Almelose clubs gelaten over competitiestop

Donderdag 2 april 2020
VOETBAL - De KNVB heeft aangekondigd dat de competitie voor de amateurvoetballers niet meer wordt hervat. Geen standenlijsten, geen promovendi, geen degradanten en geen bekertoernooien. De clubs uit Almelo hebben allemaal een mening maar laten het bij het feit dat gezondheid boven vermaak gaat. Of zoals Bart Monster, voorzitter van Oranje Nassau het uitdrukte: "Als we moeten kiezen tussen brood en spelen, dan kiezen we voor het eerste".

Geen inkomsten en de kosten gaan gewoon door
Wat je steeds maar weer hoort is dat er geen inkomsten zijn deze maanden maar de huur van het clubgebouw, voor sommigen de hypotheekkosten, gas en elektra, telefoonkosten, ze lopen allemaal door. Bij Oranje Nassau en bij SV DRC'12 vragen de leden aan het bestuur om in deze maanden geen contributie te hoeven betalen omdat men op de sportcomplexen niet terecht kan. De geste van de KNVB om in de maanden april en mei geen gelden in te houden en die te schenken aan de clubs, wordt door trainer Thijs Houwing van SV Almelo , met gejuich begroet. Zijn club staat er met een 2e plaats in de vierde klasse zondag prima voor. Dat de kansen op promotie ineens weg zijn vindt hij maar bijzaak. Voor een kleine club als SV DRC'12 liggen de zaken anders. Zij zijn bezig aan een ledenwerving van vooral jeugd maar ook die ligt geheel stil. Met weinig leden is de club het eerst aan de beurt en merkt het een ontbreken van inkomsten uit bv de kantine op de Riet dubbel. Henri Tiesselink, technisch bestuurslid van de club ziet zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen totaal in duigen vallen. Je kunt geen gesprekken aanknopen met wie dan ook want je mag helemaal niets op dit moment. Hij juicht de tolerantie van de KNVB volledig toe maar verwacht ook iets van de gemeente Almelo nu de clubs deze maanden hun velden, waarvoor wel huur wordt betaald, niet kunnen gebruiken.

Gezondheid boven alles
Roy Bouck, trainer van La Première, is heel duidelijk. Het stopzetten van de competitie is het enige juiste wat dat ook voor problemen voor zijn club met zich brengt. Jammer maar niet onoverkomelijk. We hebben wat spelers die afscheid nemen na dit seizoen en meestal gebeurt dat in de laatste wedstrijd. Dat kan nu niet. Bjorn Hodes, de trainer van PH sluit zich daar naadloos bij aan. Deze fysiotherapeut uit Rijssen is druk met het openhouden op beperkte schaal van zijn praktijk. Hij stort zich nu eerder op de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen want er moet binnen zijn selectie wat gebeuren. De tijd van alles maar winnen is dit seizoen achterhaalt en voor het komende seizoen moet er uit een ander vaatje getapt worden. Marcel Oude Nijhuis, trainer van MVV'29 is aan zijn derde en laatste seizoen bezig voor de Harbrinkhoekers. Hij gaat er een jaartje tussenuit, zich even niet bemoeien met voetbal. Maar een afscheid zit er dus niet in want we mogen niet eens op het complex komen. Ronnie Braak, trainer van RKSV Bornerbroek heeft na het bekend worden van de stopzetting meteen voor een jaar bijgetekend en zal voor het vierde jaar in successie voor de groep staan volgend seizoen. Voor hem komt de stopzetting als een verrassing , hij zag het niet aankomen. Mijn groep wil elke week wel en ziet de stopzetting als een noodzakelijk kwaad. Het is een goede en enthousiaste groep en dit seizoen hadden we de pas er goed inzitten.

