Uitsmijters verliest topduel van Dreamfields

BASKETBAL - De basketbalvereniging Uitsmijters is een begrip in Almelo. Al jaren doen zij mee in de top van het regionale basketbal en zijn doorgedrongen tot de Promotiedivisie A. Een stabiele organisatie en een sterke jeugdopleiding staan gerant voor het welzijn van de club.

Een stukje geschiedenis
De club heeft haar historie verankert in het Almelose waar het ooit, in samenwerking met Jan Steenhagen jaarlijks haar toernooi White Diamonds organiseerde in de Rembrandthal die nu al lang niet meer bestaat. Het publiek zat dicht op het speelveld in een echte basketbalaccommodatie op een schitterende houten vloer. Nu speelt de ploeg in de ISSPA , ook een schitterende accommodatie waarmee het graag geassocieerd wil worden. Om de veertien dagen een thuiswedstrijd met veel publiek. Het zijn niet alleen de heren die prestaties neerzetten maar ook de dames doen van zich spreken. De toekomstplannen zijn groot en de ambities ook. Als de term basketbalbolwerk van Twente ter spreken komt dan gaan de ogen van herencoach Arjan Averdijk opmerkelijk glimmen. De successen van de beide eerste teams zijn daarvoor de grondslag want het gaat de teams voor de wind. Vorig seizoen een kampioenschap voor zowel de heren als de dames. Als je een divisie onder de eredivisie acteert mag je je ambities uitspreken en dat doet het eerste herenteam. Nog een stapje hoger en men beland in het wahalla van de basketbalsport, de eredivisie.

Nederlaag tegen Dreamfields Dolphins niet ingecalculeerd
Zaterdag speelde het eerste herenteam als nummer vier op de ranglijst tegen de nummer een uit Bemmel. Met in het achterhoofd de goede resultaten van de afgelopen weken, rekende men zich al heel voorzichtig rijk. De achterstand op de ranglijst bedroeg slecht vier punten. Hoe bedrogen kwamen de mannen van Arjan Averdijk uit. Na afloop stond er 72-90 op het scorebord en dat was een flinke streep door de rekening van de Uitsmijters. Aanvallend liet het te wensen over. De ploeg steunde op Michel Voogsgeerd en Leroy Williams. Voor Voogsgeerd is zijn hele leven belangrijk de bal en de basket. Verhalen gaan zelfs dat hij het huidige herenteam bij elkaar heeft gebracht en bewaakt op die punten waar het fout dreigt te gaan. Een verlengstuk van trainer Arjan Averdijk wordt hij wel eens gekscherend genoemd. Jammer dat deze man in het derde kwart met vijf persoonlijke fouten niet verder mocht gaan en zich moest beperken tot het aanvuren van de mannen die nog wel in het veld stonden. Aanvallend werden de nodige fouten gemaakt en ook het schieten vanaf de cirkel gingen de mannen uit Bemmel stukken beter af dan de thuisploeg. Veel balverlies zodra de cirkel werd genaderd waardoor de tegenstander snel counterde en vanaf de cirkel weer drie punten bij het totaal voegde. Na het eerste kwart was de stand nog dragelijk, 16-18 maar na het tweede kwart tekende zich de nederlaag al af bij de stand van 30-41. Na kwart drie , 46-61, bracht in het vierde kwart Uitsmijters bij 67-71 de achterstand terug tot acht punten. Dreamfields Dolphins zag toen het gevaar en plaatste een tussensprint die uiteindelijk uitkwam op 72-90.

Toekomst ziet er gunstig uit.
Ondanks de nederlaag, die Arjan Averdijk terecht vond, ziet hij toch mogelijkheden voor zijn ploeg. Gezien het programma voor de komende weken moet het ogelijk zijn zich bij de bovenste te blijven aansluiten. Zijn team, een stel jongens die er voor willen gaan, geeft hem toch een gezonde en goede blik op de toekomst. Op 7 december in sportcentrum Oude Rijn is het laaggeplaatste Uball de tegenstander. Een wedstrijd waarin we mogelijk weer de boventoon kunnen voeren en waarin we ons zelf kunnen herpakken, aldus een toch niet ontevreden Arjan Averdijk. Luister naar het commentaar van trainer/coach Arjan Averdijk.

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Atletiekvereniging SISU is nu Actief Betrokken Club

Atletiekvereniging SISU is een Actief Betrokken Club geworde...

Sportbedrijf organiseert Coming Out Week

Sportbedrijf Almelo roept de week van maandag 5 oktober tot ...

12 sep: AAV SISU start met clinic Running Blind

ATLETIEK - AAV SISU biedt op zaterdag 12 september een kenni...

Korfbalstar Andre Kuipers geeft clinics in Almelo

KORFBAL - Voorafgaand aan de voorrondes van het schoolkorfba...

Reinier van Broekhoven treurende voorzitter Profronde

WIELRENNEN - Vrijdag 28 augustus zou het in de binnenstad va...

AKC-ers hard bezig met toekomst club

KORFBAL - De glorietijden voor de korfbalclub AKC lijken voo...

Tropisch tennistoernooi Luctor Open

Ruim 400 tennissers kwamen afgelopen week naar de banen aan ...

Aangepast Luctor Open; tennis op tijd

TENNIS - Meer dan 400 tennisspelers hadden zich aangemeld om...

Stefan Boermans wint opnieuw in Almelo

BEACHVOLLEYBAL - Stefan Boermans uit Borne, geboren Almeloƫ...

Frank Louter even niet actief in Almelo

TURNEN - Turncoach Frank Louter is de komende tijd niet act...

Programma districtsbeker amateurvoetbal

Vooraf aan de reguliere competitie heeft de KNVB een toernoo...

Nieuw dojo voor Judo Almelo

JUDO - De Almelose judoƫrs hebben zich jaren lang van plaat...

Renovatie SISU bijna voltooid

Atletiek - Eind 2019 kwam het SISU complex niet door de keur...

Frame-voetbal bij PH Almelo

Wil je ook graag een potje voetballen met nieuwe vrienden? H...

Geen doolhof meer met Veiligsporten.nu

Wie aan sport wil doen, kan gemakkelijk verdwalen in een doo...

PH op zoek naar roze mannen en vrouwen

De trainingsavonden van PH-Almelo worden in Corona-tijd bege...

Nieuwe staf voor Almelo FC

ZAALVOETBAL - De Almelose zaalvoetbal ploeg van Almelo Futsa...

PH Almelo heeft een keepersprobleem

VOETBAL - Voetbalclub PH heeft een acuut probleem met haar s...

Zwembad Almelo wacht op groen licht

Het zwembad in het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde wac...

Nieuwe trainer voor korfbalclub Achilles

KORFBAL - De korfbalclub Achilles heeft een nieuwe trainer g...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo