Uitsmijters verliest topduel van Dreamfields

Maandag 25 november 2019
BASKETBAL - De basketbalvereniging Uitsmijters is een begrip in Almelo. Al jaren doen zij mee in de top van het regionale basketbal en zijn doorgedrongen tot de Promotiedivisie A. Een stabiele organisatie en een sterke jeugdopleiding staan gerant voor het welzijn van de club.

Een stukje geschiedenis
De club heeft haar historie verankert in het Almelose waar het ooit, in samenwerking met Jan Steenhagen jaarlijks haar toernooi White Diamonds organiseerde in de Rembrandthal die nu al lang niet meer bestaat. Het publiek zat dicht op het speelveld in een echte basketbalaccommodatie op een schitterende houten vloer. Nu speelt de ploeg in de ISSPA , ook een schitterende accommodatie waarmee het graag geassocieerd wil worden. Om de veertien dagen een thuiswedstrijd met veel publiek. Het zijn niet alleen de heren die prestaties neerzetten maar ook de dames doen van zich spreken. De toekomstplannen zijn groot en de ambities ook. Als de term basketbalbolwerk van Twente ter spreken komt dan gaan de ogen van herencoach Arjan Averdijk opmerkelijk glimmen. De successen van de beide eerste teams zijn daarvoor de grondslag want het gaat de teams voor de wind. Vorig seizoen een kampioenschap voor zowel de heren als de dames. Als je een divisie onder de eredivisie acteert mag je je ambities uitspreken en dat doet het eerste herenteam. Nog een stapje hoger en men beland in het wahalla van de basketbalsport, de eredivisie.

Nederlaag tegen Dreamfields Dolphins niet ingecalculeerd
Zaterdag speelde het eerste herenteam als nummer vier op de ranglijst tegen de nummer een uit Bemmel. Met in het achterhoofd de goede resultaten van de afgelopen weken, rekende men zich al heel voorzichtig rijk. De achterstand op de ranglijst bedroeg slecht vier punten. Hoe bedrogen kwamen de mannen van Arjan Averdijk uit. Na afloop stond er 72-90 op het scorebord en dat was een flinke streep door de rekening van de Uitsmijters. Aanvallend liet het te wensen over. De ploeg steunde op Michel Voogsgeerd en Leroy Williams. Voor Voogsgeerd is zijn hele leven belangrijk de bal en de basket. Verhalen gaan zelfs dat hij het huidige herenteam bij elkaar heeft gebracht en bewaakt op die punten waar het fout dreigt te gaan. Een verlengstuk van trainer Arjan Averdijk wordt hij wel eens gekscherend genoemd. Jammer dat deze man in het derde kwart met vijf persoonlijke fouten niet verder mocht gaan en zich moest beperken tot het aanvuren van de mannen die nog wel in het veld stonden. Aanvallend werden de nodige fouten gemaakt en ook het schieten vanaf de cirkel gingen de mannen uit Bemmel stukken beter af dan de thuisploeg. Veel balverlies zodra de cirkel werd genaderd waardoor de tegenstander snel counterde en vanaf de cirkel weer drie punten bij het totaal voegde. Na het eerste kwart was de stand nog dragelijk, 16-18 maar na het tweede kwart tekende zich de nederlaag al af bij de stand van 30-41. Na kwart drie , 46-61, bracht in het vierde kwart Uitsmijters bij 67-71 de achterstand terug tot acht punten. Dreamfields Dolphins zag toen het gevaar en plaatste een tussensprint die uiteindelijk uitkwam op 72-90.

Toekomst ziet er gunstig uit.
Ondanks de nederlaag, die Arjan Averdijk terecht vond, ziet hij toch mogelijkheden voor zijn ploeg. Gezien het programma voor de komende weken moet het ogelijk zijn zich bij de bovenste te blijven aansluiten. Zijn team, een stel jongens die er voor willen gaan, geeft hem toch een gezonde en goede blik op de toekomst. Op 7 december in sportcentrum Oude Rijn is het laaggeplaatste Uball de tegenstander. Een wedstrijd waarin we mogelijk weer de boventoon kunnen voeren en waarin we ons zelf kunnen herpakken, aldus een toch niet ontevreden Arjan Averdijk. Luister naar het commentaar van trainer/coach Arjan Averdijk.

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Sport

Nu ook Teqball bij PH

Op het sportcomplex van PH-Almelo staat sinds kort een heuse...

19de editie Winterloop

HARDLOPEN- Het Schelfhorstpark vormde het decor voor de 19de...

Luctor overklast SDOL: 1 - 4

VOETBAL- Luctor et Emergo speelde zondag uit tegen SDOL Lutt...

Oranje Nassau verliest dure punten aan PH

VOETBAL - In de tweede klasse I staat Oranje Nassau op de vi...

Bootcamp training Goldstars voor betere conditie

BOOTCAMP- Als je praat over de Gold Stars van Heracles Almel...

ON Kampioenschap Jazzdans

JAZZDANS - Zaterdag 10 februari veranderde de IISPA in één...

MVV'29 2 wint van hekkensluiter RSC

VOETBAL- In de 1e klasse heeft het tweede team van MVV'29 i...

Oost-Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans

JAZZDANS - Op zaterdag 10 februari verandert de IISPA wedero...

Luctor et Emergo verliest van SV Vasse

VOETBAL- Op zondag 4 februari heeft Luctor et Emergo in de 4...

Geen winterstop bij PH Almelo

VOETBAL- De jeugd van PH hoeft zich tijdens de winterstop ni...

VC Zwolle wint de Twente Cup 2024

VOLLEYBAL - Ze deden voor de eerste keer mee aan de strijd o...

TwenteCup jeugdtoernooi in de IISPA

VOLLEYBAL- De IISPA vormde het decor voor de TwenteCup 2024....

AKC met mazzel naar winst

KORFBAL - De stadsderby tussen AKC en Achilles eindigde met ...

Zwaluw Pim Ronhaar wint 1e wereldbekercross

WIELRENNEN- Pim Ronhaar (21) heeft zondag zijn eerste wereld...

Almelo Allee Run trekt 400 hardlopers

HARLOPEN- De 8e editie van de Almelo Allee Run trok zondag z...

Mustafa, Dennis en Henrik behalen zwarte band

JUDO - De judoka's Mustafa, Dennis en Henrik, leden van judo...

Open Almelo Golftoernooi

GOLF- De tiende editie van het Open Almelo's kampioenschap v...

Fabio Jakobsen wint 39-ste Profronde Almelo

WIELRENNEN- Fabio Jakobsen heeft vrijdag de 39-ste Profronde...

Reshmie Oogink gaat met sportpensioen

TAEKWONDO- Precies twee jaar nadat ze in Tokio te horen kree...

Veel deelname aan Luctor Open

TENNIS- Tot zondagavond 23 juli wordt er elke avond en het h...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo