar werd afgefloten voor gevaarlijk spel. Na een fantastische pass van Van Oorschot op Benita strandde de aanval weer na de voorzet. Geen aanvaller van Heracles kon de aanval afronden.

Rood voor keeper Excelsior
Keeper Raatsie van Excelsior kwam om onverklaarbare reden ver uit doel en het lukte Engels hem de bal afhandig te maken. Toen Engels er vandoor wilde gaan met de bal werd hij getorpedeerd door de keeper. De scheidsrechter was onverbiddelijk en trok rood. Tien minuten later werd Limbombe onderuit gehaald in het strafschopgebied. Heracles kreeg een strafschop toegewezen. Engels bracht de stand op 1-1.

Met bijna hetzelfde elftal begon Heracles aan de derde 30 minuten. Bruns en Rooskens waren ingebracht voor Van Oorschot en Mirani. Bij Excelsior stond er weer 11 man op het veld. Na een hoekschop van Bruns schoot Limbombe net naast het doel. De Keijzer kon een schot van Excelsior met moeite in twee keer pakken. Even later kon Bruns het hele veld oversteken en werd zijn schot tot een corner verwerkt. Excelsior kon via combinaties het veld oversteken en het schot van Omorowa vloog over de Keijzer het doel in: 1-2. Rooskens kwam even later goed op, paste naar Bruns die weer een goede pass af gaf op Limbombe die de bal verkeerd op zijn voet kreeg.

Voor het doel van de Keijzer vonden allerlei capriolen plaats. Uiteindelijk ging de bal over de achterlijn en had Heracles het geluk dat de achterstand niet groter werd. Even later stuitte Limbombe op de keeper en lukte het hem wederom niet te scoren. Excelsior bleef sneller combineren. En Heracles bleef de kansen die ze kregen missen.

Het is duidelijk dat het grote noodzaak is voor Heracles om snel haar slag te slaan met versterking in de aanval. Met deze selectie gaat Heracles het nog moeilijker krijgen dan vorig seizoen.

Heracles - Excelsior 1-2 (1-1)
8. Naujoks 0-1, 54. Engels (pen.) 1-1, 72. Omorowa 1-2.

Heracles: De Keijzer (91. Jansink); Benita (75. Wieckhoff), Mirani (91. Tijink), Mesik (91. Landkroon), Milani (61. Roosken); De Keersmaecker (91. Scheperman), Zamburek (91. Bruijn); Talvitie (45. Codinhabenay), 91. L), Van Oorschot (61. Bruns), Limbombe (75. Martina); Engels (91. Sambo).

Verslag: Jolanda Abels
Foto's: Bert Letteboer
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles verliest oefenwedstrijd tegen FC Utrecht

Op het eigen trainingsveld bij het Asitostadion heeft Heracl...

Sylian Mokono vertrokken bij Heracles

Heracles heeft het contract met Sylian Mokono ontbonden op d...

Heracles verliest van PEC Zwolle

Vandaag de eerste derby van het seizoen voor Heracles, in -e...

Voorbeschouwing PEC Zwolle - Heracles Almelo

Zondag om 14.30 uur staat de Overijsselse derby PEC Zwolle -...

Suf Podgoreanu: via Israël naar Heracles Almelo

We spraken na afloop van de thuiswedstrijd tegen Willem II m...

Heracles weet publiek te boeien

In een aantrekkelijke wedstrijd lukte het Heracles tegen Wil...

Heracles Almelo moet het spel maken tegen Willem II

Na de wedstrijd tegen PSV staat de derde wedstrijd van Herac...

Heracles huurt aanvaller Podgoreanu van Maccabi Haifa

Heracles Almelo versterkt zich per direct met Suf Podgoreanu...

Heracles verliest ondanks prima spel

De eerste thuiswedstrijd van Heracles Almelo was meteen een ...

Roosken en Mirani weer van de partij

Komende zondag opnieuw een vroege wedstrijd voor Heracles Al...

Jeugdspeler Sambo tekent profcontract

De 17-jarige Giandro Sambo heeft bij Heracles zijn eerste pr...

Heracles deelt punten op het Kasteel

Heracles heeft aan de seizoensouverture 1 punt overgehouden....

Heracles heeft strijdplan klaar

De energie is er en er is een goed strijdplan uitgedacht voo...

Heracles weet De Keersmaecker langer aan zich te binden

Heracles heeft Brian De Keersmaecker langer aan zich weten t...

Onzekerheid over herstel Jizz Hornkamp

Met tien doelpunten was Jizz Hornkamp de gevierde man bij He...

Profcontract voor jeugdspeler Tijink

De 19-jarige Jop Tijink heeft zijn eerste profcontract onder...

Daniël van Kaam van Cambuur naar Heracles

Daniël van Kaam is de tiende aanwinst van Heracles in dit s...

Heracles huurt Shiloh ’t Zand van Feyenoord

Heracles huurt Shiloh ’t Zand het komend seizoen van Feyen...

Spits Kulenović maakt recordtransfer naar Heracles

Heracles neemt de 24-jarige spits Luka Kulenović over van F...

Machteloos Heracles verliest van Excelsior

Onder grote belangstelling speelde Heracles vrijdagavond de...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo