Almelose clubs gelaten over competitiestop

VOETBAL - De KNVB heeft aangekondigd dat de competitie voor de amateurvoetballers niet meer wordt hervat. Geen standenlijsten, geen promovendi, geen degradanten en geen bekertoernooien. De clubs uit Almelo hebben allemaal een mening maar laten het bij het feit dat gezondheid boven vermaak gaat. Of zoals Bart Monster, voorzitter van Oranje Nassau het uitdrukte: "Als we moeten kiezen tussen brood en spelen, dan kiezen we voor het eerste".

Geen inkomsten en de kosten gaan gewoon door
Wat je steeds maar weer hoort is dat er geen inkomsten zijn deze maanden maar de huur van het clubgebouw, voor sommigen de hypotheekkosten, gas en elektra, telefoonkosten, ze lopen allemaal door. Bij Oranje Nassau en bij SV DRC'12 vragen de leden aan het bestuur om in deze maanden geen contributie te hoeven betalen omdat men op de sportcomplexen niet terecht kan. De geste van de KNVB om in de maanden april en mei geen gelden in te houden en die te schenken aan de clubs, wordt door trainer Thijs Houwing van SV Almelo , met gejuich begroet. Zijn club staat er met een 2e plaats in de vierde klasse zondag prima voor. Dat de kansen op promotie ineens weg zijn vindt hij maar bijzaak. Voor een kleine club als SV DRC'12 liggen de zaken anders. Zij zijn bezig aan een ledenwerving van vooral jeugd maar ook die ligt geheel stil. Met weinig leden is de club het eerst aan de beurt en merkt het een ontbreken van inkomsten uit bv de kantine op de Riet dubbel. Henri Tiesselink, technisch bestuurslid van de club ziet zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen totaal in duigen vallen. Je kunt geen gesprekken aanknopen met wie dan ook want je mag helemaal niets op dit moment. Hij juicht de tolerantie van de KNVB volledig toe maar verwacht ook iets van de gemeente Almelo nu de clubs deze maanden hun velden, waarvoor wel huur wordt betaald, niet kunnen gebruiken.

Gezondheid boven alles
Roy Bouck, trainer van La Première, is heel duidelijk. Het stopzetten van de competitie is het enige juiste wat dat ook voor problemen voor zijn club met zich brengt. Jammer maar niet onoverkomelijk. We hebben wat spelers die afscheid nemen na dit seizoen en meestal gebeurt dat in de laatste wedstrijd. Dat kan nu niet. Bjorn Hodes, de trainer van PH sluit zich daar naadloos bij aan. Deze fysiotherapeut uit Rijssen is druk met het openhouden op beperkte schaal van zijn praktijk. Hij stort zich nu eerder op de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen want er moet binnen zijn selectie wat gebeuren. De tijd van alles maar winnen is dit seizoen achterhaalt en voor het komende seizoen moet er uit een ander vaatje getapt worden. Marcel Oude Nijhuis, trainer van MVV'29 is aan zijn derde en laatste seizoen bezig voor de Harbrinkhoekers. Hij gaat er een jaartje tussenuit, zich even niet bemoeien met voetbal. Maar een afscheid zit er dus niet in want we mogen niet eens op het complex komen. Ronnie Braak, trainer van RKSV Bornerbroek heeft na het bekend worden van de stopzetting meteen voor een jaar bijgetekend en zal voor het vierde jaar in successie voor de groep staan volgend seizoen. Voor hem komt de stopzetting als een verrassing , hij zag het niet aankomen. Mijn groep wil elke week wel en ziet de stopzetting als een noodzakelijk kwaad. Het is een goede en enthousiaste groep en dit seizoen hadden we de pas er goed inzitten.

Wat zijn de voordelen van de afgelasting
De trainers van de diverse clubs en ook de bestuursleden hopen op 1 juni weer volledig over de velden te kunnen beschikken. Dan is er ruimte om vriendschappelijk te spelen en toernooien te organiseren. er is een zee aan ruimte om de voorbereiding voor het nieuwe voetbalseizoen te starten. Zoveel tijd hebben we nog nooit gehad. Toch zijn er clubs die zich zorgen maken over de toestand van hun velden. Daaraan schijnt de afgelopen tijd door de gemeente weinig te zijn gedaan. Zij die beschikken over kunstgras hebben die problemen niet maar grote verenigingen als Oranje Nassau en PH hebben ook een aantal grasvelden voor de jeugd en de lagere elftallen.

Gezondheid staat bij ieder voorop
Voor alle duidelijkheid; alle clubs die we langs zijn geweest beginnen ook met het feit dat ook zij vinden dat het gewoon niet anders kan. De gezondheid van mensen moet, hoe dan ook, voorop staan en het feit dat wij nu niet verder kunnen is maar een bijkomstigheid. Wat wel erg jammer is , dat mensen die hun bezoekje wekelijks aan de club als aangenaam uitje zien, mensen die zelf ziek zijn of eenzaam, voor hen is het een regelrechte strop dat zijn niet naar hun kaartavondje of wedstrijdje kunnen. Vooral een grote vereniging als Oranje Nassau heeft hiermee te maken.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Geen doolhof meer met Veiligsporten.nu

Wie aan sport wil doen, kan gemakkelijk verdwalen in een doo...

PH op zoek naar roze mannen en vrouwen

De trainingsavonden van PH-Almelo worden in Corona-tijd bege...

Nieuwe staf voor Almelo FC

ZAALVOETBAL - De Almelose zaalvoetbal ploeg van Almelo Futsa...

PH Almelo heeft een keepersprobleem

VOETBAL - Voetbalclub PH heeft een acuut probleem met haar s...

Zwembad Almelo wacht op groen licht

Het zwembad in het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde wac...

Nieuwe trainer voor korfbalclub Achilles

KORFBAL - De korfbalclub Achilles heeft een nieuwe trainer g...

Achilles, honderd jaar jong

Een jaar geleden waren ze al begonnen met allerlei festivite...

MHC Almelo heet hockeyjeugd weer welkom

HOCKEY -Het was de wethouder van sport Arjen Maathuis die af...

Tennisvereniging Luctor hervat jeugdtrainingen

TENNIS - Patrick Visser, trainer in vaste dienst van de Alme...

Beachvolleybal voorlopig uitgesteld

VOLLEYBAL - Het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi op de mark...

Sisu maakt van de nood een deugd

ATLETIEK - Sisu is begonnen aan een grootscheepse aanpak van...

Verhuizing de Uitsmijters in gang gezet

HONK-SOFTBAL - De gemeente Almelo is gestart met de werkzaam...

Achilles houdt eigen leden prima fit

KORFBAL - Het uitlenen van korfbalpalen met mand aan de lede...

Ook Profronde Almelo afgelast

De organisatie van de Profronde Almelo, de jaarlijkse wieler...

Almelose clubs gelaten over competitiestop

VOETBAL - De KNVB heeft aangekondigd dat de competitie voor ...

Tennisstop bij Luctor et Emergo

Alles ligt stil bij tennisvereniging Luctor et Emergo. Tenni...

Geen amateurvoetbal meer dit seizoen

VOETBAL - In navolging van de verlenging van de coronamaatre...

Achilles en Boshoeve per direct uit elkaar

KORFBAL - Selectietrainer Wout Boshoeve en het bestuur van d...

Basketbalcoach Jan Steenhagen overleden

Hij was een fervent liefhebber van de basketbalsport en in A...

Reshmie Oogink haalt zilver op Dutch Open

TAEK-WONDO- Reshmie Oogink is vast van plan de Olympische Sp...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo