Heracles verliest van PEC Zwolle

Zondag 1 september 2024
Vandaag de eerste derby van het seizoen voor Heracles, in -en tegen Zwolle. Op een prachtige zondagmiddag, met 26 graden Celsius en een heerlijk zonnetje, waren het ideale omstandigheden om er een fantastische wedstrijd van te maken. Het uitvak zat vol en de verwachtingen waren hoog. Beide teams waren nog zonder overwinning dit nieuwe eredivisieseizoen. Dat geldt na deze wedstrijd niet meer voor PEC Zwolle, deze ploeg ging met de winst aan de haal. Aan het eind stond er 3-0 op het scorebord.

Eerste helft

De eerste goal voor PEC Zwolle viel al snel. Na na een afgeslagen voorzet kon Dylan Vente de bal in een leeg doel tikken. Heracles zocht daarna direct de aanval, wat resulteerde in de eerste kans in de 17e minuut. Een kopbal van ’t Zand werd echter simpel gepakt door PEC doelman Schendelaar. In de 24e minuut kreeg PEC nog een grote kans, die bal kon ternauwernood weggewerkt worden.

Enkele kansen
Ook Heracles kreeg nog enkele kansjes, zoals een slecht uitgespeelde aanval in de 26e minuut, waar basisdebutant Podgoreanu Engels verkeerd aanspeelde. En in de 27e minuut was er nog een kans voor Talviti, maar zijn inzet werd gestopt door Schendelaar. PEC Zwolle werd hierna nog gevaarlijk met een kopbal in de 43e minuut van Davy van den Berg. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 achterstand.

Goal afgekeurd
Met Scheperman in het veld voor Daniel van Kaam begon Heracles aan de tweede helft. Er kwamen kansen over en weer. Zo werd een goal van PEC Zwolle afgekeurd en kreeg Heracles via een goede vrije trap van ’t Zand een goede mogelijkheid. Zijn bal werd tot corner verwerkt door de doelman van PEC.

Shiloh ’t Zand stak Engels, na een goede rush, diep weg en deze omspeelde de keeper. Helaas was zijn afwerking te zwak, waardoor de 1-1 uitbleef.

Te mager
In minuut 72 maakte de nieuwe spits Luka Kulenovic zijn debuut en probeerde Heracles hiermee wat te forceren. Het spel bleef helaas te mager om aansprak te maken op de gelijkmaker. Sterker nog; aan de andere kant wist De Keijzer met twee wereldreddingen z’n ploeg in de wedstrijd te houden. Tot de 78e minuut, toen PEC Zwolle na een goed uitgespeelde aanval wel wist te scoren door Mbayo (2-0). Hierna was de wedstrijd gespeeld. In de blessuretijd werd het zelfs nog 3-0 voor PEC (doelpunt Krastev).

Verdiende nederlaag
Al met al was het een zwakke wedstrijd van de kant van Heracles en leed het een verdiende nederlaag. Er zal de volgende keer, over twee weken in de thuiswedstrijd tegen Almere City, uit een ander vaatje getapt moeten worden om de aansluiting met de middenmoot van de Eredivisie te vinden.