Komt het nog goed met Oranje Nassau?

Maandag 11 maart 2019
VOETBAL - De vraag is of het nog goed komt met tweede klasser Oranje Nassau. Als je beter bent dan je tegenstander maar jezelf maar niet beloont, dan is na een jaar de tweede klasse alweer voorbij. PH in de derde klasse beleeft het tegenovergestelde. De ploeg speelde een mindere wedstrijd maar won gewoon met 3-1. ASV'57 pakte weer een puntje mee en DRC'12 leed, zoals verwacht, een ruime nederlaag tegen de koploper.

2e klasse H Oranje Nassau - Den Ham 1-2 (1-1)
Als je jezelf niet beloont, dan mag je geen aanspraak maken op de winst. Oranje Nassau gaf opnieuw de winst uit handen. Het speelde helemaal niet slechter dan Den Ham, een club die vlak boven de Almeloërs staat, maar een blunderende keeper en het te gemakkelijk weggeven van de doelpunten brak de ploeg van Peter Bokma andermaal op. Den Ham vond het allemaal prima en nam dankbaar de zege in ontvangst.

3e klasse D PH - Mariënberg 3-1 ( 3-1)
PH speelde niet goed maar won wel. Trainer Roy Bouck was helemaal niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg. PH werd geholpen door het feit dat Mariënberg na rust met tien man verder moest. PH zit duidelijk in een mindere fase maar juist dan moet de ploeg er staan. Voor rust nam PH een 3-1 voorsprong maar bakte er na de hervatting weinig meer van. De nummer twee op de ranglijst, Bergentheim, verloor zodat de voorsprong van PH nu al elf punten bedraagt.

3e klasse D ASV'57 - OZC Ommen 1-1 (0-1)
Trainer René de Visscher was erg tevreden over het tweede deel van de eerste helft en vond dat juist toen zijn ploeg het beste positiespel speelde van deze competitie. Hoewel het geen grote kansen opleverde was het de opmaak voor de tweede helft. Daarin maakte ASV'57 een 0-1 achterstand goed en had het uitzicht op meer. Zover kwam het echter niet. Maar met een zevende plaats doet ASV'57 het uitstekend.

4e klasse F AJC'96 - SV DRC'12 5-1 (4-0)
Het blijft maar niet goed gaan met SV DRC'12. Ze staan stevig op de laatste plaats en er is geen enkele mogelijkheid die te verlaten. Tegen de koploper verliezen is geen schande, maar als je met de rust al met 4-0 achterstaat dan doe je iets niet goed. Het overkwam de Almeloërs die in deze eentonige wedstrijd ook na rust geen vuist konden maken toen de gastheren het verder wel geloofden.