Spanning tot het einde, Uitsmijters Heren promoveren

Zondag 12 mei 2019
BASKETBAL - Zaterdagavond in een goed gevulde Topsporthal van de IISPA speelden de Heren Uitsmijter hun tweede wedstrijd om te promoveren. De eerste wedstrijd was in Rosmalen en won Heren Uitsmijtere met 91-102.

Eerste kwart was voor Heren Uitsmijters
Zaterdagavond de return in Almelo. Een wedstrijd die bol stond van de spanning. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Black Eagles gaf zich niet zomaar gewonnen.In het eerste kwart was Uitsmijters die goed voor de dag kwam. Bij de korte rustperiode was de stand 25-16.

Spannend was het tweede kwart
Ook in het tweede kwart was het de Uitsmijters-heren die het spel maakten daar ook naar scoorde. Een paar tussenstanden: 34-24 en 41-35. Toen werd de wedstrijd anders. De Rosmalense Black Eagles nam het initiatief en scoorde de stand 45-41. Gelukkig kwam de Almelose ploeg weer bij kennis en kon de ploeg het tweede kwart afsluiten met 56-43.

Grote omschakeling in de wedstrijd
De grote rustperiode gaf een verandering in de wedstrijd. Niet Uitsmijters nam het initiatief maar de heren uit Rosmalen. Heet derde kwart begon met een fel aanvallend Black Eagles. De stand veranderde snel naar 54-53. Toch wist Uitsmijters dat weer goed te maken tot de stand 65-55. Dit kwart eindigde met 65-58.

Het vierde en laatste kwart was een en al spannend
In het vierde kwart gaf de ploeg uit Rosmalen alles. Al vlug stond Black Eagles op 65-64. Alles wat Uitsmijters was zag het al gebeuren. Een fanatiek speld Black Eagles probeer het feestgevoel van Uitsmijters weg te spelen. Tussenstanden als 65-64 en 67-66 maar ook 68-68 en 72-73 waren spannend en terecht. Een spectaculair eindslot leverde de eindstand van 82-81 op en dus de winst voor de Heren Uitsmijters.
Die winst wil zeggen volgend seizoen promoveren naar de Promotiedivisie. De hoogste divisie ooit in het bestaan van Uitsmijters. De dames ook nog kampioen en promoveren gaf natuurlijk een goed feest in de IISPA.