Nieuwjaarsreceptie Heracles Almelo

Dinsdag 17 januari 2023
Afgelopen maandag hield Heracles Almelo haar nieuwjaarsreceptie en verwelkomde enige honderden genodigden, sponsoren en supporters. Het complete bestuur van de club stond in het gelid om de nieuwjaarswensen in ontvangst te nemen. De catering was goed geregeld alvorens algemeen directeur Rob Toussaint en technisch directeur Nico-Jan Hoogma terugblikten op 2022 en alvast vooruit keken naar 2023 en een klein beetje naar 2024.

Lees verder onder de video


Niet tevreden over 2022 maar de blik op de toekomst
Er was een minuut stilte voor alle Heraclieden die in 2022 het tijdelijke met het eeuwige verwisselden. In het bijzonder werd stilgestaan bij Hennie Brummer die als Stewardcoördinator vele jaren aan de club verbonden was. Daarna werd eerst de blik op 2022 gericht met daarin als dieptepunt de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Het jaar begon met lege stadions in verband met de corona pandemie. Het opstellen van Rai Vloet hetgeen natuurlijk nooit had mogen gebeuren in de wedstrijd uit bij NEC in januari. Het stadion werd verstevigd zodat thans gezegd kan worden dat Erve Asito het meest beveiligde stadion van Nederland is. Ook werd er een fitness-gym gebouwd waar spelers zich optimaal kunnen voorbereiden op trainingen en wedstrijden. Als dieptepunt werd ervaren dat na de wedstrijd tegen FC Twente (1-1 en rood voor Anas Ouahim) en nog drie wedstrijden te gaan waren in de competitie waar Heracles acht punten boven de degradatiestreep stond en iedereen zich veilig achtte. Alle drie de wedstrijden werden verloren en juist de grootste concurrenten pakten de punten allemaal wel zodat de club werd veroordeeld tot de nacompetitie. Frank Wormuth werd de laan uitgestuurd en mocht dus niet beginnen aan die klus. René Colmschot werd zijn vervanger maar hij kon de ploeg niet redden van de ondergang en kwam er een einde aan 17 jaar eredivisieschap. Er waren ook goede dingen in 2023, zoals een aantal spelers uit de academie die is opgezet met FC Twente. Het scoutingsapparaat had daarin een belangrijke en goede rol.

In 2023 positief zijn over de toekomst
Belangrijk is dat de supporters achter de club zijn blijven staan en telkens bij uitwedstrijden zit het uitvak afgeladen vol. Ondertussen zijn er verschillende werkgroepen opgestart en is de Raad van Toezicht eindelijk compleet. Spelers gingen en nieuwe spelers kwamen er en samen met trainer John Lammers werd er een prachtig geheel van gesmeed wat resulteerde in wekenlang bezetten van de eerste plaats. Hoofddoel is nog altijd promoveren en beide heren hebben er alle vertrouwen in dat het ook inderdaad gaat gebeuren. "We doen het met elkaar" is ook zo'n prima motto dat gehanteerd wordt. De supporters verenigingen hebben allemaal hun onderkomen kunnen verbeteren en uitbreiden. De terugkeer van Hendri Krüzen is een enorme opsteker voor de club waardoor de staf een vertrouwde en goede samenwerking kon realiseren. De eerste periodetitel werd binnengehaald maar zowel Rob Toussaint als Nico-Jan Hoogma rekenen erop dat deze niet nodig is voor promotie. De club heeft al aangekondigd om in 2024 het kunstgras in het stadion te vervangen voor hybridegras en is daarin in nauw overleg met de gemeente Almelo. Ook de buurman Oranje Nassau is bereid om zoveel als mogelijk mee te werken aan een accommodatie van de profs. Binnen de businessclub wordt gezocht naar uitbreiding en daarvoor is nog ruimte beschikbaar. Ook wordt er binnen de bestaande ruimte een tweede restaurant gerealiseerd. Recentelijk werden opnieuw twee spelers aangetrokken, de centrale verdediger Sava Cestic en spits Antonio Sastriano. Het aantal seizoenkaarthouders is inmiddels opgelopen naar 7.500. "Samen gaan we het doen" is de uitspraak van de beide directeuren en hieven het glas op de toekomst.

Door Hendry Bosch
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Kickboksen in de IISPA

Afgelopen weekend vonden in de IISPA de eerste Europese Kamp...

Fysio De Graven Esch nieuwe partner SISU Almelo

ATLETIEK - De samenwerking tussen fysiotherapie De Graven Es...

NK veldrijden jeugd bij de Zwaluwen

Afgelopen weekend was AWV de Zwaluwen gastheer van de Nederl...

Nieuwjaarsreceptie Heracles Almelo

Afgelopen maandag hield Heracles Almelo haar nieuwjaarsrecep...

Perfecte omstandigheden bij nieuwjaarscross

De omstandigheden waren perfect met heerlijk weer voor alle ...

Grote opkomst bij Oliebollentoernooi

Na twee jaar afwezigheid door Corona kon dit jaar eindelijk ...

AKC redt zich wel, ook zonder fusie

KORFBAL - De Almelose korfbalvereniging AKC stond in het ver...

Voetbaldier terug op het oude nest

VOETBAL - Henri Tiesselink, voetbaldier bij uitstek, legt he...

Twente Cup opnieuw prooi voor Eurosped

Het waren de beide eredivisionisten die uiteindelijk de fina...

Ruud Ottenhof nieuwe trainer Luctor

Ruud Ottenhof heeft vanavond zijn handtekening gezet onder e...

Twente Cup inzet volleybal IISPA

VOLLEYBAL - Een van de eerste evenementen in het nieuwe jaar...

Jeugd mag kennis maken met tennis

'Wil jij weten of tennis iets voor je is of wil je het gewoo...

Trainer met badmintonhart stopt er mee

Hij was meer dan 43 jaar trainer binnen de badmintonsport, J...

Top judo op NK in IISPA

JUDO- Drie dagen topjudo in Almeloos mooiste sporthal beteke...

Het wil maar niet lukken met SV DRC'12

VOETBAL - Sinds de gedwongen fusie tussen DVO'71 en Rietvoge...

PH top onder nieuwe trainer

VOETBAL - Sinds het begin van dit seizoen heeft PH een nieuw...

Reshmie kijkt tevreden terug op WK

'Ik ben superblij dat ik nog een keer op topniveau een Taekw...

Reshmie Oogink alsnog naar het WK

Op het allerlaatste moment mocht TaekWondo beoefenaar, Reshm...

Genieten van Toafelproat,

Op de laatste maandagmiddag van de maand wordt er in het Hui...

Goeie Generale NK Veldrijden Jeugd 2023 in Almelo

De National Mastertent veldrit was voor de renners en voor d...
© 1986 - 2023 Stichting Lokale Omroep Almelo