Woensdag 9 december 2015
Een eigen restaurant opzetten in tien weken, dat moesten 17 studenten van de opleiding Fasttrack hospitality manager van het ROC. 250 gasten waren er voor deze eindopdracht in de vorm van het Culinair Christmas Event in vijf zogenaamde pop-up restaurants met klinkende namen als 'Jynx', 'Bordeaux', 'Grandcafé De Jongeheer', 'Picallo Piazza' en 'Pep Papillo'.Woensdagavond was de 'generale'. Horecaondernemers en managers uit heel Twente begeleidden de studenten, gaven tips. Donderdagavond werden de studenten geëxamineerd.
De tweedejaarsstudenten Fasttrack hospitality manager gaven gedurende deze avonden leiding aan eerste- en tweedejaarsstudenten Manager/ondernemer horeca en aan eerstejaars van de Fasttrack-opleiding. De laatstgenoemde studenten draaiden volop mee in de keuken en in het restaurant. Daarnaast werd er nauw samengewerkt met studenten van de opleiding Artiest voor de muzikale omlijsting en met de studenten van de Bakkerij-opleidingen, die de broden en de chocolade verzorgden.
Docent Gijs Reijns
Tweedejaarsstudent Coen Lucassen over het examen
Examinator Bernadette Westerhof van het 'Gasthoes'
Zangdocent Femke Bleeker, opleiding Ondernemend Artiest