Raadsleden bezoeken Doepark de Hagen

De raadsleden waren in grote getale aanwezig voor de rondleiding door de binnenstad. De ochtend begon bij het Doepark en eindigde bij het Huis van Katoen & Nu voor een smakelijke lunch.

Ontvangst
In het park werden de raadsleden en de leden van de jongerenraad welkom geheten door Hans Oude Luttikhuis, voorzitter van Stichting Natuurhus Almelo. Hij deed dit in de tijdelijke ruimte bij Zorgaccent. “Tijdelijk is een woord dat veel in beeld is bij het Natuurhus. Maar dat woord ‘tijdelijk’ willen we graag schrappen. En daarvoor in de plaats komt permanent”, aldus Oude Luttikhuis.

Vervolgens legde hij uit hoe het park zich in de toekomst blijft ontwikkelen. De eerste fase is inmiddels afgerond en de voorzitter gaf aan dat het de bedoeling is om in augustus te starten met de bouw van het paviljoen. Ook vertelde hij over de verbinding met de Aa. “Er komen straks natuurlijke oevers met een bleek, een aanlegplek voor kano’s en een strandje voor kinderen”, aldus de voorzitter. Als oud-buurtbewoner weet Hans Oude Luttikhuis als geen ander dat het Hagenpark vooral een doorfietspark was: “Ik heb destijds nooit in het park gewandeld. Het park transformeert nu van een doorfietspark, naar een Doepark waar altijd iets te doen is”, stelde Hans Oude Luttikhuis.

Projectgroep
Tijdens het bezoek kregen de raadsleden het ontwerp van het paviljoen te zien en maakten ze kennis met de projectgroep die hier mee bezig is. “Om de NME (natuur- en milieueducatie) taak goed uit te voeren is een goed georganiseerde locatie nodig en die willen we hier in het park realiseren. Er komt een energieneutraal gebouw met larikshout dat is geschonken door de graaf”, legde Hans Oude Luttikhuis uit. Hij gaf beschamend toe dat hij had overwogen de lariksen weg te doen. “Gelukkig hebben we voldoende experts in huis, zij hebben me daar van weerhouden. De lariksen leveren namelijk zeer duurzame planken op voor de buitenzijde van het paviljoen. En de planken hebben gezamenlijk een waarde van 40.000 euro. Een geweldig geschenk dus”, legde de voorzitter uit.

Samenbrengen
De aanwezige jongerenraadsleden namen ook nog kort het woord. Kian, Nynke, Anner en Jarne hebben namelijk een ontzettend leuk plan voor het Doepark. De jongerenraad heeft de stadscheque gewonnen met een plan voor een jongerenevenement en dit willen ze in het Doepark laten plaatsvinden. Ze hopen op die manier jongeren van verschillende achtergronden samen te brengen en samen te genieten van bijvoorbeeld een picknick met een optreden in het Doepark.

Volop plannen
In het park werden de raadsleden in groepjes rondgeleid door de vrijwilligers die iedere woensdag- en zaterdagochtend actief zijn in het park. Ze kregen op verschillende plekken informatie van experts; Martin Mulder legde uit wat het plan van aanpak is voor de buurtmoestuin, Michael Wolbers en Hester Belderbos van stichting Zinderen vertelden over de gezamenlijke plannen van stichting Zinderen, het Natuurhus en Zorgaccent voor een beweeg- en beleeftuin. Ben van Veenen gaf uitleg over het versmallen van de Aa, de aanlegplaats voor kano’s en het belang van water voor het Doepark en Hans Oude Luttikhuis vertelde over de waterspeelplaats. Rob Hazelhoff en Harrie Wijermars hadden vooraf de contouren van het paviljoen uitgezet, hierdoor konden de raadsleden al zien dat het paviljoen straks een centrale plek inneemt in het park. Zij gaven uitleg over de inrichting en de bouw van het paviljoen. Ter afsluiting wees de voorzitter van Stichting Natuurhus Almelo de raad erop dat om de NME-taken goed en deskundig te kunnen uitvoeren er een structurele verhoging van het budget nodig is.

Nestkastjes
Na het bezoek kregen alle raadsleden een nestkastje, gemaakt door een groep vrijwilligers van IVN. De nestkastjes werden afgeleverd bij het Huis van Katoen & Nu zodat de raadsleden die mee naar huis konden nemen na de stadswandeling. Albert Eshuis, voorzitter van IVN Almelo gaf als tip mee: “Plaats de nestkastjes niet naar het Zuidwesten, anders regent het in en daar worden de meesjes niet blij van”, stelde Eshuis.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

Laatste werkzaamheden Nieuwstraat van start

De laatste werkzaamheden in de Nieuwstraat zijn van start ge...

Allemaal Almelo - weekeditie

Politieke campagnes op Koornmarkt, Almelo kiest voor drie ij...

Wild Romance toegevoegd aan line-up HobNob

De begeleidingsband van Herman Brood, Wild Romance, is één...

Opening De Liaan van Aveleijn

Aan De Boompjes in Almelo is donderdag 'De Liaan' geopend, e...

Glasvezel toegankelijk voor meeste huishoudens

Meer dan 96% van de woningen in de gemeente Almelo heeft op ...

Oostvaarders naarstig op zoek naar accordeonist

Het shantykoor de Oostvaarders uit Almelo heeft op 1 januari...

Striptekenen, je eigen Cajon bouwen of Schilderen

In april starten er weer nieuwe korte cursussen bij Kaliber ...

Nieuw bestuur bewonersvereniging De Hofkamp

Het nieuwe bestuur van bewonersvereniging woonwijk De Hofkam...

12 apr: Slingerbeurs weer van start

Kent jouw vereniging of stichting dé SLINGERBEURS ALMELO al...

Arie Slob bezoekt verkiezingsmarkt Almelo

Arie Slob, minister van onderwijs en media, bezoekt zaterdag...

Klussenhuis Aveleijn en CKV Achilles samen aan de slag

Vanaf februari is CKV Achilles samen met de cliënten van he...

Bedrijven blij met brede A1 en verdiepte kanalen

Werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden heeft verheugd gereagee...

Almelo schakelt mogelijk over op LED-verlichting

Almelo doet een haalbaarheidsonderzoek om na te gaan welke m...

Almelo en omgeving gaan Volle Bak Samen Delen

Vanaf vandaag kan ook Almelo '[i]Volle Bak Samen Delen[/i]'....

Raadsleden bezoeken Doepark de Hagen

De raadsleden waren in grote getale aanwezig voor de rondlei...

8-26 mrt: Grootschalig onderhoud A35 tussen Almelo en Hengelo

In de periode van vrijdag 8 maart 20.00 uur tot dinsdag 26 m...

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via d...

Erasmus-leerlingen winnen Brandweer Technasium Award

Gideon Madiksan, Steijn Koop en Hüseyin Durdabak uit 2 havo...

Natuur en Milieu zoekt bijengastdocenten

Natuur en Milieu Overijssel is op zoek vrijwilligers die bij...

Stichting Gravenruiters zoekt collectanten

Fonds Gehandicaptensport en De Gravenruiters gaan van 31 maa...
© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo