Heracles zwicht in Zwolle

Zondag 28 april 2024
Heracles Almelo heeft de vroege uitwedstrijd in het Mac3Park-stadion tegen PEC Zwolle verloren. In de Overijsselse derby werd het 3-1 na een 1-1 stand bij rust.

Venijn in de staart
De ploegen begonnen met een gelijk aantal punten en de belangen waren duidelijk: beide teams waren nog niet zeker van nog een seizoen in de eredivisie. PEC speler Velanas kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot in de 5e minuut ging net voorlangs. Het spel golfde op en neer zonder echte 100% kansen. Tot de 15e minuut. Heracles aanvoerder Hoogma ging opzichtig in de fout en PEC aanvaller Thy kon doorlopen naar Heracles goalie Brouwer en eenvoudig de bal binnen rossen. Heracles deed verwoede pogingen om de aansluittreffer binnen te schieten, maar het bleef bij pogingen. De Zwollenaren bleven simpel overeind en konden zelf regelmatig het Heracles doel bestoken, zonder overigens de voorsprong uit te breiden. In de 40e minuut een goede kans voor Heracles als Hornkamp De Keersmaecker in stelling bracht. Zijn inzet werd echter vakkundig onschadelijk gemaakt door PEC keeper Schendelaar. Het venijn zat in de eerste helft in de staart. Terwijl de PEC spelers in gedachten al aan de thee zaten scoorde Heracles alsnog de gelijkmaker. Vanuit een corner van Hrustic kwam de bal via een hoogstaand staaltje flipperkastvoetbal voor de voeten van Vejinovic die de bal simpel binnen schoot.

PEC piekt in de tweede helft
Na een kwartier spelen na rust een hachelijke situatie voor het Heracles doel. Een imposante solo van Namli werd gelukkig voor de Heraclieden niet bekroond met een doelpunt. Direct nadat Heracles trainer Van der Looi een dubbele wissel had toegepast bracht oud-Heraclied Van der Water PEC opnieuw op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. De betere kansen bleven voor de gastheren waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker afstevende op een nederlaag voor de bezoekers. In de extra tijd werd dit bewaarheid door een doelpunt van Krastev die de 3-1 eindstand op de borden bracht. De eerstvolgende wedstrijd voor Heracles wordt thuis afgewerkt. Zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, wordt er om 12:15 afgetrapt tegen RKC Waalwijk. Hopelijk wordt het voor Heracles een Bevrijdingsdag op meerdere fronten.

Statistieken 28-4-2024 12:15 uur PEC Zwolle - Heracles Almelo 3-1 (1-1)
Scoreverloop 16. 1-0 Thy, 45+2. 1-1 Vejinovic, 69. 2-1 Van der Water, 90+3. 3-1 Krastev.