21 mrt expo 50 jaar migratie

Maandag 11 maart 2024
Op 21 maart 2024 om 19.30 uur wordt de fototentoonstelling '50 jaar arbeidsmigratie in Nederland' feestelijk geopend door burgemeester Mirjam van 't Veld in de bibliotheek Almelo. Deze tentoonstelling, georganiseerd door Atlas Cultureel Centrum, belicht de belangrijke bijdrage van arbeidsmigranten uit Spanje, Italië, Griekenland, Turkije, Marokko en hun Nederlandse collega's aan de Nederlandse samenleving.

De fototentoonstelling, die bestaat uit professionele portretten van 50 personen, waaronder gastarbeiders, werkgevers, buren, docenten en vrijwilligers, werpt een licht op de diversiteit en rijkdom van onze culturele geschiedenis. Daarnaast wordt er een landelijke campagne gevoerd om de spullen en documenten van gastarbeiders en hun werkgevers te verzamelen, die als onderdeel van de expositie te zien zullen zijn.

Voorafgaand aan de officiële opening zal Sahin Yildirim, initiatiefnemer van de fototentoonstelling, iedereen welkom heten. Na het formele gedeelte zal Nejat Sucu uit Almelo spreken over de Turkse arbeidsmigratie in Almelo en Nederland.

Wanneer: 21 maart 19:30
Waar: vierde verdieping
Kosten: gratis
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo