Bestuurster rood autootje gezocht

Maandag 20 maart omstreeks 08.00 uur ontstond er een aanrijding tussen een 15-jarige jongen en een nog onbekend gebleven automobiliste. De aanrijding ontstond op de Windmolenbroeksweg nabij de Ara op de oversteekplaats aldaar. De bestuurster is nog wel uitgestapt om de 15-jarige jongen weer overeind te helpen, zei sorry en is verder gereden. Achteraf blijkt dat er toch enig licht letsel is en daarom willen de ouders van de 15-jarige graag contact met de bestuurster. De politie roept deze vrouw dan ook op om zich te melden. De vrouw reed in een kleine rode auto. Ook getuigen mogen zich melden via 0900-8844.

Overige politieberichten:

Dodelijke aanrijding

Donderdag 16 maart om 14.05 uur werd een aanrijding letsel gemeld op het Stadhuisplein/Hagengracht in Almelo. Een 73-jarige fietser kwam aldaar in aanrijding met een 57-jarige automobilist. De 73-jarige fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis met hoofdletsel. Vrijdag 17 maart is de man overleden aan het letsel wat hij opliep bij deze aanrijding. De politie heeft een onderzoek ingesteld samen met de verkeersongevallen analyse afdeling. De politie is nog op zoek naar getuigen van deze aanrijding. De politie verzoekt getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Woninginbraken (2x)

Tussen vrijdag 17 maart 17.00 uur en zaterdag 18 maart 12.00 uur werd er ingebroken bij een woning aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen. Opvallend is dat er een aantal valparkieten werden gestolen. Ook werd er een laptop en een flatscreen tv weggenomen. Mogelijk dat mensen uit de omgeving iemand hebben zien lopen met genoemde goederen/dieren.

Zaterdag 18 maart werd er tussen 14.30 en 16.00 uur ingebroken in een woning aan de Goeman Borgesiusstraat in Almelo. Uit de woning werden diverse sieraden weggenomen.

In alle gevallen is de politie een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Inbraak clubgebouw

Vrijdag 17 maart omstreeks 08.00 uur werd ontdekt dat er ingebroken was bij een clubgebouw van een manege aan de Plesmanweg in Almelo. Uit het gebouw werd geld weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen om zich te melden.

Vernielingen van auto's

Tussen vrijdag 17 maart 23.00 uur en zaterdag 18 maart 14.00 uur werden er aan de parallelweg in Almelo diverse auto’s bekrast. De politie heeft inmiddels vier aangiftes opgenomen en roept gedupeerde autobezitters op om aangifte te doen als hun auto ook schade heeft. De politie is een onderzoek gestart en kijkt hierbij o.a. of er camerabeelden zijn in de omgeving van de vernielingen. Ook zal een buurtonderzoek gehouden worden. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Vervelend gedrag op het station

Maandag 20 maart omstreeks 00.05 uur werd door de veiligheidscentrale van de NS melding gemaakt van een lastige vrouw op het centraal station in Almelo. De vrouw drukte telkens de noodknop van een lift in. Politieagenten zagen bij aankomst nog net dat er 2 personen snel wegrenden. Korte tijd later kwam er wederom een melding. Na een korte zoektocht troffen agenten aan de achterzijde van het station een 19-jarige vrouw uit Vriezenveen aan. De vrouw fietste zonder licht en wilde geen ID-kaart afgeven. Ook wilde ze niet meewerken. Uit onderzoek bleek dat ze kort daarvoor lastig was geweest op het station. De vrouw werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitskaart. Op het arrestantencomplex kon haar identiteit worden vastgesteld en kreeg ze een bekeuring voor het fietsen zonder licht en het niet tonen van een ID-kaart.

Lastig persoon in de binnenstad

Zaterdag 18 maart omstreeks 03.30 uur werd door een horecazaak aan het Amaliaplein gemeld dat er een jongeman erg vervelend was. De man zou geprobeerd hebben om een beveiligingsmedewerker te slaan. Agenten troffen een 20-jarige man uit Almelo aan. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en werd door agenten weggestuurd. De man voldeed hier meerdere malen niet aan. Daarom werd besloten om hem aan te houden voor openbare dronkenschap. Bij controle bleek dat hij op 17 maart ook voor openbare dronkenschap in Groningen aangehouden was geweest. De man kan wederom een bekeuring op de deurmat verwachten.

Rijden onder invloed van alcohol

Zaterdag 18 maart omstreeks 06.00 uur zagen agenten een auto nogal twijfelachtig rijden over de H.R. Holstlaan. De bestuurster gaf aan dat ze verdwaald was en ook vertelde ze dat ze teveel alcohol had gedronken. De 25-jarige vrouw uit Deventer werd meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 775 UGL wat gelijk staat aan 1.78 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt. De vrouw zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Vernieling ruit

Zondag 19 maart omstreeks 19.00 uur zag een alerte getuige dat een man een ruit vernielde bij het Centraal Station. De getuige gaf door waar de man liep en agenten konden hem dan ook snel inrekenen. Het bleek te gaan om een 34-jarige man uit Almelo. De man kwam enigszins verward over en daarom is een GGD-arts in kennis gesteld om hem te beoordelen. Er zal een proces verbaal worden opgemaakt.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Info

Allemaal Almelo week 47, november 2017

125-jarig Fotostudio Smit Hofleverancier, Broers Urucoglu wi...

Workshop Terugkomen in je kracht

Burn out, overspannenheid, stress; een workshop over 'terugk...

Stichting Bak&Praat zoekt vrijwillige koks en chauffeurs

De kookgroepen van Schuif 's Aan in Almelo zijn voor ouderen...

Nelleke Vedelaar houdt Herman Höften lezing 2018

Kersverse voorzitter van de PvdA Nelleke Vedelaar houdt in 2...

Sportverkiezing Almelo 2017

Wie ontvangt de titel ‘beste sporter van Almelo’? Op 26 ...

Aanmelden voor kerstdiner

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland hebben nauwelijks ...

Mooie terugblik op warm hoveniersavontuur

Ze zijn alweer gewoon aan het werk, maar enkele weken gelede...

Almeloopers zoeken loopversterking

Ondanks de regenbuien gingen de Almeloopers onlangs weer op ...

Huiskamers in Trefpunt Elisabeth en MFA 't Dok

De huiskamer is een ontmoetingsplek voor alle senioren in de...

Ontmoetingsochtenden van Ontmoetingsplein 55plus

Ontmoetingsplein55plus organiseert Ontmoetingsochtenden, dez...

Nieuwe serie: Beeld voor Beeld

AAvisie heeft een nieuwe serie onder de naam Beeld voor Beel...

Aankondiging: nieuw tv-programma Almelo Live

Almelo Live is een nieuw muziekprogramma waarin diverse live...

Inschrijving nominaties Stadsprijs 2017 geopend

Dit jaar wordt voor de elfde keer de Stadsprijs Almelo uitge...

Vrijwillige kok gezocht om te koken voor ouderen

Om de eenzaamheid onder ouderen in Almelo en omliggende sted...

Huiskamerproject Windmolenbroek

Er zijn nog enkele plekken over in de huiskamer in de Windmo...

Maatschappelijke stagemarkt in stadhuis

Er zijn ruim 25 vrijwilligersorganisaties aanwezig die graag...

Kinderboekenweek dit jaar 'Gruwelijk eng'

'Gruwelijk eng' is het thema van de kinderboekenweek dit jaa...

Korte cursussen Kaliber Kunstenschool

Vanaf de eerste week van oktober starten nieuwe korte cursus...

Hennepkwekerij ontdekt aan de Spreeuwenstraat

In de Spreeuwenstraat is een hennepkwekerij gevonden met 600...

Sieraden ter waarde van drieduizend euro gestolen

Bij een diefstal aan de Havezathe in Almelo zijn sieraden te...
© 1986 - 2017 Stichting Lokale Omroep Almelo