Vrijdag 15 maart 2024
In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heeft Heracles een belangrijke slag geslagen met een 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles. Het was erop of eronder voor Heracles. Want om niet verder in de degradatiezorgen te komen, moesten er absoluut 3 punten worden gehaald tegen streekgenoot Go Ahead Eagles. Voorafgaand aan de oudste derby van Overijssel was er een spectaculaire vuurwerk- en lichtshow waarna het bijna uitverkochte stadion een minuut stil was ter nagedachtenis van de overleden oud-teammanager Guus van Lenthe. Trainer Erwin van de Looi had Emil Hansson in plaats van Ruben Roosken opgesteld aan de linkerkant, voor de rest stond hetzelfde elftal op het veld als vorige week tegen Feyenoord.

Stug Go Ahead
Heracles probeerde vanaf het begin vol op de aanval te spelen, maar kwam vooralsnog niet tot mogelijkheden tegen het stug verdedigende Go Ahead. Het eerste schot op doel, een poeier van Limbombe op aangeven van Bakboord in de 15e minuut, kon worden geblokt. Even later ging het het aan de andere kant maar net goed toen keeper Brouwer mis greep en Edvardsen via Leerdam net naast de goal schoot.

Weinig spectaculair
De Keersmaecker kreeg namens Heracles na een half uur nog de grootste kans. Hij veroverde de bal op het middenveld en haalde uit, maar zijn schot ging net naast. Vlak voor rust kreeg hij vanaf ongeveer dezelfde afstand opnieuw een kans, na een lange aanval van Heracles over de linkerkant. Dit keer zeilde zijn schot over de goal van Jeffrey de Lange. Met een 0-0 stand gingen de ploegen de kleedkamer in voor de rust na een eerste helft die aanzienlijk minder spectaculair was dan de lichtshow waarmee 'ie begon.

Hachelijke situaties
Go Ahead begon de tweede helft met een stormloop op de goal van Michael Brouwer met soms hachelijke situaties en het duurde even voordat Heracles het gevaar had afgewend en voor het eerst kon doordringen op de helft van Go Ahead. Dat leidde in de 55ste minuut tot het eerste doelpunt. Opnieuw was Jizz Hornkamp de maker; uit een voorzet van Hansson kopte hij de bal in de korte hoek. Willumsson kon even later alweer gelijk maken, maar zijn schot ging over.

Go Ahead probeert het nog wel

Ondanks een groot aantal corners lukte het Go Ahead niet echte kansen te creëren en in de 69ste minuut maakte Bryan Limbombe de verlossende 2-0. Na een fraaie aanval schoot hij de bal langs De Lange in de verre hoek. Go Ahead probeerde het nog wel maar het leek of niets neer wilde lukken voor de Deventenaren terwijl voor Heracles steeds gemakkelijker leek te gaan. Hoogstaand voetbal was het allemaal niet. Maar daar zal niemand bij Heracles mee zitten, met deze belangrijke 3 punten op zak.