Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

Donderdag 21 maart 2024
In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen Erve Asito FC Groningen met 4-1 opzij gezet. Een wedstrijd waarin van beide kanten fel gestreden werd was de Almelose ploeg de efficiëntste door vier maal het gat in de verdediging te vinden.

Lees verder na het interview met trainer Erwin van de Looi:

Binnen tien minuten was het al 1-1
Er waren nog maar tien minuten gespeeld toen de 1-1 al op het bord stond. Miscommunicatie achterin bij Heracles Almelo leidde tot een voorsprong voor de Groningers toen Thom van Bergen keeper Fabian de Keijzer het nakijken gaf. Heracles herstelde zich erg snel en het was Jizz Hornkamp die voor de gelijkmaker zorgde.

Aanvankelijk moeilijk

FC Groningen met oud Heraclieden Marco Rente en Joey Pelupessy maakten het de Almelose ploeg aanvankelijk moeilijk maar van echt gevaar was geen sprake. Vijf minuten voor rust pakte Heracles Almelo dan toch de voorsprong toen een aanval, via Marko Vejinovic de bal terecht kwam bij Emil Hansson. Diens voorzet ging over iedereen heen inclusief FC Groningen keeper Hidde Jurjus en via de binnenkant van de paal bleef de bal achter de doellijn liggen. Met 2-1 kwam dan ook de rust.

Veel wisselingen in de tweede helft
Beide ploegen maakten veel gebruik van de wissels, wat in een oefenduel gebruikelijk is. Met Thomas Bruns, Jetro Willems, Sven Sonnenberg en Mohammed Sonkoh werd aan de tweede helft begonnen en meteen was het aanvoerder Thomas Bruns die met een droge knal de voorsprong vergrootte naar 3-1. Heracles Almelo dicteerde de wedstrijd en gaf weinig weg aan de noordelingen. Het spel werd wel slordiger en het aantal overtredingen nam toe. Geel was er voor de aanvalsleider van Heracles Jizz Hornkamp. Een kwartier voor tijd tilde dezelfde Hornkamp de stand met een goede aanname van de bal van Marko Vejinovic, zelfs naar 4-1 at ook de uiteindelijke uitslag was. Ruim winnen van de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie is een uitstekend resultaat voor de ploeg die nogal de nodige spelers mistte.