Donderdag 4 april 2024
Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, had niets in te brengen bij zijn bezoek aan Heracles Almelo. Met een nederlaag van 5-0 droop de ploeg af en de meegereisde supporters in het uitvak konden het bijna niet geloven. Twee keer Hornkamp uit strafschoppen en Sankoh met twee prachtige goals legden de basis voor deze grandioze winst. De uiteindelijke 5-0 was dubbel en dwars verdiend.

Lees verder onder de video

Even een aanloop maar toen ging het ook van katoen
In het begin van de wedstrijd loerden beide ploegen op de mogelijke kans maar vooralsnog slaagden beiden er niet in de score open te breken. Een afstandsschot van Riechedly Bazoer was het enige wapenfeit van de bezoekers. In de 20e minuut was het aan de overkant wel raak. Een goed opgezette aanval bracht de bal bij Brian de Keersmaecker die de verre hoek naast keeper Mathew Ryan uitzocht en de bal daar schitterend inprikte. Vanaf dat moment groeide Heracles Almelo in de wedstrijd. Vervolgens werden binnen twee minuten Hornkamp en Limbombe in het vijandelijke strafschopgebied onderuit gelopen en scheidsrechter Lindhout wees twee keer naar de stip. Jizz Hornkamp schoot beide strafschoppen onberispelijk in en met een 3-0 score kwam de rust.

Na rust liet Heracles zien wie de baas was in Almelo
De tweede helft was nog maar net begonnen of Sem Scheperman (Heracles) en David Möller Wolfe kregen een prachtige kans om aan de score iets te veranderen. Beiden faalden waarbij Scheperman met een vlijmend schot de buitenkant van de paal raakte. Egoïstisch spel van Brian Limbombe was er de oorzaak van dat de 3-0 score voorlopig niet veranderde. Een signaal voor trainer Erwin van de Looi om wat wissels toe te passen. Jordy Bruin kwam voor Hrustic, Ruben Roosken voor Brian de Keersmaecker en Kelvin Leerdam voor Bryan Limbombe. Aanvankelijk zette dat geen zoden aan de dijk totdat Erwin van de Looi opnieuw ingreep en Mohammed Sankoh in het veld bracht voor Jizz Hornkamp. Met nog tien minuten op de klok scoorde de gehuurde spits eventjes twee keer in minuut 88 en 92.
De 5-0 overwinning was een feit, bewerkstelligd door een prima spelende verdediging en middenveld dat de ruimte creëerde voor de aanvallers om AZ ver weg te drukken.

Heracles Almelo - AZ 5- 0 3- 0'
20e. De Keersmaeker 1- 0, 37e. Hornkamp 2- 0, 39e. Hornkamp 3 -0, 88e. Sankoh 4 -0, 92e. Sankoh 5 - 0.

Opstelling Heracles, Brouwer, Bakboord, Sonnenberg, Hoogma, Oppegard, Hrustic, 82. Bruijn, de Keersmaeker, 83. Leerdam', Scheperman 64. Engels, Vejinovic, Limbombe 82. Roosken', Hornkamp 88. Sankoh