19 nov tot 21 jan 3 kunstenaars exposeren in Kunsthal

Maandag 13 november 2023
Annemarie van Uden, Hans Bouma en Carel Harberink zijn de drie kunstenaars die van zondag 19 november tot zondag 21 januari 2024 exposeren in Kunsthal Hof 88. De feestelijke opening van deze tentoonstelling vindt plaatst op zondag 19 november om 15.00 uur.

Verscheidenheid
Bijzonder aan deze tentoonstelling is de verscheidenheid in de verschillende kunstvormen. De bezoeker kan genieten van de geweldige glaskunst van Annemarie van Uden, de betoverende abstracte schilderkunst van Carel Harberink en zogenoemde ‘Tabletop’-fotografie van Hans Bouma. Het bezoeken van de opening (op zondag 19 november om 15.00 uur) en tentoonstelling is gratis.

Annemarie van Uden
Het leven staat in teken van groei, de groei om stappen te zetten, moed te tonen, leren, aanvaarden en accepteren. De beelden van Annemarie zijn geïnspireerd door de natuur waarin alles vanzelf gaat. Glas is een lastig materiaal om mee te spelen, het verstand, de techniek komt er al gauw bij kijken. Het duurt relatief lang voordat een werk af is, deze traagheid staat vaak in contrast met de snelheid van een gedachte, een gevoel. De combinatie van het spelen en daarin de speelsheid zien te bewaren naast het technische gedeelte, het aardse is een mooie manier van zijn. Voor haar is dat ware poëzie, de schoonheid uit het materiaal vertalen naar het nu.

Hans Bouma
Gefotografeerde papieren landschappen en constructies waarbij rust, ruimte en kwetsbaarheid kenmerkend zijn. Met deze vorm van “Tabletop-fotografie” wordt een specifieke omgeving gecreëerd door Hans Bouma die het voorstellingsvermogen van de kijker prikkelt. De vergrote afmetingen van het werk versterken de sfeer. Wat tijdens natuurwandelingen is ervaren neemt Hans in herinnering mee naar huis om met papier ruimtelijke vormen te modelleren. De oorsprong van het resultaat is dan niet meer te herkennen. De constructies zijn kwetsbaar en tijdelijk. Hans heeft op meerdere plekken geëxposeerd en de afgelopen jaren werd zijn werk genomineerd voor de Herman Krikhaarprijs.

Carel Harberink
Naast een baan in de elektrotechnische industrie was Carel in zijn vrije tijd amateurfotograaf met een groot gevoel voor composities en abstracte beelden. Daarnaast was hij vaak onder de indruk van de abstracte schilderkunst, iets dat hij ook graag zou willen doen. Op zijn 57ste nam hij dan ook bij les bij een kunstschilder in Borne en kreeg het advies om een avondopleiding te gaan doen aan de AKI. Daar ontdekte hij zijn voorliefde voor ruimtelijk werk. Met zijn leeftijd van inmiddels boven de 80 jaar kiest hij nu voor het fysiek minder belastende schilderen. Hij laat zich hierbij inspireren door zijn fotografische werk uit 1990 welke hem terugbrengt bij zijn trektochten door ruige en verlaten landschappen, waaronder die van IJsland.

Lezing in Tuinzaal
Op zondag 17 december om 14.30 uur is er in de Tuinzaal van Kunsthal Hof 88 een lezing over Annemarie van Uden & Hans Bouma. Toegang tot de lezing is gratis. U wordt gevraagd zich aan te melden via het e-mailadres van de Kunsthal of bij één van de vrijwilligers van Kunsthal Hof 88.

Openingstijden
Dinsdag, van 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag, van 13.30 tot 17.00 uur
Donderdag, van 13.30 tot 17.00 uur
Vrijdag, van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag, van 13.30 tot 17.00 uur
Zondag, van 13.30 tot 17.00 uur

Kunsthal Hof 88
Zondag 19 november tot zondag 21 januari 2024
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2023 Stichting Lokale Omroep Almelo