En nog is Heracles Almelo niet veilig

Zondag 5 mei 2024
Met maar liefst 0-5 ging Heracles Almelo de bietenbrug op tegen mede degradatiekandidaat RKC. De ploeg uit Waalwijk verstopte zich geen moment in de belangrijkste weken van het jaar en speelde de Almeloërs bij tijd en wijle helemaal zoek. In het achterhoofd van een ieder die Heracles Almelo een warm hart toedraagt doemt het scenario op uit 2022 toen er ook nog een puntje gepakt moest worden maar het allemaal totaal verkeerd uitpakte.

Lees verder na de video:

RKC geloofde erin van begin tot eind
Al na zeven minuten werd spits David Min door Aron Meijer met een uitstekende pass bediend en scoorde hij, onder Michael Brouwer door het eerste doelpunt. Niet voor de eerste keer deze competitie kwam Heracles Almelo binnen tien minuten op achterstand en ging RKC door op jacht naar klasse behoud. RKC was feller en geloofde in een goed resultaat en dat kwam er uiteindelijk ook. Na een kwartier was een droomkans aan Jizz Hornkamp niet besteed en ook Sem Scheperman wist een prachtige voorzet niet te benutten. Telkens ontbrak het aan een goede eindpass. Nogmaals Hornkamp en Navajo Bakboord kregen kansen maar keeper Etienne Vaessen was er steeds op tijd bij. Voor rust werd het zelfs nog 0-2 toen Jurien Gaari uit een hoekschop magnifiek inkopte.

Na rust, met veel wissels, veranderde er even wat
Tijdens de rust greep trainer Erwin van de Looi rigoureus in. Met Jetro Willems voor Justin Hoogma, Mario Engels voor Marko Vejinovic en Jordy Bruin voor Sem Scheperman moesten de bakens verzet worden. Dat ging een kwartier goed totdat David Min zijn tweede doelpunt scoorde. De kopjes gingen naar beneden en de Almelose ploeg geloofde er niet meer in. Voor tegenstander RKC het sein om er nogmaals een schep bovenop te doen hetgeen resulteerde in nog twee doelpunten. David Min scoorde zijn hattrick en Shawn Adewoye meldde zich voor de 0-5. Daarmee was het gedaan met Heracles en kon het zich niet meer oprichten in deze moeilijke eindfase van de competitie.

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 0-5 (0-2)
7e. David Min 0-1, 45.Jurien Gaari 0-2, 67. David Min 0-3, 80. Shawn Adewoye 0-4, 82. David min 0-5.

Scheidsrechter Allard Lindhout

Opstelling Heracles; Brouwer,Bakboord, Leerdam (Sankoh/67), Hoogma (willems/ 46), Oppegard, Hrustic, De Keersmaeker, Scheperman (Bruyn/46), Vijenovic (46/Engels) Limbombe, Hornkamp.

Hendry Bosch

Bekijk hier het interview met trainer Erwin van de Looi en keeper Michael Brouwer