Wat zijn de voordelen van de afgelasting
De trainers van de diverse clubs en ook de bestuursleden hopen op 1 juni weer volledig over de velden te kunnen beschikken. Dan is er ruimte om vriendschappelijk te spelen en toernooien te organiseren. er is een zee aan ruimte om de voorbereiding voor het nieuwe voetbalseizoen te starten. Zoveel tijd hebben we nog nooit gehad. Toch zijn er clubs die zich zorgen maken over de toestand van hun velden. Daaraan schijnt de afgelopen tijd door de gemeente weinig te zijn gedaan. Zij die beschikken over kunstgras hebben die problemen niet maar grote verenigingen als Oranje Nassau en PH hebben ook een aantal grasvelden voor de jeugd en de lagere elftallen.

Gezondheid staat bij ieder voorop
Voor alle duidelijkheid; alle clubs die we langs zijn geweest beginnen ook met het feit dat ook zij vinden dat het gewoon niet anders kan. De gezondheid van mensen moet, hoe dan ook, voorop staan en het feit dat wij nu niet verder kunnen is maar een bijkomstigheid. Wat wel erg jammer is , dat mensen die hun bezoekje wekelijks aan de club als aangenaam uitje zien, mensen die zelf ziek zijn of eenzaam, voor hen is het een regelrechte strop dat zijn niet naar hun kaartavondje of wedstrijdje kunnen. Vooral een grote vereniging als Oranje Nassau heeft hiermee te maken.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

VC Aastad Heren pakken kampioenschap

VOLLEYBAL - Het eerste herenteam van VC Aastad is zaterdag ...

Nu ook Teqball bij PH

Op het sportcomplex van PH-Almelo staat sinds kort een heuse...

19de editie Winterloop

HARDLOPEN- Het Schelfhorstpark vormde het decor voor de 19de...

Luctor overklast SDOL: 1 - 4

VOETBAL- Luctor et Emergo speelde zondag uit tegen SDOL Lutt...

Oranje Nassau verliest dure punten aan PH

VOETBAL - In de tweede klasse I staat Oranje Nassau op de vi...

Bootcamp training Goldstars voor betere conditie

BOOTCAMP- Als je praat over de Gold Stars van Heracles Almel...

ON Kampioenschap Jazzdans

JAZZDANS - Zaterdag 10 februari veranderde de IISPA in één...

MVV'29 2 wint van hekkensluiter RSC

VOETBAL- In de 1e klasse heeft het tweede team van MVV'29 i...

Oost-Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans

JAZZDANS - Op zaterdag 10 februari verandert de IISPA wedero...

Luctor et Emergo verliest van SV Vasse

VOETBAL- Op zondag 4 februari heeft Luctor et Emergo in de 4...

Geen winterstop bij PH Almelo

VOETBAL- De jeugd van PH hoeft zich tijdens de winterstop ni...

VC Zwolle wint de Twente Cup 2024

VOLLEYBAL - Ze deden voor de eerste keer mee aan de strijd o...

TwenteCup jeugdtoernooi in de IISPA

VOLLEYBAL- De IISPA vormde het decor voor de TwenteCup 2024....

AKC met mazzel naar winst

KORFBAL - De stadsderby tussen AKC en Achilles eindigde met ...

Zwaluw Pim Ronhaar wint 1e wereldbekercross

WIELRENNEN- Pim Ronhaar (21) heeft zondag zijn eerste wereld...

Almelo Allee Run trekt 400 hardlopers

HARLOPEN- De 8e editie van de Almelo Allee Run trok zondag z...

Mustafa, Dennis en Henrik behalen zwarte band

JUDO - De judoka's Mustafa, Dennis en Henrik, leden van judo...

Open Almelo Golftoernooi

GOLF- De tiende editie van het Open Almelo's kampioenschap v...

Fabio Jakobsen wint 39-ste Profronde Almelo

WIELRENNEN- Fabio Jakobsen heeft vrijdag de 39-ste Profronde...

Reshmie Oogink gaat met sportpensioen

TAEKWONDO- Precies twee jaar nadat ze in Tokio te horen kree...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo