SV DRC'12 speelbal voor Daarlerveen

Zaterdag 14 december 2019
VOETBAL - Je verliest met 15-1 maar toch speel je niet heel erg slecht. Het overkwam SV DRC'12, de trotse bewoner van de Riet. Het bleef tot het einde toe strijdvaardig maar was tegen het geweld van de koploper niet opgewassen.

SV DRC'12 gedoemd in de vergetelheid te geraken
De club, in 2012 ontstaan uit een fusie van Rietvogels en DVO'71 dacht in het fusiejaar iets terug te krijgen van de oude glorie die beide clubs eens hadden. Rietvogels speelde ooit eerste klasse en steunde op spelers die bij Heracles Almelo overbodig waren geworden. DVO'71 werd aan het begin van deze eeuw onder leiding van oud PH en FC Twente speler Manuel Sanches Torres twee keer achter elkaar kampioen en speelde mee in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Hoe anders is het nu want na de fusie ging het alleen maar bergafwaarts met de club. De oude aanhang van Rietvogels en DVO'71 keerde niet terug na de fusie, iets waarop vurig gehoopt werd. Het opzetten van een nieuwe jeugdafdeling de afgelopen jaren mislukte jammerlijk. Recentelijk dacht men een nieuwe afdeling vrouwenvoetbal in het leven te roepen maar ook dat bleek voor de fusieclub onhaalbaar. Het blijft aanmodderen in de kelder van het zaterdagvoetbal met twee elftallen op de zaterdag en een tweetal jeugdafdelingen. Clubs om Almelo heen groeiden wel en daar plukt SV DRC'12 nu de wrange vruchten van. Zich meten met clubs die in het verleden regelmatig onder het gras werden gestopt is er niet meer bij. Slechts de kruimels blijven over voor de Rietbewoners en ondervinden dit wekelijks aan den lijve.

Koploper Daarlerveen walst over SV DRC'12 heen
Het werd een wedstrijd waaraan de verstokte supporters van SV DRC'12 een zeer wrange smaak overhouden. Natuurlijk, de koploper komt op bezoek en dan mag je verwachten dat het erg zwaar wordt. Maar verliezen met 15-1 is een uitslag waarmee men tevoren geen rekening had gehouden. Binnen een half uur stond het 1-4 en juist het mooiste doelpunt kwam van de thuisclub. Uit een van de eerste aanvallen resulteerde een hoekschop en Jessie Tirkedag draaide de bal rechtstreeks vanaf de cornervlag in de uiterste hoek van het Daarlerveen doel. Hij kreeg de handen op elkaar, niet wetende wat er de volgende minuten te wachten stond. Bij rust wees het bord 1-7 aan en hoopten de verantwoordelijken dat het de tien niet zou halen. IJdele hoop want een kwartier na rust tikte Jeffrey Wesselink voor de bezoekers de 1/10 achter de overigens uitstekende keeper Krikor Hazer. Wesselink nam overigens vijf van de vijftien doelpunten voor zijn rekening. De scheidsrechter had een makkelijke middag al ging hij bij een strafschop voor Daarlerveen even flink in de fout. De speler van de bezoekers mistte de strafschop in eerste instantie maar omdat de keeper van DRC zich te vroeg bewoog moest de pingel worden overgenomen. Om dan de keeper een gele kaart aan te smeren ging werkelijk veel te ver

Na rust was er geen houden meer aan
Wat voorkomen moest worden gebeurde na rust toch. SV DRC'12 kon niet voorkomen dat opnieuw Jeffrey Wesseling de 1/10 binnen een kwartier binnenschoof. Er zouden er nog vijf volgen alvorens de wedstrijd werd afgeblazen. De DRC trainer Laurens Oude Breuil was na rust rustig in de dugout gaan zitten en de man die het scorebord bediende was na rust naar huis vertrokken nadat hij de scorebord maar helemaal had uitgeschakeld. Tien minuten voor tijd bij de stand 1-15 keek scheidsrechter van de Velde uit Hardenberg eens naar de trainer van Daarlerveen. Hun blikken vonden elkaar en van de Velde verloste SV DRC´12 veel te vroeg uit haar leiden. 1/15 betekende de grootste nederlaag voor de club op de Riet in dit seizoen. De club gaat de winterstop in en hoopt met een aantal vriendschappelijke wedstrijden de moraal weer wat op te kalefateren. SV DRC´12 blijft door knokken voor een betere verhouding ten opzichte van de overige clubs. De club, die onlangs de komst van de honk- en softbalvereniging op de Riet zag afketsen heeft moeite het hoofd boven water te houden. Men doet zijn best maar of het allemaal lukken zal?
Laurens Oude Breuil trainer SV DRC´12
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

VC Aastad Heren pakken kampioenschap

VOLLEYBAL - Het eerste herenteam van VC Aastad is zaterdag ...

Nu ook Teqball bij PH

Op het sportcomplex van PH-Almelo staat sinds kort een heuse...

19de editie Winterloop

HARDLOPEN- Het Schelfhorstpark vormde het decor voor de 19de...

Luctor overklast SDOL: 1 - 4

VOETBAL- Luctor et Emergo speelde zondag uit tegen SDOL Lutt...

Oranje Nassau verliest dure punten aan PH

VOETBAL - In de tweede klasse I staat Oranje Nassau op de vi...

Bootcamp training Goldstars voor betere conditie

BOOTCAMP- Als je praat over de Gold Stars van Heracles Almel...

ON Kampioenschap Jazzdans

JAZZDANS - Zaterdag 10 februari veranderde de IISPA in één...

MVV'29 2 wint van hekkensluiter RSC

VOETBAL- In de 1e klasse heeft het tweede team van MVV'29 i...

Oost-Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans

JAZZDANS - Op zaterdag 10 februari verandert de IISPA wedero...

Luctor et Emergo verliest van SV Vasse

VOETBAL- Op zondag 4 februari heeft Luctor et Emergo in de 4...

Geen winterstop bij PH Almelo

VOETBAL- De jeugd van PH hoeft zich tijdens de winterstop ni...

VC Zwolle wint de Twente Cup 2024

VOLLEYBAL - Ze deden voor de eerste keer mee aan de strijd o...

TwenteCup jeugdtoernooi in de IISPA

VOLLEYBAL- De IISPA vormde het decor voor de TwenteCup 2024....

AKC met mazzel naar winst

KORFBAL - De stadsderby tussen AKC en Achilles eindigde met ...

Zwaluw Pim Ronhaar wint 1e wereldbekercross

WIELRENNEN- Pim Ronhaar (21) heeft zondag zijn eerste wereld...

Almelo Allee Run trekt 400 hardlopers

HARLOPEN- De 8e editie van de Almelo Allee Run trok zondag z...

Mustafa, Dennis en Henrik behalen zwarte band

JUDO - De judoka's Mustafa, Dennis en Henrik, leden van judo...

Open Almelo Golftoernooi

GOLF- De tiende editie van het Open Almelo's kampioenschap v...

Fabio Jakobsen wint 39-ste Profronde Almelo

WIELRENNEN- Fabio Jakobsen heeft vrijdag de 39-ste Profronde...

Reshmie Oogink gaat met sportpensioen

TAEKWONDO- Precies twee jaar nadat ze in Tokio te horen kree...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo