Heracles weet publiek te boeien

Zondag 25 augustus 2024
In een aantrekkelijke wedstrijd lukte het Heracles tegen Willem II slechts om gelijk te spelen met 1-1. Hoewel Heracles grotendeels in de aanval was bleef de score beperkt tot een doelpunt van Travitie in de 33ste minuut. Terwijl de supporters nog aan het nagenieten waren van het doelpunt slaagde Willem II erin om via Bosch de stand gelijk te trekken: 1-1. Heracles slaagde er niet meer in om te scoren waardoor de Almeloërs genoegen moesten nemen met slechts 1 punt.

Lees verder onder de video

Vanaf de aftrap zocht Heracles meteen de aanval. De corner die de eerste aanval opleverde werd in eerste instantie door keeper Didillon-Hödl weg gestompt waarna vervolgens via een afstandsschot de bal net naast zijn doel ging. Even later moest hij weer in actie komen en stopte hij weer een schot van de Almeloërs. Gedurende de wedstrijd zou Didillon-Hödl veelvuldig de schoten met zijn vuisten wegwerken. Door een foutieve pass van Mesic kon Willem II in de aanval. De Tilburgers kregen een corner waarbij het schot de Keersmaecker raakte die even dizzy op de grond bleef liggen.

Zoeken naar een opening
Een tijdlang bleef Heracles zoeken om een opening te vinden in de verdediging van Willem II. De bal werd constant rondgespeeld maar men kwam niet tot een echte aanval. Willem II wachtte rustig af en probeerde met uitvallen gevaar te creëren. De Keijzer zag hierbij de schoten over en net naast het doel gaan.
In de 32ste minuut kwam Heracles dan toch tot een doelpunt. Na een mooi opgezette aanval werkte Talvitie de bal in het doel: 1-0. Terwijl de supporters op de tribune nog aan het nagenieten waren, bracht Willem II de stand op 1-1. Via een corner kwam de bal bij Bosch die met een afstandsschot de bal in het net werkte. Heracles gaf het niet op en bleef aanvallen waarbij er hachelijke situaties voor het Tilburgse doel plaatsvonden. Zo werd een prachtige voorzet van Roosken weggetikt door de keeper.

Tweede helft. Serie aanvallen.
Na de rust had Willem II een tijdje het overwicht en vond het spel plaats voor het doel van De Keijzer. In de 48ste minuut leverde dat een buitenspeldoelpunt op voor de Tilburgers. Deze werd afgekeurd. Heracles schroefde het tempo op en de ene na de andere aanval volgde. Limbombe had hierbij de pech dat zijn schot net naast ging. Een prachtige combinatie tussen Engels en van Kaam vlak voor het doel van Didillon-Hödl mislukte net.

In de 57ste minuut werd nieuwkomeling Podgoreanu (op de tribune al snel Zoef genoemd om het makkelijk te maken) ingebracht. Met een prachtige passeerbeweging ging hij langs zijn tegenstander, paste naar Benita die vervolgens Engels bediende. Zijn schot raakte de lat. Willem II werd steeds meer op eigen helft teruggedrukt. Bij een duel waarbij Engels er alleen vandoor kon, kreeg de Heraclied geel vanwege een schwalbe. Willem II kwam tussen de aanvallen van de Almeloërs door nog dicht bij het doel van De Keijzer. Mirani wist hem echter op prachtige wijze af te stoppen en voorkwam daarmee een tegendoelpunt. Heracles moest genoegen nemen met 1 punt.

Heracles-Willem II: 1-1 ( 1-0 (33. Talvitie) 1-1 (37. Bosch)

Scheidsrechter: v.d. Graaf

Opstelling Heracles: De Keijzer, Benita, Mirani, Mesik, Roosken , De Keersmaecker, Van Kaam (59. Scheperman), Talvitie, ’t Zand (66.Scheperman), Limbombe (59. Podgoreanu), Engels

Geel: Roosken, Engels, Bosch, Sigurgeirsson, Lachkar

Verslag: Jolanda Abels