ASV'57 rijke club met plannen

VOETBAL - ASV'57 heeft sinds kort een nieuwe voorzitter die al meteen een aantal dossiers op zijn bureau krijgt waardoor de club op korte termijn een aantal stappen voorwaarts wil zetten. Na de wedstrijd van het standaardteam tegen DES uit Nijverdal vertelde hij daar meer over.

tekst gaat verder onder de video

Nieuwe voorzitter ASV’57 Jan Wessels wil stappen zetten


Vertrek trainer-coach Rene de Visscher na dit seizoen


ASV'57 - DES 2-2, een uitslag waar beiden niets aan hebben
Vooraf werd er al gewaarschuwd, de wedstrijd tussen ASV'57 en DES levert altijd spectaculaire situaties op. Dit keer was het niet anders. Drie strafschoppen brachten uiteindelijk de 2-2 op de borden maar gezien de positie van beide teams, onderin de 3e klasse D, had geen van beiden iets aan dat ene punt. ASV'57 had in de eerste helft een off-day want de club was er even niet. Daardoor kon DES, gecoacht door de Almeloër Randolf de Fretes, weglopen naar een 2-0 voorsprong. Sven Mensink en Simon op den Dries zorgen voor dit gunstige resultaat. ASV'57 achterhoede beukte er hard in en was fysiek de meerdere van de aanvallers van DES. Voorin leek het alsof de Aadorpers een vrije middag hadden genomen. Topscorer Therry Koorn zat totaal niet in de wedstrijd. Het enige wat hij goed deed was tien minuten voor tijd een strafschop versieren waardoor het alsnog in een gelijk stand eindigde.

Vlak voor rust was er ook al een 11-meter trap voor ASV'57 zodat het nog weer een wedstrijd werd. Beide strafschoppen werden subliem verzilverd door Bjorn Stokman. Na de hervatting toch even een ander AASV'57 dat middels de wissels van Nick Visser en Shawn Kamphuis meer elan aan de dag legde. Lars Stokman ging op rechts een aantal keren langs zijn tegenstander maar de voorzetten waren veelal niet op maat. ASV'57 moest het hebben van de toevalligheid en daarbij is het winnen van een wedstrijd erg moeilijk geworden. De scheidsrechter was weinig opgewassen van de fysieke kracht die ASV'57 ten toon spreidde en liet dan, zelfs bij grove overtredingen , gewoon doorspelen. Na 93 minuten eindelijk verlossing voor beide teams die, nogmaals gezegd , niets hadden aan het ene punt dat deze wedstrijd opleverde.

Jan Wessels, nieuwe man aan het roer van ASV'57
Op de laatste ledenvergadering stelde Patrick Vollenbroek zijn positie als voorzitter beschikbaar wegens het krijgen van een andere werkkring die niet meer te combineren viel met het voorzitterschap. Jan Wessels, een ASV-er in hart en nieren werd zijn opvolger en stelde direct vast dat er op verschillende terreinen nog veel moet gebeuren. ASV'57 groeide afgelopen jaar met 30% het heeft tegen de vijfhonderd leden. Dan doe je niet veel met twee velden voor de hele club en werd direct een afspraak gemaakt met de sportwethouder van Almelo Arjen Maathuis Wessels ging niet alleen maar nam ook de oud-voorzitters Patrick Vollenbroek en Gerrit Hondebrink mee om de wensen kracht bij te zetten.
En omdat ze toch te gast waren op het stadhuis in Almelo werd meteen de problematiek van de onveilige verkeerssituatie rond het sportpark 't Heuveltje, aangekaart. De gemeente Almelo heeft geen geld, dat is bekend maar een poging wagen en duidelijk maken wat ASV'57 wil kan geen enkele kwaad. Het bestuur van ASV'57 vindt de rotonde richting Vriezenveen een groot gevaar voor haar jeugd. Onlangs gebeurde daar nog een ongeluk waarbij een auto met hoge snelheid over de kop sloeg en in de voortuin van een woning tot stilstand kwam. Een brug over de weg zou een oplossing zijn voor de problemen evenals de realisering van een derde speelveld waarvoor ruimte is. Wethouder Maathuis hoorde de wensen aan maar moest wijzen op de financiële situatie van de gemeente. Jan Wessels;"Ze weten nu in ieder geval wat onze wensen zijn en hoe wij als club beide voorzieningen hard nodig hebben. We spreken de wethouder binnenkort wel weer want onze ambities zijn groot".
Eerst maar eens zorgen dat we dit jaar in de derde klasse blijven hetgeen volgend seizoen moet zonder de huidige trainer René de Visscher. Hij gaat op zoek naar een nadere uitdaging. Luister naar trainer René de Visscher en de nieuwe voorzitter Jan Wessels
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Nieuwe trainers voor Almelose clubs

VOETBAL - Twee Almelose amateur voetbalverenigingen zijn het...

Judoka’s behalen veel prijzen in Dedemsvaart

JUDO - Al voor de 41ste keer organiseert Judovereniging Dede...

Eurosped wint opnieuw Twentecup

VOLLEYBAL - Voor de derde achtereenvolgende keer won Eurospe...

44e Oudejaarsloop van Sisu

ATLETIEK - Voor de 44e keer alweer hield de atletiekverenigi...

SV DRC'12 speelbal voor Daarlerveen

VOETBAL - Je verliest met 15-1 maar toch speel je niet heel ...

Twee keer Nederlands kampioen voor FAG Almelo

GROEPSSPRINGEN - Zaterdag 7 december mochten drie teams deel...

De Veene kijkt uit naar nieuw zwembad

De Almelose zwem- en waterpolo vereniging kan bijna niet wac...

OldStars tennis start in Almelo

TENNIS - Tennisvereniging Luctor et Emergo organiseert een O...

ASV'57 rijke club met plannen

VOETBAL - ASV'57 heeft sinds kort een nieuwe voorzitter die ...

Uitsmijters verliest topduel van Dreamfields

BASKETBAL - De basketbalvereniging Uitsmijters is een begrip...

Brons voor judoka’s Lesscher en Dijkstra

JUDO - In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 november ...

Sportweekend in vogelvlucht

Alleen de voetballers van SV DRC'12 kwam voor de competitie ...

Jan Wessels nieuwe voorzitter ASV '57

VOETBAL - Sinds dinsdag heeft de Aadorpse voetbalvereniging ...

Weekendsport in vogelvlucht

PH won eindelijk weer eens op bezoek bij Owios. Het werd 2-3...

Judoka’s van Judo Almelo scoren hoog bij Het Oosten

JUDO - Zaterdag 2 november vond de eerste ronde van de leuks...

Successen in Euregioverband voor Taekwondo

Taekwondo - Op de Euregio-kampioenschappen in het Duitse Net...

Stakingsdag goed besteed in de IISPA

GYMNASTIEK - Wat doe je als je leraren staken? Dan kom je na...

Sportweekend in vogelvlucht

VOETBAL - In de zaterdag 2e klasse gaat het niet goed met PH...

FAG-springploeg weer naar het NK

TURNEN - Zaterdag mocht het FAG jeugdteam en seniorteam zich...

Het sportweekend in vogelvlucht

PH kwam in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal niet tot...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo