Excelsior excelleert tegen Heracles

Zondag 12 mei 2024
Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam kansloos verloren. In Rotterdam werd het maar liefst 4-0 na een 1-0 stand bij rust. Door de uitslag bij RKC Waalwijk - PEC Zwolle (1-1) is lijfsbehoud nog niet zeker voor de Almeloërs. Heracles had een rijk gevulde ziekenboeg. Naast de langgeblesseerden Cestic, Laursen en Bultman kwamen daar deze week Hansson en Sonnenberg ook nog bij. Daarnaast bleek ook Hornkamp niet wedstrijdfit, waardoor hij vervangen werd door Sankoh.

Venijn in de staart
Vooraf waren de belangen duidelijk. Heracles zou zich met een punt veilig spelen. Excelsior moest winnen en was zelfs dan nog niet zeker van lijfsbehoud. De eerste kansen waren voor Excelsior zonder dat dit averij opleverde voor Heracles. De eerste mogelijkheid voor de gasten was voor Sankoh. Op aangeven van Bruijn mocht hij aanleggen voor een schot op doel dat uiteindelijk via de zijlijn het veld verliet. Lang leek het erop dat de ploegen met 0-0 zouden gaan rusten, maar vlak voor rust viel dan toch de openingstreffer in het voordeel van Excelsior. Goudmijn mocht vanaf 18 meter vrij uithalen en in de rebound kon Parrott simpel binnen tikken.

Finaal door de ondergrens
De belabberde 1e helft was voor Heraclestrainer Van de Looi geen aanleiding tot personele omzettingen, waardoor de basis-elf ongewijzigd bleef. Ook in het begin van de 2e helft waren de betere kansen voor de gastheren. Lamprou was dichtbij de 2-0, maar Brouwer hield de hoop toen nog in leven. Na 10 minuten kwamen dan toch de hoognodige wissels. Engels en Vejinovic maakten hun opwachting en vervingen Limbombe en Bruijn. De wissels brachten niet de gewenste ommekeer. Integendeel, in de 66e minuut verdubbelde Excelsior de voorsprong. Driouech ging op links goed door en zijn voorzet werd prima afgewerkt door wederom Parrott. En alsof het nog niet genoeg was scoorde Driouech kort daarop zelf de 3-0. De bal op de paal uit een kopbal van Sankoh was het enige hoogtepunt aan Heracleszijde. Het slotakkoord was voor Excelsior dat de eindstand van 4-0 op de borden bracht door een doelpunt van opnieuw Driouech. De laatste wedstrijd van het seizoen speelt Heracles thuis. Zondag 19 mei wordt er om 14:30 uur afgetrapt tegen Fortuna Sittard. Dan zal blijken of Heracles volgend seizoen wederom in de Eredivisie speelt of wellicht in de nacompetitie terecht komt.

Statistieken 12-5-2024 14:30 uur Excelsior Rotterdam - Heracles Almelo 4-0 (1-0)
Scoreverloop 45+3 1-0 Parrott, 66. 2-0 Parrott, 67. 3-0 Driouech, 90+5 4-0 Driouech.