Geen van de zaterdagclubs verliest

Zaterdag 16 maart 2019
VOETBAL - Het komt niet vaak voor dat geen van de zaterdag amateurvoetbalclubs een wedstrijd verliest. Verwonderlijk is het wel want Oranje Nassau en SV DRC'12 winnen bijna nooit, maar zaten nu aan de goede kant van de score. Van PH is men dat gewend en ASV'57 leverde eigenlijk de knapste prestatie van allemaal door de nummer twee van de derde klasse knap op 2-2 te houden.

2e klasse H Zutphen FC - Oranje Nassau 1-3 (0-2)
Het heeft erg lang geduurd maar eindelijk stond Oranje Nassau weer eens aan de goede kant van de score. De club kreeg in en tegen Zutphen weer veel goede kansen, maar zoals ook in de wedstrijden hiervoor was het benutten hiervan erg moeilijk. Daarom stond het bij rust nog maar twee nul terwijl toen de wedstrijd al beslist had moeten zijn. Onderin verloor De Esch en ook DZSV deed dat en dat paste precies in het straatje van trainer Peter Bokma dat weer uitzicht heeft op het verlaten van die laatste plaats.

3e klasse D Juliana'32 - PH 1-2 (0-1)
PH speelde nou niet een van haar betere wedstrijden maar trainer Roy Bouck huldigt de uitspraak "Ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen". Dat deed PH ook en eigenlijk had niemand anders verwacht. Direct na rust maakte PH gelijk en ging op jacht naar de volle winst. Die kwam er een kwartier voor tijd toen Maxim Verstraten de winnende in de touwen joeg. Door het gelijke spel van Bergentheim tegen ASV'57 loopt PH opnieuw twee punten uit.

3e klasse D Bergentheim - ASV'57 2-2 (0-0)
Trainer René de Visscher had vooraf getekend voor een gelijk spel maar achteraf gezien komt zijn ploeg twee punten tekort. Voor rust kreeg ASV een aantal 100% kansen maar benutte ze niet. Vandaar dat de ruststand 0-0 was. Na de hervatting begon ASV'57 aanvankelijk slap en prompt kwamen de gastheren op voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal zette de Aadorpers alweer snel naast Bergentheim en kort daarna dan eindelijk de verdiende voorsprong door Therry Koorn. Bergentheim joeg op de gelijkmaker en kreeg de hulp van de arbiter die een strafschop aan hen gaf die op z'n discutabel was. Maar gelijkspelen bij de nummer twee van de ranglijst is een prima prestatie.

4e klasse F DRC'12 - Achilles Enschede 2-1 (0-0)
Voor DRC'12 betekende deze wedstrijd het pakken van de laatste strohalm. Wilde de ploeg de laatste plaats verlaten dan moest van nummer voorlaatst, Achilles E. gewonnen worden. Dat gebeurde dan ook met het nodig kunst- en vliegwerk. De eerste helft gaf een gelijkopgaande strijd te zien. Achilles E scoorde na rust het eerst en heel DRC'12 zag de bui alweer hangen. Romano Hammers, net 25 seconden in het veld, scoorde direct de gelijkmaker. Daarna kwam SV DRC'12 met tien man te staan en werd alleen nog maar met man en macht verdedigd. Een helder moment van de rechtsback van DRC'12 zorgde toch voor de winst. Vanaf 35 meter joeg hij de bal in de touwen bij Achilles E. DRC'12 blijft laatste maar heeft de achterstand op Achilles teruggebracht tot een punt.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail