Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Zondag 14 april 2024
Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen verloren. Op het eigen Erve Asito werd het 0-2 na een 0-1 stand bij rust. Bij Heracles ontbraken Bruns en Hoogma, beiden geschorst en een hele rits geblesseerden: Cestic, Laursen, Bult, Hansson en Wieckhoff. Heerenveen trainer van Wonderen kon niet beschikken over de geschorste Braude.

Lees verder onder de video:

Tegen de verhouding op achterstand
Ondanks het vroege tijdstip was Heracles goed uitgeslapen en begon het fris en fruitig aan de lunchwedstrijd. Limbombe zorgde voor het eerste wapenfeit door een schot vanaf een meter of 20. De bal zeilde net naast het doel van Heerenveen-goalie Van der Hart. Hornkamp deed het even later nog eens dunnetjes over, maar ook zijn schot troef geen doel. Volstrekt tegen de verhouding kwam Heerenveen op voorsprong. De terugspeelbal van Sonnenberg op keeper Brouwer was te kort, waardoor Heerenveen aanvaller Nunnely er tussen kon komen en de 0-1 liet aantekenen. Heracles was even van de leg door deze vroege achterstand, maar herpakte zichzelf vrij snel en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel maar niet. Het waren de bezoekers die een grote kans kregen om de voorsprong te verdubbelen. Brouwers schoot echter net voorlangs en wist daarmee de kans niet te verzilveren. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje kabbelde de wedstrijd voort, maar de zwart-witten bleven op achterstand. Ook de inzet van Scheperman na een voorzet van Bakboord kon dat niet veranderen. Vlak voor rust kreeg Sonnenberg een uitgelezen mogelijkheid om zijn fout uit de 9e minuut goed te maken. Zijn schot uit een vrije trap van Oppegard ging via de lat over, waardoor Heracles met een achterstand aan de thee ging.

Nog niet zeker van lijfsbehoud
Na rust direct weer een aanval van Heerenveen. Van Amersfoort schoot op doel. maar Brouwer onderschepte de bal probleemloos. 10 minuten later kon Brouwers namens Heerenveen de wedstrijd in het slot gooien, maar hij kopte net voorlangs. Een half uur voor tijd paste Heracles trainer Van de Looi een dubbele wissel toe. Bakboord en Scheperman mochten samen gaan douchen. Willems en Engels betraden het veld. Over en weer kregen de ploegen kansen maar doelpunten bleven uit. Het inbrengen van Sankoh leidde direct tot een doelpunt, maar helaas voor de Heraclieden vanuit buitenspelpositie. Vlak voor tijd ontnam Van Amersfoort Heracles alle hoop op een goed resultaat door de 0-2 binnen te koppen. Sankoh wist ook nog te scoren, maar wederom stond hij buitenspel. Door dit resultaat is Heracles nog niet zeker van lijfsbehoud in de eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd voor Heracles wordt gespeeld in Zwolle. Komende zondag wordt er om 12:15 afgetrapt tegen PEC Zwolle.

Statistieken 14-4-2024 12:15 uur Heracles Almelo - sc Heerenveen 0-2 (0-1)
Scoreverloop 9. 0-1 Nunnely, 88. 0-2 Van Amersfoort.