Heracles weet ook van Sparta te winnen

Zaterdag 6 april 2024
Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ moest Heracles proberen om weer tot een overwinning te komen. Het lukte de Almeloërs om ook tegen Sparta drie punten te behalen. Na een slaapverwekkend begin was het Sparta dat in de de 42ste minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Brijm. Na een prachtige vrije trap van Vejinovic kon Hoogma de stand op 1-1 brengen. Hornkamp bracht de eindstand op 1-2. De Almelose supporters die meegereisd waren konden na het fluitsignaal uitbundig feest vieren, samen met de spelers.

Ondersteund door een enthousiast zingend uitvak startte Heracles vanaf de aftrap voortvarend met een aanval via Limbombe. Even later kwam Sparta gevaarlijk dicht bij het doel van Brouwer maar kon de aanval afgestopt worden. De Japanner Saito klopte in de 7e minuut Bakboord op snelheid en kon tot aan de achterlijn komen maar daarna verloor hij de controle over de bal waardoor het gevaar voor Heracles geweken was.

Slaapverwekkend voetbal
Beide clubs kwamen lange tijd tot weinig echte kansen waardoor er niet echt veel te genieten was. Een onbenullige overtreding van Scheperman, waarbij hij zijn tegenstander van achteren onderuit haalde, leverde in de 18e minuut een gele kaart voor hem op. Meteen daarna nam hij een groot risico door weer een overtreding te maken onder de ogen van de scheidsrechter. Gelukkig voor hem had dit geen gevolgen.

Ondanks het slaapverwekkende voetbal bleef het uitvak dansen en zingen. Een voorzet van Bakboord werd in de 29ste minuut zonder probleem gepakt door de Sparta-keeper. Kort daarna bleef de speler even geblesseerd liggen na een duel met Saiko. In de 31ste minuut kwam Verschueren bijna vrij voor het doel van Brouwer maar hij wist de kans niet te benutten. Een minuut later was er de eerste echte kans in de wedstrijd. Het schot van Mito ging via Brouwer net naast het doel.

Heracles op achterstand
Hoewel Sparta wat vaker bij het Heraclesdoel in de buurt kwam, o.a. via een vrije trap en een corner, leverde dat nog geen doelpunten op voor de Rotterdammers. In de 45ste minuut kreeg Heracles een vrije trap. Het schot van Hrustic kon door Olij met zijn vuisten weggewerkt worden. Meteen daarna kwam Sparta met een snelle uitval op 1-0 door een schot van Brijm. Sparta kreeg de smaak te pakken en kwam daarna een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Brouwer.

Tweede helft . Heracles komt meteen gelijk.
In de 47ste minuut kon Hoogma na een prachtige vrije trap van Vejinovic de bal met een zweefduik inkoppen en daarmee de stand op 1-1 brengen. De Almeloërs hadden een paar minuten later geluk dat het schot van Saito via Hornkamp tot corner verwerkt werd. Een pass van Vejinovic bereikte net niet Leerdam die vrij voor keeper Olij kwam. Heracles kwam daarna even onder druk te staan toen Sparta een aantal corners achter elkaar mocht nemen. Het schot van Mito ging echter over de achterlijn zonder aangeraakt te zijn en maakte daarmee een einde aan de serie. Het schot van Saiko werd even later goed verwerkt door Brouwer. Nadat Bruns onderuitgehaald werd door Metinho mocht Heracles een vrije trap nemen vlak voor het strafschopgebied. De bal van Vejinovic ging deze keer echter over het doel.

Heracles op voorsprong
Na een overtreding op Hrustic mocht Heracles weer een vrije trap nemen. Dit keer schoot Vejinovic naast. Na een fantastische pass van Bruns op Engels, speelde deze op Hornkamp die de bal in het inmiddels lege doel schoot en de stand op 1-2 bracht.
Sparta kreeg na een overtreding van Sonnenberg in de 75ste minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze ging tot opluchting van Heracles hoog over. Heracles kwam onder druk te staan toen Bruns even van het veld was na een blessurebehandeling. In de 88ste minuut werd Sankoh totaal vrij gespeeld maar hij mistte een levensgrote kans door tegen de keeper te schieten. Maar liefst 8 minuten blessuretijd had Sparta nog om de stand gelijk te trekken. Heracles wist de bal telkens vast te houden in de hoek van het veld en zelfs een corner mee te krijgen. De Almeloërs deden er alles aan om het spel te vertragen en Sparta van het scoren te houden. Dat lukte en daarmee kon Heracles weer drie belangrijke punten bijschrijven.

Sparta-Heracles 1-2
Doelpunten: 1-0 ( 42. Brijm), 1-1 (47. Hoogma) 1-2 (72. Hornkamp)

Scheidsrechter:Gerrets

Geel: Scheperman, Bruns, Metinho, Hoogma

Opstelling Heracles: Brouwer, Bakboord (90. Willems), Sonnenberg, Hoogma, Oppegard, Leerdam (67. Roosken), Vejinovic,, Scheperman (45. Bruns) Hrustic, Limbombe (67. Engels), Hornkamp (86. Sankoh)


Jolanda Abels
Foto's: NESImages

Bekijk hieronder de samenvatting van ESPN:

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Machteloos Heracles verliest van Excelsior

Onder grote belangstelling speelde Heracles vrijdagavond de...

Jetro Willems naar CD Castellón

Jetro Willems speelt het komend seizoen voor de Spaanse twee...

Veel belangstelling voor eerste training op natuurgras

De selectie van Heracles trainde donderdagmorgen voor het ee...

Michael Brouwer naar FC Utrecht

Michael Brouwer vertrekt per direct naar FC Utrecht. De 31-j...

Heracles moet Hornkamp opnieuw langdurig missen

Aanvaller Jizz Hornkamp is opnieuw een aantal maanden niet i...

Donderdag eerste training op nieuwe grasmat

De selectie van Heracles traint donderdag voor het eerst op ...

Heracles-Preussen Münster doelpuntloos

Het begint bijna een traditie te worden dat Heracles tijdens...

Heracles huurt jonge Finse aanvaller

Heracles huurt de 19-jarige vleugelaanvaller Juho Talvitie t...

Gelijkspel Heracles tegen FC Dender

Heracles kon zaterdagmiddag zonder probleem op het veld van...

Nico-Jan Hoogma krijgt hulp van Jurjan Mannes

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma krijgt hulp van een tech...

Michael Brouwer noodgedwongen weg bij Heracles

Doelman Michael Brouwer moet op zoek naar een nieuwe club. H...

Anas Ouahim vertrekt definitief bij Heracles

Anas Ouahim vertrekt definitief bij Heracles en gaat naar Sy...

Selectie Heracles nog ver onder de maat

De selectie van Heracles is nog lang niet compleet. Zowel op...

Heracles beurt veel geld voor Hansson

Heracles verkoopt Emil Hansson aan Birmingham City. Volgens ...

Heracles haalt Žambůrek uit Denemarken

Heracles neemt de 23-jarige middenvelder Jan Žambůrek over...

Eerste training Heracles met vijf nieuwe gezichten

Heracles stond maandag voor het eerst weer op het oefenveld ...

Clubicoon Kolmschot gaat verder als scout

Na 21 jaar als assistent-trainer actief te zijn geweest gaat...

Marko Vejinović wordt jeugdtrainer bij Feyenoord

Marko Vejinović stopt als voetballer en wordt assistent-tra...

Heracles huurt Benita van Feyenoord

Heracles huurt de 20-jarige rechtsback Mimeirhel Benita voor...

Heracles contracteert doelman Robin Mantel

Heracles Almelo heeft doelman Robin Mantel gecontracteerd. D...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo