Heracles verliest ondanks prima spel

Zondag 18 augustus 2024
De eerste thuiswedstrijd van Heracles Almelo was meteen een grote uitdaging. Tegen de kampioen van Nederland van het vorig seizoen én op een gloednieuwe grasmat ging hetzelfde elftal als dat tegen Sparta een gelijkspel behaalde, de uitdaging aan om minimaal een punt te halen. Met één uitzondering. Roosken kreeg dit keer de voorkeur boven Milani.

Heracles stond na 5 minuten al op een 1-0 voorsprong via een penalty van De Keersmaecker, Heracles speelde met bravoure en kon met een voorsprong de rust ingaan. De tweede helft was nog niet zo lang bezig toen PSV de stand gelijk bracht door een eigen doelpunt van Mesik. Niet lang daarna kwam PSV op voorsprong door een van richting veranderd schot: 1-2. In de 89ste minuut werd het zelfs 1-3 door een doelpunt van Driouech.En dat werd dan ook de eindstand.

Heracles startte voortvarend en begon meteen met aanvallen. Het team kwam tot vlak voor het doel maar kon de aanval niet succesvol afronden. Via een pass van Engels kwam de bal na drie minuten bij de snelle Limbombe. Die werd neergehaald in het strafschopgebied en dat leverde een penalty op. De Keersmaecker bracht de stand op 1-0.
Aan de andere kant kreeg PSV een aantal corners achter elkaar. De tegenstander bleef op de helft van Heracles maar kwam niet echt tot grote kansen. De verdediging van Heracles zat er bovenop. In de 13e minuut stond de Jong volledig ongedekt binnen de 16 meter. Hij schoot de bal net naast, terwijl alle spelers verbaasd keken naar de grensrechter die niet vlagde voor buitenspel.

Lees verder onder de video


Heracles speelde met flair
Twee minuten later kwam Engels weer snel richting het doel van PSV. Hij kreeg de bal echter niet onder controle. Heracles leek niet onder de indruk te zijn van PSV en voetbalde met vertrouwen. Geregeld was er een mooie aanval te zien van de Almeloërs. Bij een aanval via Limbombe hield deze de bal te lang bij zich en hield er alleen een corner aan over. De aanvallen van PSV werden constant weggewerkt door Heracles of tot corners verwerkt. Een zeer actieve Engels en De Keersmaecker onderschepten verschillende keren de bal maar konden niet tot scoren komen. Na 23 minuten raakte een schot van grote afstand van Veerman de paal en kwam Heracles met de schrik vrij.

Scoringskansen Heracles
Een aantal minuten later kreeg Heracles een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Engels onderschepte de bal, paste naar Talvitie wiens schot de keeper kon verwerken tot een corner. In de 36ste minuut leek Heracles op een grotere voorsprong te komen maar stond Engels buitenspel op het moment dat hij de bal in het net werkte. PSV wist zijn kansen niet af te ronden, mede door het goede verdedigingswerk van Heracles. Vlak voor rust onderschepte Limbombe de bal maar zijn schot kon nog net gepakt worden door Benitez.

Tweede helft. Heracles op achterstand
PSV begint na de rust met van Til om tot een beter resultaat te komen. Het lukt Heracles weer verschillende keren de bal te onderscheppen en op te trekken richting het doel van Benitez. Het leidde echter niet tot een doelpunt. Dan was er toch ineens het tegendoelpunt. Til kreeg de bal maar via Mesik rolde de bal in het doel: 1-1. Trainer van Looi kreeg kort daarna geel voor commentaar omdat een overtreding op Engels niet werd bestraft. Heracles kwam goed weg toen het schot van Lang de paal raakte. Heracles bleef pogingen doen om via Limbombe en Engels aan te vallen. In de 58ste minuut kwam PSV op voorsprong door een van richting veranderde bal via een schot van Bakayoko.
Drie minuten later kreeg Heracles een grote kans. Engels kon vlak voor het doel inschieten maar durfde niet voor eigen succes te gaan. De bal die hij op Limbombe speelde kwam uiteindelijk terecht bij de tegenstander. Heracles bleef de bal onderscheppen en het PSV lastig maken. Een prachtige voorzet van Wieckhoff bereikte net Limbombe niet waardoor PSV opgelucht kon ademen. Een bal van Engels kon nog net gepakt worden door Benitez. Bij de aanval raakten Mesik en Engels geblesseerd maar beiden konden doorspelen. De zwak-fluitende scheidsrechter Van de Kerkhof zag bij bijna elk duel een overtreding van Heracles wat een flink gefluit vanaf de tribunes veroorzaakte. In de 82ste minuut wist Engels na een uittrap weer de bal in het net te krijgen maar ook dit keer stond hij buitenspel. De aanvallen van PSV werden constant onderschept door de verdediging van Heracles. In de 89ste minuut kwam PSV dan toch weer tot scoren via een doelpunt van Driouech: 1-3. Heracles verloor maar heeft het publiek wel kunnen boeien.


