Slechte tijden voor Oranje Nassau, PH losjes langs ASV '57

Maandag 22 april 2019
VOETBAL - Slechte tijden voor Oranje Nassau. Zaterdag werd er weer verloren. Nu van De Esch. Kampioen PH hield geen rekening met de buren. Het Aadorpse ASV '57 ging naar huis met een grote nederlaag.

2e klasse H De Esch - Oranje Nassau 2-0 (2-0)
Er zijn slechte tijden aan de Maardijk bij het eerste van Oranje Nassau. Precies in het seizoen dat trainer Peter Bokma afscheid gaat nemen. Alles wordt er aan gedaan door trainer en spelers om een wedstrijd te winnen maar het lukt gewoon niet. Oranje Nassau is er dus niet in geslaagd een "blijvertje" te blijven in de 2e klasse, lezen we op de site van Oranje Nassau. In Oldenzaal tegen De Esch verloor Oranje Nassau opnieuw waardoor degradatie nu echt een feit is. Na de nederlaag van 2-0 tegen mede degradatiekandidaat De Esch geen huilende spelers, of andere emotionele taferelen op of rondom het veld, nee er was berusting bij iedereen die Oranje Nassau een warm hart toedraagt. Bij rust al een achterstand van 2-0. Toch, na de rust liet Oranje Nassau zien dat het zich niet zo maar 1,2,3 naar de slachtbank liet leiden. Met een wat meer aanvallende variant werd gepoogd de stand een ander aanzien te geven. Maar het lukte niet. Ondanks de komende degradatie zal Oranje Nassau de komende weken er nog "vol" voor gaan om gevoelsmatig het seizoen toch nog een beetje goed af te sluiten.

3e klasse D PH - ASV'57 9-3 (5-1)
Na een valse start speelde PH het ASV’57 in de eerste helft helemaal zoek en stond er bij de eerste drinkpauze al een 4-1 voorsprong op het scorebord. Die drinkpauzes waren overigens niet overbodig, want er was een subtropisch temperatuurtje, staat te lezen op de PH-site. ASV’57 had geen antwoord op het positiespel en het bespelen van de ruimtes door PH en was blij dat het rust was. Toch kwam ASV '57 op 0-1. PH nam het heft weer in handen en kon uitlopen. De ruststand was toen al 5-1. In de tweede helft lag het tempo, mede door het warme weer, beduidend lager waardoor ASV het allemaal net wat makkelijker kon bijbenen. Het duurde dan ook een tijdje voordat PH het net aan de andere kant kon laten bollen, maar in de 71e minuut kopte Jeroen Schwarte een voorzet van Hugo Seckel tegen de touwen. Ondanks het feit dat de Aadorpers nog twee keer konden scoren wist PH er nog drie te maken en won dus met grote cijfers. Na afloop reikte een afgevaardigde van de KNVB de kampioensmedailles uit en werd er wederom een klein feestje gevierd.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail