Zondag 31 maart 2024
Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In Enschede was FC Twente uiteindelijk iets te sterk voor de regiogenoot en won het met 1-0 na een brilstand halverwege. Ondanks dat 1e paasdag op de kalender prijkte was er bij Heracles geen sprake van een wederopstanding. In tegenstelling tot de timmermanszoon dit dit exact 1991 jaar geleden wel presteerde bleven de Almeloërs uitgeteld liggen op de grasmat van de Grolsch Veste. Bij Heracles ontbrak Wieckhoff. Voor hem in de plaats verscheen Bakboord op het wedstrijdformulier. Hrustic, gehavend na een forse charge tijdens de interland Australië - Libanon, was toch fit genoeg voor de basis. FC Twente kon nog steeds niet beschikken over Hilgers bij de eerste 11.

Lees verder onder de video

Eenrichtingsverkeer zonder schade
De wedstrijd begon met een grote kans voor Twente waarbij de bal net voorlangs ging, gevolgd door een buitenspeldoelpunt van Heracles. Daarna was het vooral eenrichtingsverkeer richting de goal van Heracles-doelman Brouwer. Veel corners waren het gevolg zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen kwam. Slordig spel van Twente was veelal de oorzaak. De eerste helft werd ontsierd door een aantal pittige overtredingen van beide kanten. Een charge van Heracles-aanvoerder Hoogma werd door scheidsrechter Makkelie met geel bestraft. Na 30 minuten een grote kans voor Twente, maar Brouwer hield zijn doel vakkundig schoon. Vlak voor rust nog even billenknijpen voor Heracles bij een vrije trap maar de vuurwerkpegel van Steijn trof alles, behalve doel.

Geen wederopstanding
Bij het begin van de 2e helft pakte Heracles brutaal het initiatief en creëerde Limbombe een kans die echter een makkelijk prooi was voor keeper Unnerstall. 9 minuten na rust wist Twente dan uiteindelijk een bres te slaan in de Almelose verdediging. Boadu mocht de treffer overhalen en vierde het doelpunt alsof hij genomineerd wilde worden voor de Theo d'Or, de prijs voor beste acteur. In de 71e minuut kreeg Heracles een kans om langszij te komen maar de inzet van Hornkamp belandde niet in het doel. Ondanks de wissels die Heracles-trainer van de Looi toepaste kwam Heracles niet meer tot scoren, ondanks een slotoffensief in blessuretijd. De punten werden geschonken aan Twente, niet het eerste presentje vanuit Almelo aan Enschede deze week.

Komende woensdag speelt Heracles om kwart voor 7 op eigen erf tegen het hoog geklasseerde AZ uit de kaasstad Alkmaar. Om geluk af te dwingen en voor de klantenbinding delen de spelers morgenmiddag voor het "Huis van Katoen en Nu" Goudse- en Edammerkazen versierd met het Heracleslogo uit. Deze Meet & Cheesemeeting, overgewaaid uit Engeland, begint om 14 uur. Wees op tijd voor het verkrijgen van dit unieke collectors item, want op=op. De kazen zijn beschikbaar gesteld door stersponsor Gebroeders Kees & Albert Pril Kaashandel B.V.

Statistieken 31-3-2024 14:30 uur FC Twente - Heracles Almelo 1-0 (0-0)
Scoreverloop 54. 1-0 Boadu