Achilles vergeet te scoren, AKC speelt gelijk

Zondag 14 oktober 2018
KORFBAL - Korfbalvereniging Achilles maakt het zich elke wedstrijd weer te moeilijk door niet te scoren. Ook zaterdag in Garyp lukte dat weer niet en verloor de ploeg met 12-10.
In de uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig was het Achilles die de wedstrijd imponeerde. Veelal was de Almelose ploeg in de aanval maar elke keer weer lukte het schot niet. In de eerste helft kwam het Achilles-vak die in die aanvalsperiode helemaal niet scoorde. De ruststand was dan ook maar 5-5.
Ook in de tweede helft het zelfde spelbeeld. "Ze maakten het spel maar niet de doelpunten", aldus de trainer Wout Boshoeve. "Het lijkt wel of ze niet durven te schieten. We trainen er veel op maar tot nu toegaat dar niet helemaal goed." Opgeven doet trainer Wout Boshoeve niet: "We'j goat dom verdan tot alles good geet."

AKC had het zondagmiddag moeilijker tegen OKO/Bies. De ploeg uit Oosterwolde was een lastige tegenstander. De wedstrijd eindigde in 15-15.
In de eerste helft kreeg AKC genoeg mooie kansen om te scoren. Jammer genoeg gebeurde dat niet. AKC kwam met 4-1 voor maar OKO/BIES wist goed stand te houden en ging zelfs met een 6-7 voorsprong de rust in te gaan.
Na rust was de ploeg uit Oosterwolde beter in het spel en liep AKC achter met het scoren. OKO/BIES zorgde er zelfs voor twee keer een voorsprong te nemen. Een spannende slotfase volgde. De stand 13-15 leek de nederlaag van AKC in te leiden. Toen deed Roy Hofstede van zich spreken . Hij wist de stand met twee treffers terug te brengen tot 15-15 en die stand kon AKC vasthouden.
AKC staat nu op een gedeelde vijfde plaats met een behoorlijke achterstand op de bovenste drie. Er moeten nog twee wedstrijden op het veld gespeeld worden voor de zaalcompetitie gaat beginnen.