Dinsdag 5 november 2013
"Ik wil er een uitje van maken voor iedere gast", zegt Trea Harmsen nadat ze haar gasten van dinsdagavond naar volle tevredenheid heeft bediend. Saskia van Dorp, de duizendste gast, brengt alvast het gebruikte servies naar de keuken. Ze kreeg twee mooie boeketten en een bon voor het kerstdiner.Vorig jaar januari begon Trea bescheiden met het buurtrestaurant TasToe in wijkcentrum 't Dok in de Westeres met hulp van de gemeente en Scoop en sindsdien is ze iedere dinsdagavond volgeboekt geweest.
Trea vervolgt: "Alleenstaande senioren gaan niet alleen naar een restaurant, hier vinden ze gezelschap. Voor mij is het een sport om voor € 5,- een mooi en voedzaam driegangen diner op tafel te zetten. Mijn zoon, zelf chef, snapt niet dat het mogelijk is. Maar zonder mijn echtgenoot zou het niet lukken. Hij rijdt van hot naar her om alle aanbiedingen te verzamelen en af en toe word ik verrast met peren en appels, die ik dan weer verwerk in de gerechten."
Zonder haar 'meiden' Alida Miks en Julia Fischer die haar helpen bij de voorbereidingen, het tafeldekken, serveren en afwassen zou het restaurant niet kunnen draaien, zegt ze in onderstaand interview.
Terwijl de laatste gasten met uitvoerige loftuitingen de deur uitgaan, laat ze zich met bescheiden trots ontvallen dat ze in TasToe donderdag voor het voltallig college B&W gekookt heeft. Op naar de 10.000ste? "Nou nee", zegt ze lachend, "dan ben ik denk ik wel met pensioen!"
Luister naar een tevreden Trea Harmsen, die er nog lang niet genoeg van heeft en naar de duizendste gast Saskia van Dorp uit het Sluitersveld, die elke week aan de dis zit.
Saskia van Dorp, de duizendste gast en kokkin Trea Harmsen:
Roelie hielp met de start en hand- en spandiensten






