Kaartje nodig voor Amaliaplein tijdens Profronde

De enorme drukte op het Amaliaplein op de dag van de Profronde Almelo noopt het bestuur ertoe maatregelen te treffen. Op voorwaarde dat de gemeente instemt, gaat het plein op vrijdag 31 augustus vanaf 20.00 uur ‘op slot’ en krijgen alleen mensen met een entreekaartje toegang. De kaarten gaan ruim van tevoren in de verkoop en kosten € 5,00.

De opbrengst gebruikt de Profronde Almelo onder meer voor de beveiliging van het evenement en een goed muziekprogramma op de pleinen. Het Catharina Amaliaplein is sinds jaar en dag dé hotspot op de dag van de Profronde. Dat is eigenlijk opmerkelijk, omdat het Amaliaplein al jaren een flink eindje buiten het Profrondeterrein ligt. Niettemin is het daar gezelligheid troef, en trekt het uitgaanspubliek er massaal naar toe. De toestroom is zelfs zo groot dat er al jaren maatregelen getroffen worden in de sfeer van beveiliging, zoals cameratoezicht, inzet van beveiligers en afsluiting van het plein op (late) tijdstippen als het té druk wordt.

Ook al ligt het Amaliaplein niet aan het parcours van de Profronde, toch is het bestuur verantwoordelijk voor de veiligheid. Dat heeft te maken met de gebiedsvergunning die de Profronde Almelo van de gemeente Almelo krijgt. Die vergunning heeft niet alleen betrekking op het parcours en de drie pleinen aan het parcours (Koornmarkt, Marktplein en Waagplein), maar omvat ook het Amaliaplein.

Bestuurslid Sebastiaan Masselink heeft namens de Profronde de kwestie besproken met de horecaondernemers, voor wie de avond van het wielercriterium een geweldige bron van inkomsten is – terwijl de Profronde Almelo steeds meer moeite krijgt om de oplopende rekeningen te kunnen blijven betalen van het omvangrijke eisenpakket van de overheid. Er is gesproken over drie opties: sponsoring door de horeca, de verkoop van consumptiemuntjes of afsluiting van het Amaliaplein en verkoop van entreekaarten, zoals de horeca inmiddels ook doet bij bijzondere gelegenheden als de nieuwjaarsnacht. Horecaondernemers kozen voor de laatste optie; afsluiting van het Amaliaplein en verkoop van kaarten.

Voorzitter Reinier van Broekhoven van de Profronde Almelo is tevreden met de uitkomst van de beraadslagingen met de horeca en de extra inkomsten voor het wielerevenement. "Want we geven er als Profronde Almelo veel voor terug. We zullen het geld ook gaan investeren in een goed muziekprogramma voor het Amaliaplein," aldus van Broekhoven.

Het Amaliaplein is overigens niet het enige plein waar het druk is op de avond van de Profronde. Van Broekhoven: "We zien dat er langs het parcours zelf minder mensen staan dan in het verleden, maar dat het publiek samenstroomt op de pleinen. Vorig jaar werd het op de Koornmarkt ook al heel erg druk. Dat betekent dat wij er als organisatie voor moeten zorgen dat het op die pleinen ook veilig en aantrekkelijk is voor toeschouwers," vult van Broekhoven aan.

De maximaal 4000 (2500 voor op het plein en 1500 in de cafés) kaarten voor het Amaliaplein op de avond van de Profronde gaan ruim van tevoren in de verkoop. Tijdstip en verkoopadressen moeten nog worden bepaald. De kaarten kosten 5 euro. De controlepunten voor de kaarten komen in de Grotestraat Zuid ter hoogte van kunsthandel Alberts, café de Skihut en café België. Daar kunnen op de avond zelf ook nog kaartjes gekocht worden – tot het beschikbare aantal kaarten is uitverkocht. Daarna wordt publiek niet meer toegelaten.

De 36e editie van de Profronde Almelo is op vrijdag 31 augustus en begint om ongeveer 16.00 uur met de Decathlon Dikke Banden Race, gevolgd door de reclamekaravaan. De profrenners gaan om ongeveer 20.00 uur van start op het Waagplein.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

Wie wint de Beste Buur Bokaal?

Vanaf vandaag kunnen bewoners uit de gemeenten Almelo, Helle...

Basiscursus Taalvrijwilliger gaat weer van start

Word Taalvrijwilliger bij het Taalpunt. Het Taalpunt in Alm...

Ouderen vieren het leven met heerlijke uitjes

Vanaf nu kan het programmaboekje van de Stichting 'Vier het ...

Amaliaplein toch vrij toegankelijk tijdens Profronde

Even was er sprake van dat bezoekers tijdens de Profronde Al...

Elise Kraan - Dom 105 jaar

‘Mijn vader kwam uit een sterk geslacht en is 93 jaar oud...

Daan Dekker schrijft boek over Jan Finkers 

Schrijver en journalist Daan Dekker werkt momenteel aan 'He...

Reünie Dr. Herderschêeschool en VSO de Brug

Op vrijdag 28 september wordt er een reünie georganiseerd v...

Studenten entreeopleiding ROC krijgen diploma

In de goed gevulde kantine van voetbalvereniging ASV’57 o...

CKV Achilles werft met succes nieuwe vrijwilligers

CKV Achilles heeft met behulp van de aanpak ‘Meer Vrijwill...

Goedkope rijbewijskeuring senioren Almelo

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobi...

Ouder & Kindgym Bornerbroek groeit gestaag

Ouder & Kindgym in Bornerbroek is een initiatief van Spor...

Nieuwe dichtbundel van Hanneke van Schooten

In 2016 ontving de Almelose juriste en dichter Hanneke van S...

Straatrover opgepakt; overval op datingafspraak

Een 18-jarige man uit Almelo is opgepakt op verdenking van b...

Kaartje nodig voor Amaliaplein tijdens Profronde

De enorme drukte op het Amaliaplein op de dag van de Profron...

Bike patrol tijdens Profronde Almelo

De Profronde Almelo gaat dit jaar voor het eerst bike patrol...

KAH huldigt 3 jublilarissen

Tijdens het vaderdagconcert in Hof 88 heeft de Koninklijke A...

Inschrijving zomerschool voor senioren

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat ook de Zomer...

Zonnig kapellenfestival in Beeklustpark

Met drie muziekkapellen op het programma was het weer gezell...

CKV Achilles voert actie voor meer vrijwilligers

CKV Achilles vindt het hebben van betrokken leden van groot ...

Vrijwilligerswerk voor en door vluchtelingen

Recentelijk heeft het eerste Mix & Match project van Stichti...
© 1986 - 2018 Stichting Lokale Omroep Almelo