Uitsmijters verliest topduel van Dreamfields

BASKETBAL - De basketbalvereniging Uitsmijters is een begrip in Almelo. Al jaren doen zij mee in de top van het regionale basketbal en zijn doorgedrongen tot de Promotiedivisie A. Een stabiele organisatie en een sterke jeugdopleiding staan gerant voor het welzijn van de club.

Een stukje geschiedenis
De club heeft haar historie verankert in het Almelose waar het ooit, in samenwerking met Jan Steenhagen jaarlijks haar toernooi White Diamonds organiseerde in de Rembrandthal die nu al lang niet meer bestaat. Het publiek zat dicht op het speelveld in een echte basketbalaccommodatie op een schitterende houten vloer. Nu speelt de ploeg in de ISSPA , ook een schitterende accommodatie waarmee het graag geassocieerd wil worden. Om de veertien dagen een thuiswedstrijd met veel publiek. Het zijn niet alleen de heren die prestaties neerzetten maar ook de dames doen van zich spreken. De toekomstplannen zijn groot en de ambities ook. Als de term basketbalbolwerk van Twente ter spreken komt dan gaan de ogen van herencoach Arjan Averdijk opmerkelijk glimmen. De successen van de beide eerste teams zijn daarvoor de grondslag want het gaat de teams voor de wind. Vorig seizoen een kampioenschap voor zowel de heren als de dames. Als je een divisie onder de eredivisie acteert mag je je ambities uitspreken en dat doet het eerste herenteam. Nog een stapje hoger en men beland in het wahalla van de basketbalsport, de eredivisie.

Nederlaag tegen Dreamfields Dolphins niet ingecalculeerd
Zaterdag speelde het eerste herenteam als nummer vier op de ranglijst tegen de nummer een uit Bemmel. Met in het achterhoofd de goede resultaten van de afgelopen weken, rekende men zich al heel voorzichtig rijk. De achterstand op de ranglijst bedroeg slecht vier punten. Hoe bedrogen kwamen de mannen van Arjan Averdijk uit. Na afloop stond er 72-90 op het scorebord en dat was een flinke streep door de rekening van de Uitsmijters. Aanvallend liet het te wensen over. De ploeg steunde op Michel Voogsgeerd en Leroy Williams. Voor Voogsgeerd is zijn hele leven belangrijk de bal en de basket. Verhalen gaan zelfs dat hij het huidige herenteam bij elkaar heeft gebracht en bewaakt op die punten waar het fout dreigt te gaan. Een verlengstuk van trainer Arjan Averdijk wordt hij wel eens gekscherend genoemd. Jammer dat deze man in het derde kwart met vijf persoonlijke fouten niet verder mocht gaan en zich moest beperken tot het aanvuren van de mannen die nog wel in het veld stonden. Aanvallend werden de nodige fouten gemaakt en ook het schieten vanaf de cirkel gingen de mannen uit Bemmel stukken beter af dan de thuisploeg. Veel balverlies zodra de cirkel werd genaderd waardoor de tegenstander snel counterde en vanaf de cirkel weer drie punten bij het totaal voegde. Na het eerste kwart was de stand nog dragelijk, 16-18 maar na het tweede kwart tekende zich de nederlaag al af bij de stand van 30-41. Na kwart drie , 46-61, bracht in het vierde kwart Uitsmijters bij 67-71 de achterstand terug tot acht punten. Dreamfields Dolphins zag toen het gevaar en plaatste een tussensprint die uiteindelijk uitkwam op 72-90.

Toekomst ziet er gunstig uit.
Ondanks de nederlaag, die Arjan Averdijk terecht vond, ziet hij toch mogelijkheden voor zijn ploeg. Gezien het programma voor de komende weken moet het ogelijk zijn zich bij de bovenste te blijven aansluiten. Zijn team, een stel jongens die er voor willen gaan, geeft hem toch een gezonde en goede blik op de toekomst. Op 7 december in sportcentrum Oude Rijn is het laaggeplaatste Uball de tegenstander. Een wedstrijd waarin we mogelijk weer de boventoon kunnen voeren en waarin we ons zelf kunnen herpakken, aldus een toch niet ontevreden Arjan Averdijk. Luister naar het commentaar van trainer/coach Arjan Averdijk.

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

OldStars tennis start in Almelo

TENNIS - Tennisvereniging Luctor et Emergo organiseert een O...

ASV'57 rijke club met plannen

VOETBAL - ASV'57 heeft sinds kort een nieuwe voorzitter die ...

Uitsmijters verliest topduel van Dreamfields

BASKETBAL - De basketbalvereniging Uitsmijters is een begrip...

Brons voor judoka’s Lesscher en Dijkstra

JUDO - In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 november ...

Sportweekend in vogelvlucht

Alleen de voetballers van SV DRC'12 kwam voor de competitie ...

Jan Wessels nieuwe voorzitter ASV '57

VOETBAL - Sinds dinsdag heeft de Aadorpse voetbalvereniging ...

Weekendsport in vogelvlucht

PH won eindelijk weer eens op bezoek bij Owios. Het werd 2-3...

Judoka’s van Judo Almelo scoren hoog bij Het Oosten

JUDO - Zaterdag 2 november vond de eerste ronde van de leuks...

Successen in Euregioverband voor Taekwondo

Taekwondo - Op de Euregio-kampioenschappen in het Duitse Net...

Stakingsdag goed besteed in de IISPA

GYMNASTIEK - Wat doe je als je leraren staken? Dan kom je na...

Sportweekend in vogelvlucht

VOETBAL - In de zaterdag 2e klasse gaat het niet goed met PH...

FAG-springploeg weer naar het NK

TURNEN - Zaterdag mocht het FAG jeugdteam en seniorteam zich...

Het sportweekend in vogelvlucht

PH kwam in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal niet tot...

Heren De Veene aan goede kant score

WATERPOLO - Terwijl de dames van De Veene mochten genieten v...

Forse overwinning voor Big Bulls

RUGBY - Eindelijk was er weer iets te lachen aan de Badweg w...

Heren Uitsmijters winnen, dames niet

BASKETBAL - Zowel de dames als de heren werkten dit weekend ...

Beide korfbalclubs winnen

KORFBAL - Zowel AKC, voor de tweede keer op rij, als Achille...

Dames VC AAstad als koploper fors onderuit

VOLLEYBAL - Voor de koploper van de 2e klasse, het damesteam...

Winst voor dames en heren Krekkers

VOLLEYBAL - Zowel de dames als de heren van Krekkers uit Mar...

Geen winst bij zondag voetbalamateurs

VOETBAL - Het was niet het weekend van de zondag voetbalamat...
© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo