ASV'57 rijke club met plannen

VOETBAL - ASV'57 heeft sinds kort een nieuwe voorzitter die al meteen een aantal dossiers op zijn bureau krijgt waardoor de club op korte termijn een aantal stappen voorwaarts wil zetten. Na de wedstrijd van het standaardteam tegen DES uit Nijverdal vertelde hij daar meer over.

tekst gaat verder onder de video

Nieuwe voorzitter ASV’57 Jan Wessels wil stappen zetten


Vertrek trainer-coach Rene de Visscher na dit seizoen


ASV'57 - DES 2-2, een uitslag waar beiden niets aan hebben
Vooraf werd er al gewaarschuwd, de wedstrijd tussen ASV'57 en DES levert altijd spectaculaire situaties op. Dit keer was het niet anders. Drie strafschoppen brachten uiteindelijk de 2-2 op de borden maar gezien de positie van beide teams, onderin de 3e klasse D, had geen van beiden iets aan dat ene punt. ASV'57 had in de eerste helft een off-day want de club was er even niet. Daardoor kon DES, gecoacht door de Almeloër Randolf de Fretes, weglopen naar een 2-0 voorsprong. Sven Mensink en Simon op den Dries zorgen voor dit gunstige resultaat. ASV'57 achterhoede beukte er hard in en was fysiek de meerdere van de aanvallers van DES. Voorin leek het alsof de Aadorpers een vrije middag hadden genomen. Topscorer Therry Koorn zat totaal niet in de wedstrijd. Het enige wat hij goed deed was tien minuten voor tijd een strafschop versieren waardoor het alsnog in een gelijk stand eindigde.

Vlak voor rust was er ook al een 11-meter trap voor ASV'57 zodat het nog weer een wedstrijd werd. Beide strafschoppen werden subliem verzilverd door Bjorn Stokman. Na de hervatting toch even een ander AASV'57 dat middels de wissels van Nick Visser en Shawn Kamphuis meer elan aan de dag legde. Lars Stokman ging op rechts een aantal keren langs zijn tegenstander maar de voorzetten waren veelal niet op maat. ASV'57 moest het hebben van de toevalligheid en daarbij is het winnen van een wedstrijd erg moeilijk geworden. De scheidsrechter was weinig opgewassen van de fysieke kracht die ASV'57 ten toon spreidde en liet dan, zelfs bij grove overtredingen , gewoon doorspelen. Na 93 minuten eindelijk verlossing voor beide teams die, nogmaals gezegd , niets hadden aan het ene punt dat deze wedstrijd opleverde.

Jan Wessels, nieuwe man aan het roer van ASV'57
Op de laatste ledenvergadering stelde Patrick Vollenbroek zijn positie als voorzitter beschikbaar wegens het krijgen van een andere werkkring die niet meer te combineren viel met het voorzitterschap. Jan Wessels, een ASV-er in hart en nieren werd zijn opvolger en stelde direct vast dat er op verschillende terreinen nog veel moet gebeuren. ASV'57 groeide afgelopen jaar met 30% het heeft tegen de vijfhonderd leden. Dan doe je niet veel met twee velden voor de hele club en werd direct een afspraak gemaakt met de sportwethouder van Almelo Arjen Maathuis Wessels ging niet alleen maar nam ook de oud-voorzitters Patrick Vollenbroek en Gerrit Hondebrink mee om de wensen kracht bij te zetten.
En omdat ze toch te gast waren op het stadhuis in Almelo werd meteen de problematiek van de onveilige verkeerssituatie rond het sportpark 't Heuveltje, aangekaart. De gemeente Almelo heeft geen geld, dat is bekend maar een poging wagen en duidelijk maken wat ASV'57 wil kan geen enkele kwaad. Het bestuur van ASV'57 vindt de rotonde richting Vriezenveen een groot gevaar voor haar jeugd. Onlangs gebeurde daar nog een ongeluk waarbij een auto met hoge snelheid over de kop sloeg en in de voortuin van een woning tot stilstand kwam. Een brug over de weg zou een oplossing zijn voor de problemen evenals de realisering van een derde speelveld waarvoor ruimte is. Wethouder Maathuis hoorde de wensen aan maar moest wijzen op de financiële situatie van de gemeente. Jan Wessels;"Ze weten nu in ieder geval wat onze wensen zijn en hoe wij als club beide voorzieningen hard nodig hebben. We spreken de wethouder binnenkort wel weer want onze ambities zijn groot".
Eerst maar eens zorgen dat we dit jaar in de derde klasse blijven hetgeen volgend seizoen moet zonder de huidige trainer René de Visscher. Hij gaat op zoek naar een nadere uitdaging. Luister naar trainer René de Visscher en de nieuwe voorzitter Jan Wessels
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Atletiekvereniging SISU is nu Actief Betrokken Club

Atletiekvereniging SISU is een Actief Betrokken Club geworde...

Sportbedrijf organiseert Coming Out Week

Sportbedrijf Almelo roept de week van maandag 5 oktober tot ...

12 sep: AAV SISU start met clinic Running Blind

ATLETIEK - AAV SISU biedt op zaterdag 12 september een kenni...

Korfbalstar Andre Kuipers geeft clinics in Almelo

KORFBAL - Voorafgaand aan de voorrondes van het schoolkorfba...

Reinier van Broekhoven treurende voorzitter Profronde

WIELRENNEN - Vrijdag 28 augustus zou het in de binnenstad va...

AKC-ers hard bezig met toekomst club

KORFBAL - De glorietijden voor de korfbalclub AKC lijken voo...

Tropisch tennistoernooi Luctor Open

Ruim 400 tennissers kwamen afgelopen week naar de banen aan ...

Aangepast Luctor Open; tennis op tijd

TENNIS - Meer dan 400 tennisspelers hadden zich aangemeld om...

Stefan Boermans wint opnieuw in Almelo

BEACHVOLLEYBAL - Stefan Boermans uit Borne, geboren Almeloë...

Frank Louter even niet actief in Almelo

TURNEN - Turncoach Frank Louter is de komende tijd niet act...

Programma districtsbeker amateurvoetbal

Vooraf aan de reguliere competitie heeft de KNVB een toernoo...

Nieuw dojo voor Judo Almelo

JUDO - De Almelose judoërs hebben zich jaren lang van plaat...

Renovatie SISU bijna voltooid

Atletiek - Eind 2019 kwam het SISU complex niet door de keur...

Frame-voetbal bij PH Almelo

Wil je ook graag een potje voetballen met nieuwe vrienden? H...

Geen doolhof meer met Veiligsporten.nu

Wie aan sport wil doen, kan gemakkelijk verdwalen in een doo...

PH op zoek naar roze mannen en vrouwen

De trainingsavonden van PH-Almelo worden in Corona-tijd bege...

Nieuwe staf voor Almelo FC

ZAALVOETBAL - De Almelose zaalvoetbal ploeg van Almelo Futsa...

PH Almelo heeft een keepersprobleem

VOETBAL - Voetbalclub PH heeft een acuut probleem met haar s...

Zwembad Almelo wacht op groen licht

Het zwembad in het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde wac...

Nieuwe trainer voor korfbalclub Achilles

KORFBAL - De korfbalclub Achilles heeft een nieuwe trainer g...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo