Nieuwjaarsreceptie Heracles Almelo

Dinsdag 17 januari 2023
Afgelopen maandag hield Heracles Almelo haar nieuwjaarsreceptie en verwelkomde enige honderden genodigden, sponsoren en supporters. Het complete bestuur van de club stond in het gelid om de nieuwjaarswensen in ontvangst te nemen. De catering was goed geregeld alvorens algemeen directeur Rob Toussaint en technisch directeur Nico-Jan Hoogma terugblikten op 2022 en alvast vooruit keken naar 2023 en een klein beetje naar 2024.

Lees verder onder de video


Niet tevreden over 2022 maar de blik op de toekomst
Er was een minuut stilte voor alle Heraclieden die in 2022 het tijdelijke met het eeuwige verwisselden. In het bijzonder werd stilgestaan bij Hennie Brummer die als Stewardcoördinator vele jaren aan de club verbonden was. Daarna werd eerst de blik op 2022 gericht met daarin als dieptepunt de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Het jaar begon met lege stadions in verband met de corona pandemie. Het opstellen van Rai Vloet hetgeen natuurlijk nooit had mogen gebeuren in de wedstrijd uit bij NEC in januari. Het stadion werd verstevigd zodat thans gezegd kan worden dat Erve Asito het meest beveiligde stadion van Nederland is. Ook werd er een fitness-gym gebouwd waar spelers zich optimaal kunnen voorbereiden op trainingen en wedstrijden. Als dieptepunt werd ervaren dat na de wedstrijd tegen FC Twente (1-1 en rood voor Anas Ouahim) en nog drie wedstrijden te gaan waren in de competitie waar Heracles acht punten boven de degradatiestreep stond en iedereen zich veilig achtte. Alle drie de wedstrijden werden verloren en juist de grootste concurrenten pakten de punten allemaal wel zodat de club werd veroordeeld tot de nacompetitie. Frank Wormuth werd de laan uitgestuurd en mocht dus niet beginnen aan die klus. René Colmschot werd zijn vervanger maar hij kon de ploeg niet redden van de ondergang en kwam er een einde aan 17 jaar eredivisieschap. Er waren ook goede dingen in 2023, zoals een aantal spelers uit de academie die is opgezet met FC Twente. Het scoutingsapparaat had daarin een belangrijke en goede rol.

In 2023 positief zijn over de toekomst
Belangrijk is dat de supporters achter de club zijn blijven staan en telkens bij uitwedstrijden zit het uitvak afgeladen vol. Ondertussen zijn er verschillende werkgroepen opgestart en is de Raad van Toezicht eindelijk compleet. Spelers gingen en nieuwe spelers kwamen er en samen met trainer John Lammers werd er een prachtig geheel van gesmeed wat resulteerde in wekenlang bezetten van de eerste plaats. Hoofddoel is nog altijd promoveren en beide heren hebben er alle vertrouwen in dat het ook inderdaad gaat gebeuren. "We doen het met elkaar" is ook zo'n prima motto dat gehanteerd wordt. De supporters verenigingen hebben allemaal hun onderkomen kunnen verbeteren en uitbreiden. De terugkeer van Hendri Krüzen is een enorme opsteker voor de club waardoor de staf een vertrouwde en goede samenwerking kon realiseren. De eerste periodetitel werd binnengehaald maar zowel Rob Toussaint als Nico-Jan Hoogma rekenen erop dat deze niet nodig is voor promotie. De club heeft al aangekondigd om in 2024 het kunstgras in het stadion te vervangen voor hybridegras en is daarin in nauw overleg met de gemeente Almelo. Ook de buurman Oranje Nassau is bereid om zoveel als mogelijk mee te werken aan een accommodatie van de profs. Binnen de businessclub wordt gezocht naar uitbreiding en daarvoor is nog ruimte beschikbaar. Ook wordt er binnen de bestaande ruimte een tweede restaurant gerealiseerd. Recentelijk werden opnieuw twee spelers aangetrokken, de centrale verdediger Sava Cestic en spits Antonio Sastriano. Het aantal seizoenkaarthouders is inmiddels opgelopen naar 7.500. "Samen gaan we het doen" is de uitspraak van de beide directeuren en hieven het glas op de toekomst.

Door Hendry Bosch
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Heracles in beroep tegen rode kaart Limbombe

Heracles is het niet eens met de rode kaart die Bryan Limbom...

Luctor overklast SDOL: 1 - 4

VOETBAL- Luctor et Emergo speelde zondag uit tegen SDOL Lutt...

Oranje Nassau verliest dure punten aan PH

VOETBAL - In de tweede klasse I staat Oranje Nassau op de vi...

Bootcamp training Goldstars voor betere conditie

BOOTCAMP- Als je praat over de Gold Stars van Heracles Almel...

ON Kampioenschap Jazzdans

JAZZDANS - Zaterdag 10 februari veranderde de IISPA in één...

MVV'29 2 wint van hekkensluiter RSC

VOETBAL- In de 1e klasse heeft het tweede team van MVV'29 i...

Oost-Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans

JAZZDANS - Op zaterdag 10 februari verandert de IISPA wedero...

Luctor et Emergo verliest van SV Vasse

VOETBAL- Op zondag 4 februari heeft Luctor et Emergo in de 4...

Geen winterstop bij PH Almelo

VOETBAL- De jeugd van PH hoeft zich tijdens de winterstop ni...

VC Zwolle wint de Twente Cup 2024

VOLLEYBAL - Ze deden voor de eerste keer mee aan de strijd o...

TwenteCup jeugdtoernooi in de IISPA

VOLLEYBAL- De IISPA vormde het decor voor de TwenteCup 2024....

AKC met mazzel naar winst

KORFBAL - De stadsderby tussen AKC en Achilles eindigde met ...

Zwaluw Pim Ronhaar wint 1e wereldbekercross

WIELRENNEN- Pim Ronhaar (21) heeft zondag zijn eerste wereld...

Almelo Allee Run trekt 400 hardlopers

HARLOPEN- De 8e editie van de Almelo Allee Run trok zondag z...

Mustafa, Dennis en Henrik behalen zwarte band

JUDO - De judoka's Mustafa, Dennis en Henrik, leden van judo...

Open Almelo Golftoernooi

GOLF- De tiende editie van het Open Almelo's kampioenschap v...

Fabio Jakobsen wint 39-ste Profronde Almelo

WIELRENNEN- Fabio Jakobsen heeft vrijdag de 39-ste Profronde...

Reshmie Oogink gaat met sportpensioen

TAEKWONDO- Precies twee jaar nadat ze in Tokio te horen kree...

Veel deelname aan Luctor Open

TENNIS- Tot zondagavond 23 juli wordt er elke avond en het h...

Schaakvereniging Almelo verwelkomt 100e lid

SCHAKEN - Jeugdlid Robbe Kroeze is het 100e lid van de Schaa...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo