Heracles heeft eerste overwinning binnen.

Zaterdag 21 september 2024
Zonder Sem Scheperman, die maandag aan zijn knie geopereerd wordt, maar met Van Kraam begon Heracles in Nijmegen de wedstrijd tegen NEC. De ziekenboeg van Heracles loopt langzaam leeg waardoor trainer van Looi steeds meer keuzemogelijkheden heeft in de opstelling. Hornkamp begon na hersteld te zijn van zijn langdurige blessure op de bank.
Na 13 minuten stond Heracles verrassend op voorsprong met 0-2. De Heraclieden maakten goed gebruik van het balverlies van de tegenstander waardoor Engels en Kulenovic konden scoren. Pas in de 44ste minuut lukte het NEC om de aansluitingstreffer te maken. Het schot van Ogawa ging via de schouder van De Keersmaecker in het doel van Heracles: 1-2. Hoewel het soms billenknijpen was voor Heracles lukte het de Almeloërs om de eerste overwinning binnen te slepen.

Snelle voorsprong
Al na twee minuten kwam Heracles op voorsprong. Na een goede pass van ’t Zand op De Kearsmaecker , gaf deze een voorzet en kon Engels geheel vrijstaand de bal in het doel schieten: 1-0. Vier minuten later moest aan de andere kant van het veld De Keijzer zich ver uitstrekken om de bal weg te tikken. Meteen daarna moest de doelman weer aan het werk en pakte hij een schot van de dichtbij staande Verdonk. In de 13e minuut kwam Heracles zelfs op een 0-2 voorsprong. Na balverlies van Gonzales onderschepte De Keersmaecker de bal en zijn mislukte schot werd via Kulenovic in het doel gewerkt.: 0-2.

NEC meer aan de bal
Een paar minuten later kwam Heracles met de schrik vrij. De Keijzer kon de bal nog net wegtikken terwijl de tegenstander vlak voor het doel stond. Heracles liet zich wat terugzakken waardoor NEC de bal zonder probleem rond kon spelen. ’t Zand maakte een overtreding op de rand van het strafschopgebied waarna NEC een vrije trap mocht nemen. Deze leverde echter geen gevaar op. Hoewel NEC meer in balbezit was en het een enkele keer een aanval opzette lukte het hun niet om de bal achter De Keijzer te krijgen.

Met tien man
Bij één van die aanvallen bleef De Keersmaecker geblesseerd op de grond liggen. De middenvelder ging naar de kant waar hij verder behandeld werd. Heracles speelde daardoor even met tien man. Gelukkig voor Heracles kon de Belg toch verder spelen. Heracles liet het initiatief volledig over aan NEC. In de 38ste minuut had Heracles geluk dat de kopbal van Hansen niet in het doel vloog. Meteen daarna kreeg Engels aan de andere kant vlak voor het doel de bal maar schoot hoog over.
Mesik had geluk dat hij niet nog een gele kaart kreeg nadat hij op de rand van het strafschopgebied een overtreding maakte. De vrije trap kon via de vuisten van De Keijzer weggewerkt worden. In de 45ste minuut lukte het Ogawa de aansluittreffer te maken, via de schouder van De Keersmaecker: 1-2.

Tweede helft. Rentree Hoogma en Hornkamp
Met Hoogma als vervanger voor Mesik en Milani voor Roosken probeerde Heracles de voorsprong te behouden. Net als in de eerste helft had NEC in eerste instantie meer balbezit maar ging erg slordig spelen. In de 54ste minuut kon Hansen vlak voor het doel een schot vuren op het Heracles-doel maar weer stond De Keijzer op de juiste plek. Heracles lukte het daarna om toch meer in de aanval te gaan. Na een overtreding op Engels mocht van Kaam een vrije trap nemen. De bal ging via een kopbal van Mirani door de keeper weer het veld in. Het schot van De Keersmacker werd geblokt. Ook via de daarna genomen corner lukte het Heracles niet te scoren.

Tavitie dichtbij doelpunt
Heracles kwam verschillende keren vlakbij het doel van de tegenstander maar kon de bal niet in het doel krijgen. NEC had weinig in te brengen en bracht Heracles nauwelijks in gevaar. Een hard schot van Hoedemakers ging hard over via De Keijzer. Twee minuten later was Tavitie dichtbij een doelpunt met zijn schot op de lat. In de 75ste minuut werd Hornkamp onder luid gejuich van het Almeloos publiek ingebracht.

Billenknijpen
NEC zette het laatste kwartier alles op alles om de stand gelijk te trekken. Bij een aanval in de 85ste minuut kwam Heracles goed weg toen De Keijzer totaal misgreep. Een ploeggenoot kon de bal nog wegwerken. De verdediging van Heracles had het zwaar. De tegenstander bleef aanvallen en de ene na de andere aanval vond plaats voor het doel van De Keijzer. Vlak voor tijd kon Heracles even gevaarlijk worden en had het pech toen een schot van ’t Zand net naast ging. Het bleef echter billenknijpen voor Heracles. NEC slaagde er echter niet meer in om te scoren waardoor Heracles de eerste overwinning van dit seizoen behaalt.

NEC-Heracles 1-2

Scheidsrechter: Kamphuis
0-1 (2. Engels), 0-2 (13. Kulenovic), 1-2 (45. Ogawa)

Geel: Mesik, Nuytinck, Roosken, Van Kaam, Meijer (trainer NEC), Engels, Pröper

Opstelling Heracles: De Keijzer, Benita, Mirani, Engels (85. Bruijn), ’t Zand, Roosken (46. Milani), De Keersmaecker, Kulenovic (75. Hornkamp) Mesik (46. Hoogma), Van Kaam, Podgoreanu (70. Tavitie)

Verslag: Jolanda Abels
Foto's: Bert Letteboer