SV DRC'12 speelbal voor Daarlerveen

VOETBAL - Je verliest met 15-1 maar toch speel je niet heel erg slecht. Het overkwam SV DRC'12, de trotse bewoner van de Riet. Het bleef tot het einde toe strijdvaardig maar was tegen het geweld van de koploper niet opgewassen.

SV DRC'12 gedoemd in de vergetelheid te geraken
De club, in 2012 ontstaan uit een fusie van Rietvogels en DVO'71 dacht in het fusiejaar iets terug te krijgen van de oude glorie die beide clubs eens hadden. Rietvogels speelde ooit eerste klasse en steunde op spelers die bij Heracles Almelo overbodig waren geworden. DVO'71 werd aan het begin van deze eeuw onder leiding van oud PH en FC Twente speler Manuel Sanches Torres twee keer achter elkaar kampioen en speelde mee in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Hoe anders is het nu want na de fusie ging het alleen maar bergafwaarts met de club. De oude aanhang van Rietvogels en DVO'71 keerde niet terug na de fusie, iets waarop vurig gehoopt werd. Het opzetten van een nieuwe jeugdafdeling de afgelopen jaren mislukte jammerlijk. Recentelijk dacht men een nieuwe afdeling vrouwenvoetbal in het leven te roepen maar ook dat bleek voor de fusieclub onhaalbaar. Het blijft aanmodderen in de kelder van het zaterdagvoetbal met twee elftallen op de zaterdag en een tweetal jeugdafdelingen. Clubs om Almelo heen groeiden wel en daar plukt SV DRC'12 nu de wrange vruchten van. Zich meten met clubs die in het verleden regelmatig onder het gras werden gestopt is er niet meer bij. Slechts de kruimels blijven over voor de Rietbewoners en ondervinden dit wekelijks aan den lijve.

Koploper Daarlerveen walst over SV DRC'12 heen
Het werd een wedstrijd waaraan de verstokte supporters van SV DRC'12 een zeer wrange smaak overhouden. Natuurlijk, de koploper komt op bezoek en dan mag je verwachten dat het erg zwaar wordt. Maar verliezen met 15-1 is een uitslag waarmee men tevoren geen rekening had gehouden. Binnen een half uur stond het 1-4 en juist het mooiste doelpunt kwam van de thuisclub. Uit een van de eerste aanvallen resulteerde een hoekschop en Jessie Tirkedag draaide de bal rechtstreeks vanaf de cornervlag in de uiterste hoek van het Daarlerveen doel. Hij kreeg de handen op elkaar, niet wetende wat er de volgende minuten te wachten stond. Bij rust wees het bord 1-7 aan en hoopten de verantwoordelijken dat het de tien niet zou halen. IJdele hoop want een kwartier na rust tikte Jeffrey Wesselink voor de bezoekers de 1/10 achter de overigens uitstekende keeper Krikor Hazer. Wesselink nam overigens vijf van de vijftien doelpunten voor zijn rekening. De scheidsrechter had een makkelijke middag al ging hij bij een strafschop voor Daarlerveen even flink in de fout. De speler van de bezoekers mistte de strafschop in eerste instantie maar omdat de keeper van DRC zich te vroeg bewoog moest de pingel worden overgenomen. Om dan de keeper een gele kaart aan te smeren ging werkelijk veel te ver

Na rust was er geen houden meer aan
Wat voorkomen moest worden gebeurde na rust toch. SV DRC'12 kon niet voorkomen dat opnieuw Jeffrey Wesseling de 1/10 binnen een kwartier binnenschoof. Er zouden er nog vijf volgen alvorens de wedstrijd werd afgeblazen. De DRC trainer Laurens Oude Breuil was na rust rustig in de dugout gaan zitten en de man die het scorebord bediende was na rust naar huis vertrokken nadat hij de scorebord maar helemaal had uitgeschakeld. Tien minuten voor tijd bij de stand 1-15 keek scheidsrechter van de Velde uit Hardenberg eens naar de trainer van Daarlerveen. Hun blikken vonden elkaar en van de Velde verloste SV DRC´12 veel te vroeg uit haar leiden. 1/15 betekende de grootste nederlaag voor de club op de Riet in dit seizoen. De club gaat de winterstop in en hoopt met een aantal vriendschappelijke wedstrijden de moraal weer wat op te kalefateren. SV DRC´12 blijft door knokken voor een betere verhouding ten opzichte van de overige clubs. De club, die onlangs de komst van de honk- en softbalvereniging op de Riet zag afketsen heeft moeite het hoofd boven water te houden. Men doet zijn best maar of het allemaal lukken zal?
Laurens Oude Breuil trainer SV DRC´12
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Atletiekvereniging SISU is nu Actief Betrokken Club

Atletiekvereniging SISU is een Actief Betrokken Club geworde...

Sportbedrijf organiseert Coming Out Week

Sportbedrijf Almelo roept de week van maandag 5 oktober tot ...

12 sep: AAV SISU start met clinic Running Blind

ATLETIEK - AAV SISU biedt op zaterdag 12 september een kenni...

Korfbalstar Andre Kuipers geeft clinics in Almelo

KORFBAL - Voorafgaand aan de voorrondes van het schoolkorfba...

Reinier van Broekhoven treurende voorzitter Profronde

WIELRENNEN - Vrijdag 28 augustus zou het in de binnenstad va...

AKC-ers hard bezig met toekomst club

KORFBAL - De glorietijden voor de korfbalclub AKC lijken voo...

Tropisch tennistoernooi Luctor Open

Ruim 400 tennissers kwamen afgelopen week naar de banen aan ...

Aangepast Luctor Open; tennis op tijd

TENNIS - Meer dan 400 tennisspelers hadden zich aangemeld om...

Stefan Boermans wint opnieuw in Almelo

BEACHVOLLEYBAL - Stefan Boermans uit Borne, geboren Almeloë...

Frank Louter even niet actief in Almelo

TURNEN - Turncoach Frank Louter is de komende tijd niet act...

Programma districtsbeker amateurvoetbal

Vooraf aan de reguliere competitie heeft de KNVB een toernoo...

Nieuw dojo voor Judo Almelo

JUDO - De Almelose judoërs hebben zich jaren lang van plaat...

Renovatie SISU bijna voltooid

Atletiek - Eind 2019 kwam het SISU complex niet door de keur...

Frame-voetbal bij PH Almelo

Wil je ook graag een potje voetballen met nieuwe vrienden? H...

Geen doolhof meer met Veiligsporten.nu

Wie aan sport wil doen, kan gemakkelijk verdwalen in een doo...

PH op zoek naar roze mannen en vrouwen

De trainingsavonden van PH-Almelo worden in Corona-tijd bege...

Nieuwe staf voor Almelo FC

ZAALVOETBAL - De Almelose zaalvoetbal ploeg van Almelo Futsa...

PH Almelo heeft een keepersprobleem

VOETBAL - Voetbalclub PH heeft een acuut probleem met haar s...

Zwembad Almelo wacht op groen licht

Het zwembad in het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde wac...

Nieuwe trainer voor korfbalclub Achilles

KORFBAL - De korfbalclub Achilles heeft een nieuwe trainer g...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo