Jan Martin van Rees enige verrassing in nieuw college

Dinsdag 12 juni 2018
Vorige week nam hij afscheid als wethouder in Losser, waar hij namens de partij Burgerforum in het college zat. Daarvoor was Jan Martin van Rees wethouder in Haaksbergen.

Hij is nu kandidaat wethouder voor Lokaal Almelo Samen. Nadat eerder het coalitie-akkoord was gepresenteerd is nu ook bekend wie de wethouders moeten gaan worden. Namens het CDA was eerder al Eugène van Mierlo aangewezen, ook Alex Langius namens de ChristenUnie is geen verrassing. De VVD schoof Arjen Maathuis al naar voren. Alleen LAS nam iets meer tijd voor de selectie.


Persbericht over de wethouders kandidaten:

Van Mierlo, Maathuis, Van Rees en Langius kandidaat-wethouders Almelo
Het nieuwe Almelose college zal gaan bestaan uit de wethouders Eugène van Mierlo (CDA), Arjen Maathuis (VVD), Jan Martin van Rees (LAS) en Alex Langius (ChristenUnie), onder voorzitterschap van burgemeester Arjen Gerritsen. Op maandag 11 juni presenteerden de fractievoorzitters van de coalitiepartijen hun akkoord voor 2018-2022. Op dinsdag 19 juni wordt het nieuwe college geïnstalleerd.

Eugène van Mierlo (CDA) op Zorg en Duurzaamheid
Het CDA draagt Eugène van Mierlo (38) voor als kandidaat-wethouder. Van Mierlo zal zich gaan bezighouden met zorg en duurzaamheid. Bij de brandweer zette Van Mierlo zich op nationaal en internationaal niveau in voor projecten en programma’s om Nederland brandveiliger te maken. Hij werkte daarvoor samen met een breed netwerk aan brandweerspecialisten, maatschappelijke organisaties, ministeries en politici. Van Mierlo was afgelopen vier jaar raadslid. Volgens
fractievoorzitter Marcel Zielman is de jonge en ambitieuze CDA‘er geknipt voor de functie van wethouder. “Eugène beschikt over dossierkennis en weet precies waar hij het over heeft.” Eugène van Mierlo wil met de stad ambitieuze stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. “Oók op het gebied van zorg staan we voor grote opgaven. We gaan voor een samenhangende aanpak met thema’s als armoede, werk en participatie: dáár ga ik hard aan werken.”
Arjen Maathuis (VVD) kandidaat-wethouder Economie en Participatie
Namens de VVD neemt Arjen Maathuis (29) plaats in het Almelose college als verantwoordelijk wethouder voor economie en participatie. Maathuis werkt als programmamanager bij de gemeente Berkelland en adviseert vanuit die rol het bestuur over onder meer het sociaal domein, sport en
cultuur. In 2010 maakte Arjen Maathuis zijn entree in de Almelose politiek als raadslid. In 2014 werd hij vicevoorzitter van de gemeenteraad. Maathuis studeerde aan de Universiteit Twente en rondde
twee studies af: bestuurskunde en bedrijfskunde. De VVD Almelo is ervan overtuigd met Maathuis een kwalitatief hoogwaardige wethouder te leveren met gevoel voor de politieke dynamiek en hart voor Almelo. Maathuis is vereerd met en trots op zijn voordracht. “Er zijn komende bestuursperiode kansen te benutten in Almelo en tegelijkertijd staan we voor grote opgaven. Ik ben erg gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.”



Jan Martin van Rees (LAS) kandidaat-wethouder Binnenstad, Ruimte en Wonen
Jan Martin van Rees (55) uit Enschede is kandidaat-wethouder voor Lokaal Almelo Samen, met de portefeuille binnenstad, ruimte en wonen. Van Rees was eerder wethouder in Losser (2014-2018) en Haaksbergen (2011-2014) en bekleedde daar verschillende portefeuilles. Na zijn HEAO-opleiding bestuurskunde en HBO opleiding Management Consultancy was Van Rees onder meer werkzaam als subsidieadviseur en zelfstandig ondernemer gespecialiseerd in projectmanagement. Van Rees was lid van provinciale staten Overijssel, gemeenteraadslid in Enschede en voorzitter van de Rekenkamer Enschede. Hij heeft een aantal bestuurlijke functie op maatschappelijk gebied.
Fractievoorzitter Gijs Stork van LAS is blij met de komst van Van Rees: “Met Jan Martin halen we een deskundig wethouder naar Almelo die eerder bewezen heeft het vak te beheersen.” Van Rees is verheugd om in Almelo te gaan werken: “Het coalitieprogramma is ambitieus en uitdagend. Ik pak graag de handschoen op om samen met inwoners en ondernemers de binnenstad van Almelo tot het kloppend hard van de gemeente te maken, zowel economisch als cultureel.”

Alex Langius (ChristenUnie) kandidaat-wethouder Financiën en Jeugd


Alex Langius (58) is kandidaat-wethouder voor de ChristenUnie. Sinds begin 2016 heeft hij als wethouder financiën en economische zaken zitting in het Almelose college. In deze nieuwe bestuursperiode blijft Langius verantwoordelijk voor financiën, net als voor het programma zorg en jeugd. Langius was eerder statenlid in Drenthe en acht jaar lang wethouder in Assen. Daarvoor was hij vanaf 1998 raadslid. Met zijn brede kennis en bestuurlijke ervaring is Langius volgens fractievoorzitter Wouter Teeuw bij uitstek geschikt om de gemeente Almelo te dienen.

Installatie 19 juni
Op maandagavond 18 juni is er een openbare bijeenkomst in de raadzaal over het coalitieakkoord waarbij ook de vier kandidaat-wethouders aanwezig zijn. Op dinsdagavond 19 juni vindt de installatie plaats van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Politiek

Politiek in Almelo op Aavisie

Met de start van het nieuwe politieke jaar is Aavisie ook ge...

Gemeenteraadsverkiezing 2022: TV debat 1

Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor de periode 2022-2...

Gemeenteraadsverkiezing: TV debat 2

Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor de periode 2022-2...

Extra politiek beraad over stijgende prijzen

Er komt een extra politiek beraad over de lokale gevolgen va...

Kleine partijen sceptisch over coalitieakkoord

Het coalitieakkoord op hoofdlijnen werd besproken in de geme...

Beëdiging nieuwe raadsgriffier Hans Scherpenzeel

Na 6 jaar werkzaam geweest te zijn als raadsgriffier in Sch...

Middelkamp alsnog toegelaten tot raad [video]

Marcel Middelkamp (bij de gemeenteraadsverkiezing van 16 maa...

Marcel Middelkamp wel gekozen toch geen zetel

De nummer twee van partij Vrij Almelo wordt niet toegelaten ...

De Graaf, Vos en Van Helvert informateurs in Almelo

De partijen VVD, Lokaal Almelo Samen en CDA hebben respectie...

4 jaar, 4 wethouders een terugblik

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen spraken we de vier we...

Europarlementariër Tom Berendsen bezocht Almelo

Op uitnodiging van het CDA Almelo, heeft Europarlementariër...

Arjen Maathuis beste bestuurder van Twente 2021

Wethouder Arjen Maathuis van Almelo (VVD) is volgens het ona...

Terugkijken en vooruitblikken met Arjen Gerritsen

Burgemeester Arjen Gerritsen kijkt in een interview met Aavi...

Robin Gelici verlaat Almelose CDA fractie

Robin Gelici, gemeenteraadslid voor het CDA in Almelo, heeft...

Wiertz opnieuw lijsttrekker D66

Jeroen Wiertz is opnieuw aangewezen als lijsttrekker voor D6...

Gebrek aan juridische kennis kost gemeente veel geld

De Almelose Rekenkamercommissie heeft een onderzoek uitgebra...

Jorien Geerdink gekozen tot lijsttrekker PvdA

Jorien Geerdink is gekozen tot lijsttrekker voor de gemeente...

Raadsvragen over Grotestraat Noord

Bert Hümmels, fractievoorzitter van Leefbaar Almelo, heeft ...

VVD grootste partij in Almelo

De VVD van Mark Rutte is bij de Tweede Kamerverkiezingen van...

Burgemeester Gerritsen over de verkiezing

Burgemeester Arjen Gerritsen verwacht geen problemen tijdens...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo