PH terechte kampioen 4e klasse zaterdag

Zondag 20 mei 2018
VOETBAL - Zaterdagmiddag is PH de terechte kampioen geworden van de 4e klasse D zaterdag. Een seizoen geleden nam de ploeg van de Schelfhorst afscheid van het zondagvoetbal, het eerste ging op zaterdag spelen en werd dus zaterdag kampioen door SVV '56 met 5-1 te verslaan.

Eenrichtingsverkeer 1e helft
PH begon gelijk goed aan de wedstrijd maar kwam een tegenstander tegen die maar één doel had: zo weinig doelpunten tegen krijgen. Kortom moeilijk om de defensie van SVV'56 te ontbinden en zelf doelpunten te maken. Moeilijk dus voor PH dat ook nog eens de zenuwen van het aanstaande kampioenschap in het lijf had. Toch kreeg PH genoeg kansen om te scoren. Kansen van Sam Hesselink, Koen Lubbers en Guy van Straaten bleven onbenut.

Pas in de 27e minuut lukte het Aykutlu Abdullah (Appie) het om de doelman van SVV '56, Nick van Ballengooijen, te verschalken. Met een schitterend doelpunt zette "Appie" PH op de 1-0 voorsprong. SVV'56 kwam sporadisch op de helft van PH. Een rustige tijd voor de verdediging die toch nog wel een paar aanvallen van de Sibculoërs moest ondergaan.
De 1-0 werd ook de ruststand.

Tweede helft kwam PH (weer) op schot
De tweede helft was anders dan de eerste. De trainer van SVV'56 had voor meer aanvallend spel gekozen en dat betekende voor PH gemakkelijker voetballen. Linkerspits Sander Bekhuis zorgde voor de 2-0. Ondertussen zocht de ploeg uit Sibculo ook het doel van PH maar doelman Lars Kroezen was in goede vorm en kon de aanvallen onderscheppen. Het Almelose middenveld bedacht hoe er meer doelpunten gemaakt konden worden, eigenlijk de manier waarmee PH dit seizoen groot is geworden. Dat lukte want Koen Lubbers pikte ook zijn doelpunt mee. De 3-0 stond op het scorebord. Sander Bekhuis maakte zijn tweede goal, de 4-0.

Eindelijk had SVV '56 ook een gelukje. Verdedigend werd er bij PH de bal niet goed verwerkt zo als het moest en toen was het Patrick Withaar die de eretreffer voor de ploeg uit Sibculo kon scoren, 4-1 dus. Maar het was nog niet helemaal klaar toen de clubtopscorer Sam Hesselink ook zijn doelpuntje meepikte en de stand op 5-1 zette. Trainer Roy Bouck wisselde in de 2e helft drie keer. Voor Aykutlu Abdullah kwam Donny Luierweert, voor Koen Lubbers kwam Jurre v/d Hof en Stijn Hilberink was de vervanger van Hugo Seckel. De Almelose scheidsrechter Harry Lemaire floot voor de laatste keer en toe kon het feest losbarsten. PH promoveer naar de 3e klasse zaterdag maar ze dan ASV '57 uit Aadorp tegen komen.

Kampioen met een mooi resultaat
Nog één wedstrijd is er te gaan voor PH. De ploeg haalde uit de 21 wedstrijden, die nu gespeeld zijn, 54 punten en dat zijn er 6 meer dan de nummer twee. Het doelsaldo van de Almeloërs is bijzonder. Maar liefst 123 doelpunten voor en slecht 20 tegen. Een saldo dus van 103+.
Dat het feest werd op de Schelfhorst staat buiten kijf, dat er daar nog lang onrustig was gelooft u vast wel. Kan ook niet anders, PH werd kampioen van de 4e klasse D zaterdag en promoveert naar de 3e klasse.

Luister naar de reacties van trainer Roy Bouck, de goaltjesdief Sam Hesselink en interim-voorzitter van PH Fried Lubbers.

Beelden van dit kampioenschap zijn maandagavond te zien op AAVISiE.