Laatste competitieronde zaterdag verrassend afgesloten

Zondag 26 mei 2019
VOETBAL - Het einde van de competitie eindigde voor de Almelose verenigingen verrassend. De laatste wedstrijd van Oranje Nassau werd een overwinning. In de 3e klasse weer verlies voor ASV '57 en een gelijkspel voor kampioen PH. DRC '12 wist de laatste wedstrijd opniew in winst om te zetten.

2e kl. H 14.30 uur Oranje Nassau - DZSV 2-1 (2-1)
Oranje Nassau kon gelukkig met een overwinning de 2e klasse H afsluiten. Het lukte trainer Peter Bokma om toch met winst afscheid te nemen van zijn groep. Zes seizoenen stond Bokma als trainer voor de ON-selectie. Dit laatste jaar liep het niet goed. Dat betekende aan het eind van deze competitie toch de degradatie. De laatste wedstrijd tegen DZSV, de nummer 10 van de ranglijst, werd met 2-1 gewonnen. Alle doelpunten vielen al voor rust. ON kwam op voorsprong door Azhimi 1-0. Wolfschoot in eigen doel de 1-1 maar maakte ook de winnende 2-1. Trainer Peter Bokma wordt opgevolgd door Frank Eeftink. Hij was coach van HHC Hardenberg 2.

3e klasse D 14.30 uur Wilhelminaschool - ASV '57 3-1 (2-1)
De laatste wedstrijd ging ook niet goed bij ASV '57. Vorige week verloren. ook deze wedstrijd geen winstpunten. Toch kunnen de Aadorpers met een goed gevoel op dit seizoen terugblikken. Door de laatste twee nederlagen zakte de ploeg een plaatsje op de ranglijst. Een goed resultaat dus voor trainer René de Visscher. Toch was het team er niet helemaal bij tegen Wilhelminaschool. Bij rust was het al 2-1 voor de club uit Hengelo. Daar kwam in de 2e helft ook nog de 3-1 bij. Voor ASV '57 scoorde Koorn de enige treffer. Geen nieuwe trainer bij de Aadorpers want ook volgend seizoen staat René de Visscher als hoofdverantwoordelijke voor de groep.

3e klasse D 14.30 uur Kloosterhaar - PH 1-1 (0-0)
De laatste wedstrijd voor PH was in Kloosterhaar. Dus ook voor ainer Roy Bouck was het afscheid bi de club waar hij binnen drie jaar zijn ploeg naar de 2e klasse zaterdag bracht. Met 22 overwinningen, 3 keer een gelijkspel en maar één verliespartij stonden wel 69 punten als totaal.
De laatste wedstrijd was in en tegen Kloosterhaar. Een magere partij die dus ook in gelijkspel eindigde. Een 0-0 ruststand en een 1-1 eindstand. Maar ja als je de titel bal binnen hebt dan zijn die laatste wedstrijden ook niet meer belangrijk meer.
De opvolger van Roy Bouck is trainer Björn Hodes. Voor Roy Bouck wacht de uitdaging bij La Première.

4e klasse F 14.30 uur DRC '12 - Blauwwitters 1-0 (0-0)
Toen DRC '12 aan de nieuwe competitie begon zag het er allemaal niet zo goed uit. De ploeg was vorig seizoen uit de competitie gehaald en moest dit seizoen met een nieuwe groep en een nieuwe trainer beginnen. De trainer was gauw gevonden dat werd Laurens Olde Breuil maar om van een nieuwe groep zonder veel voorbereiding een voetballende ploeg te krijgen was moeilijker. Het begin van de competitie was dan ook niet goed. Maar langzamerhand kreeg trainer Oude Breuil zij ploeg aan het voetballen en kwamen de punten ook. Na de laatste overwinning van zaterdag staat de ploeg nu op mooie achtste plaats. De laatste tegenstander stond op de zesde plaats en daar wint DRC '12 met 1-0 van, een doelpunt van Hammers. Ook het volgende seizoen is Laurens Oude Breuil weer de hoofdtrainer van DRC '12.