Heracles-Preussen Münster doelpuntloos

Zaterdag 20 juli 2024
Het begint bijna een traditie te worden dat Heracles tijdens het trainingskamp in Billerbeck oefent tegen Preussen Münster. Ook dit jaar kleurde het terrein van Billerbeck naast het zwart-wit van de vele supporters van Heracles Almelo, met groen-zwarte shirts.
Het afgelopen seizoen naar de 2e klasse gepromoveerde Duitse team had dan wel meer balbezit dan de Almeloërs maar maakte het Heracles niet echt moeilijk. Het lukte beide teams niet te scoren tijdens de wedstrijd.
Heracles startte met Jizz Hornkamp in de basis, die terug kwam van zijn blessure. De eerste vrije trap van Preussen Münster werd met gemak gepakt door doelman de Keijzer. De Duitsers begonnen erg aanvallend maar de verdediging van Heracles hield zich moeiteloos staande. De aanvallen van Münster leverde weinig gevaar op. Ook deze leverde geen gevaar op. De vrije trappen wisseleden elkaar af maar leverde van beide kanten geen kansen op. Preussen Münster kreeg een paar kansen via een hoekschop en een kopbal vlak voor doel. De ballen vlogen echter naast of voor het doel langs. In de 18e minuut ging een hard schot net naast het doel van doelman de Keijzer. Even later raakte de buitenspeler van Preussen Münster de bal volledig verkeerd waardoor hij over de zijlijn belandde. Heracles leed veel balverlies op het middenveld waardoor ze maar weinig voor het doel van de tegenstander kwam en Preussen Münster de kans gaf om vaak richting het doel van de Almeloërs te komen.

Hornkamp geblesseerd
In de 21ste minuut kwam er dan eindelijk een kans voor de Almeloërs via Limbombe die op Rooskens paste. De laatste schoot via de keeper de bal over de achterlijn. Kort daarna verrichtte de Keijzer een goede redding door een hard schot met zijn vuisten weg te stompen. Meteen daarna slalomde Limbombe met allerlei bewegingen door de verdediging van de Duitsers en schoot hij uiteindelijk over het doel. In de 33ste minuut viel Hornkamp schreeuwend op de grond na een overtreding. Daarbij greep hij naar zijn knie. Hij werd vervangen door Engels. Preussen Münster kwam telkens richting het Almelose doel maar was niet in staat echt gevaarlijke kansen te creëren. Ruststand 0-0.

Tweede helft. Veel wissels
Beide teams begonnen de tweede helft met een aantal wissels. Onder andere Mantel nam plaats in het doel. In de 5e minuut kreeg Preussen Münster een grote kans met een schot vlak voor het doel. Deze stuiterde via de grond naast. Het spel ging verder waar het de eerste helft gebleven was. Weinig kansen voor beide ploegen. Limbombe kon na een kwartier erg dicht bij het doel komen maar kwam niet verder dan een hoekschop. Ook Rooskens kwam naar voren maar zijn schot ging voor het doel langs.

Opstootjes
Kort daarna vond er een opstootje plaats na een overtreding van een speler van Preussen Münster. Heracles mocht een vrije trap nemen, doch dit leverde niets op. Weer werd een aantal spelers van Heracles gewisseld. In de 22ste minuut redde Mantel prima, op een schot vlak voor het doel. Hij kreeg steun van zijn ploeggenoot die de bal definitief wegwerkte. Vlak voor het einde verrichtte Mantel nog een paar goede reddingen. En weer vond er een opstootje tussen de Duitsers en Heraclesspelers plaats. Dit bracht nog even leven in de brouwerij. De wedstrijd eindigde zoals deze begonnen was: 0-0.

Heracles - Preussen Münster 0-0
Heracles: De Keijzer (46. Mantel); Benita (62. Wieckhoff), Mirani, Mesik, Roosken (46. Milani); De Keersmaecker (62. Scheperman), Zamburek (62. Bruijn); Codinha (62. Martina), Van Oorschot (62. Bruns), Limbombe (62. Sambo); Hornkamp. (32. Engels).