Heracles-PSV 1-3
Scheidsrechter: v.d. Kerkhof
1-0 (5. De Keersmaecker) 1-1 (51. Mesik e.d.) 1-2 (59. Bakiyoko) 1-3 (89. Driouech)
Geel: Engels. De Keersmaecker, Van Looi (trainer), Milani

Opstelling Heracles: De Keijzer, Benita, Mirani, Mesik, Roosken (61. Milani), De Keersmaecker, Van Kaam, Talvitie (66. Wiekhoff), ’t Zand (66.Scheperman), Limbombe, Engels

Jolanda Abels
Foto's: Bert Letteboer
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles weet thuis niet te winnen van Almere City

Heracles heeft in eigen huis niet weten te winnen van Almere...

Heracles op jacht naar 3 punten tegen Almere City

Voor de thuiswedstrijd komende zondag tegen Almere City heef...

Heracles verliest oefenwedstrijd tegen FC Utrecht

Op het eigen trainingsveld bij het Asitostadion heeft Heracl...

Sylian Mokono vertrokken bij Heracles

Heracles heeft het contract met Sylian Mokono ontbonden op d...

Heracles verliest van PEC Zwolle

Vandaag de eerste derby van het seizoen voor Heracles, in -e...

Voorbeschouwing PEC Zwolle - Heracles Almelo

Zondag om 14.30 uur staat de Overijsselse derby PEC Zwolle -...

Suf Podgoreanu: via Israël naar Heracles Almelo

We spraken na afloop van de thuiswedstrijd tegen Willem II m...

Heracles weet publiek te boeien

In een aantrekkelijke wedstrijd lukte het Heracles tegen Wil...

Heracles Almelo moet het spel maken tegen Willem II

Na de wedstrijd tegen PSV staat de derde wedstrijd van Herac...

Heracles huurt aanvaller Podgoreanu van Maccabi Haifa

Heracles Almelo versterkt zich per direct met Suf Podgoreanu...

Heracles verliest ondanks prima spel

De eerste thuiswedstrijd van Heracles Almelo was meteen een ...

Roosken en Mirani weer van de partij

Komende zondag opnieuw een vroege wedstrijd voor Heracles Al...

Jeugdspeler Sambo tekent profcontract

De 17-jarige Giandro Sambo heeft bij Heracles zijn eerste pr...

Heracles deelt punten op het Kasteel

Heracles heeft aan de seizoensouverture 1 punt overgehouden....

Heracles heeft strijdplan klaar

De energie is er en er is een goed strijdplan uitgedacht voo...

Heracles weet De Keersmaecker langer aan zich te binden

Heracles heeft Brian De Keersmaecker langer aan zich weten t...

Onzekerheid over herstel Jizz Hornkamp

Met tien doelpunten was Jizz Hornkamp de gevierde man bij He...

Profcontract voor jeugdspeler Tijink

De 19-jarige Jop Tijink heeft zijn eerste profcontract onder...

Daniël van Kaam van Cambuur naar Heracles

Daniël van Kaam is de tiende aanwinst van Heracles in dit s...

Heracles huurt Shiloh ’t Zand van Feyenoord

Heracles huurt Shiloh ’t Zand het komend seizoen van Feyen...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo