Heracles weet ook van Sparta te winnen

Zaterdag 6 april 2024
Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ moest Heracles proberen om weer tot een overwinning te komen. Het lukte de Almeloërs om ook tegen Sparta drie punten te behalen. Na een slaapverwekkend begin was het Sparta dat in de de 42ste minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Brijm. Na een prachtige vrije trap van Vejinovic kon Hoogma de stand op 1-1 brengen. Hornkamp bracht de eindstand op 1-2. De Almelose supporters die meegereisd waren konden na het fluitsignaal uitbundig feest vieren, samen met de spelers.

Ondersteund door een enthousiast zingend uitvak startte Heracles vanaf de aftrap voortvarend met een aanval via Limbombe. Even later kwam Sparta gevaarlijk dicht bij het doel van Brouwer maar kon de aanval afgestopt worden. De Japanner Saito klopte in de 7e minuut Bakboord op snelheid en kon tot aan de achterlijn komen maar daarna verloor hij de controle over de bal waardoor het gevaar voor Heracles geweken was.

Slaapverwekkend voetbal
Beide clubs kwamen lange tijd tot weinig echte kansen waardoor er niet echt veel te genieten was. Een onbenullige overtreding van Scheperman, waarbij hij zijn tegenstander van achteren onderuit haalde, leverde in de 18e minuut een gele kaart voor hem op. Meteen daarna nam hij een groot risico door weer een overtreding te maken onder de ogen van de scheidsrechter. Gelukkig voor hem had dit geen gevolgen.

Ondanks het slaapverwekkende voetbal bleef het uitvak dansen en zingen. Een voorzet van Bakboord werd in de 29ste minuut zonder probleem gepakt door de Sparta-keeper. Kort daarna bleef de speler even geblesseerd liggen na een duel met Saiko. In de 31ste minuut kwam Verschueren bijna vrij voor het doel van Brouwer maar hij wist de kans niet te benutten. Een minuut later was er de eerste echte kans in de wedstrijd. Het schot van Mito ging via Brouwer net naast het doel.

Heracles op achterstand
Hoewel Sparta wat vaker bij het Heraclesdoel in de buurt kwam, o.a. via een vrije trap en een corner, leverde dat nog geen doelpunten op voor de Rotterdammers. In de 45ste minuut kreeg Heracles een vrije trap. Het schot van Hrustic kon door Olij met zijn vuisten weggewerkt worden. Meteen daarna kwam Sparta met een snelle uitval op 1-0 door een schot van Brijm. Sparta kreeg de smaak te pakken en kwam daarna een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Brouwer.

Tweede helft . Heracles komt meteen gelijk.
In de 47ste minuut kon Hoogma na een prachtige vrije trap van Vejinovic de bal met een zweefduik inkoppen en daarmee de stand op 1-1 brengen. De Almeloërs hadden een paar minuten later geluk dat het schot van Saito via Hornkamp tot corner verwerkt werd. Een pass van Vejinovic bereikte net niet Leerdam die vrij voor keeper Olij kwam. Heracles kwam daarna even onder druk te staan toen Sparta een aantal corners achter elkaar mocht nemen. Het schot van Mito ging echter over de achterlijn zonder aangeraakt te zijn en maakte daarmee een einde aan de serie. Het schot van Saiko werd even later goed verwerkt door Brouwer. Nadat Bruns onderuitgehaald werd door Metinho mocht Heracles een vrije trap nemen vlak voor het strafschopgebied. De bal van Vejinovic ging deze keer echter over het doel.

Heracles op voorsprong
Na een overtreding op Hrustic mocht Heracles weer een vrije trap nemen. Dit keer schoot Vejinovic naast. Na een fantastische pass van Bruns op Engels, speelde deze op Hornkamp die de bal in het inmiddels lege doel schoot en de stand op 1-2 bracht.
Sparta kreeg na een overtreding van Sonnenberg in de 75ste minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze ging tot opluchting van Heracles hoog over. Heracles kwam onder druk te staan toen Bruns even van het veld was na een blessurebehandeling. In de 88ste minuut werd Sankoh totaal vrij gespeeld maar hij mistte een levensgrote kans door tegen de keeper te schieten. Maar liefst 8 minuten blessuretijd had Sparta nog om de stand gelijk te trekken. Heracles wist de bal telkens vast te houden in de hoek van het veld en zelfs een corner mee te krijgen. De Almeloërs deden er alles aan om het spel te vertragen en Sparta van het scoren te houden. Dat lukte en daarmee kon Heracles weer drie belangrijke punten bijschrijven.

Sparta-Heracles 1-2
Doelpunten: 1-0 ( 42. Brijm), 1-1 (47. Hoogma) 1-2 (72. Hornkamp)

Scheidsrechter:Gerrets

Geel: Scheperman, Bruns, Metinho, Hoogma

Opstelling Heracles: Brouwer, Bakboord (90. Willems), Sonnenberg, Hoogma, Oppegard, Leerdam (67. Roosken), Vejinovic,, Scheperman (45. Bruns) Hrustic, Limbombe (67. Engels), Hornkamp (86. Sankoh)


Jolanda Abels
Foto's: NESImages

Bekijk hieronder de samenvatting van ESPN:

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles zwicht in Zwolle

Heracles Almelo heeft de vroege uitwedstrijd in het Mac3Park...

PEC - Heracles interessant onderonsje

Opnieuw staat er een mooie Overijsselse derby op het program...

Heracles speelt doelpuntloos oefenpotje tegen FC Utrecht

Heracles speelde donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen...

Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen ver...

Heracles weet ook van Sparta te winnen

Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ ...

Heracles heeft iets goed te maken tegen Sparta

In de thuiswedstrijd was Heracles Almelo de bovenliggende pa...

Heracles schoffelt AZ onder de grasmat

Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, ...

Heracles wacht opnieuw topper

In een door-de-weekse tussenronde ontvangt Heracles Almelo w...

Geen wederopstanding voor Heracles

Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In ...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...

Heracles Almelo tegen vechtmachine Almere

Trainer Erwin van de Looi zegt het duidelijk: van de nog te ...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo